این روزها تا دلتان بخواهد در بازار کنسولهای دستی و قابل حمل وجود دارند. کار حتی به جایی کشیده که پای شرکتهایی مثل Valve، ASUSو MSI هم به بازار رقابت باز شده است. اما فراموش نکنید که علی رغم این حضور متعدد و گسترده، بازار همچنان در اختیار نینتندو است. جایی که Nintendo Switch توانسته با فروش فوق العاده خود برای تمامی رقبایش خط و نشان بکشد. با این حال سونی مثل سالهای گذشته که با کنسولهای دستیاش امان نینتندو را بریده بود، حالا دوباره با یک محصول خارق العاده به نام PlayStation Portal وارد میدان رقابت شده است. هر دو کنسول طرفداران خاص خودشان را دارند و در کنار مزیتها و معایبشان تجربههای جذابی را به تصویر میکشند. با این حال مقایسه پلی استیشن پورتال با نینتندو سوییچ یکی از پربحثترین سوالات این روزهاست. برای پاسخ به این مقایسه با وب سایت تک سیرو همراه باشید.
قیمت و دسترسی
طبیعتاً محصولی که چندین سال از عرضه آن میگذرد از نظر دسترسی به مراتب راحتتر از کنسولی است که به تازگی راه خودش را در بازار پیدا کرده! Nintendo Switch تقریباً اواخر عمر خودش را میگذارند و تا دلتان بخواهد در بازار محصولات آن به چشم میخورد. از طرفی PlayStation Portal به تازگی در بازار عرضه شده است و با توجه به ماهیت متفاوت آن، هنوز نتوانسته آنچنان که باید و شاید جای پای خودش را محکم کند. حتی با این وجود که این محصول جزئی از برند پلی استیشن است، اما نینتندو سوئیچ از منظر دسترسی کالا چند سر و گردن بالاتر است. همین دسترسی بالای محصول هم باعث شده تا قیمت تمام شده آن هم حداقل در بازار کشورمان تعادل منطقیتری داشته باشد. گرچه شاید در بازار جهانی از منظر قیمت دو کنسول تفاوت چندانی نداشته باشند. با این حال مهمترین مسئله که برتری را تا حد بسیار زیادی به محصول نینتندو میدهد، نیازمند بودن PS Portal به کنسول اصلی PS5 است. به هر حال PS Portal سخت افزار جداگانهای برای پردازش بازیها ندارد و به همین خاطر وابسته به کنسول اصلی پلی استیشن 5 است. در نتیجه اگر از داشتن پلتفرم نسل نهمی سونی محروم هستید، مطمئناً خرید PS Portal گزینه مناسبی برایتان نخواهد بود.
طراحی
وجه شباهت PlayStation Portal و Nintendo Switch شاید تنها به نام کلمه کنسول دستی آنها خلاصه شود. وقتی که به طراحیهای دو کنسول مینگریم تفاوتهای ریز و درشت آن مجال فکر کردن را هم نمیدهد. به صورت کلی نینتندو سوئیچ یک کنسول دستی مستطیلی شکل بوده که البته در طرحها و مدلهای متفاوتی به بازار عرضه شده است. شما میتوانید جویکانهای این دو کنسول را جدا کرده و از هر کدام به صورت مستقل استفاده کنید. اما طراحی PlayStation Portal کاملاً مشابه DualSense کنسول اصلی بوده، با این تفاوت که یک نمایشگر 8 اینچی به وسط آن اضافه شده است. ابعاد نسبتاً بزرگ کنترلر دوال سنس در کنار نمایشگر 8 اینچی باعث شده تا از نظر اندازه این محصول یک سر و گردن بزرگتر از نینتندو سوئیچ با ابعاد 6.2 اینچی باشد. نه فقط از نظر اندازه، بلکه برای وزن هم چنین قضیهای حکم فرماست. جایی که PS Portal تقریباً 530 گرم وزن دارد که در مقایسه با رقم 275 گرمی سوئیچ به مراتب سنگینتر است. هر دو کنسول دارای جک 3.5 میلی متری هستند و با USB-C شارژ میشوند. با این حال برتری نینتندو سوئیچ به قابلیت اتصال بلوتوثی آن برمیگردد. موردی که فقدانش در PS Portal آزاردهنده به نظر میرسد. البته شما میتوانید با استفاده از فناوری PS Link هدستهای خود سونی را به این کنسول متصل کنید. اما اگر از این بحث فاکتور بگیریم، در زمینه کنترلرها، DualSense هیچ جای حرف و حدیثی باقی نمیگذارد. تقریباً تمام ویژگیهای کنترلر پلی استیشن 5 در پلی استیشن پورتال هم وجود دارد. یعنی قابلیت تریگرهای تطبیق پذیر در کنار ویژگیهایی مثل هپتیک فیدبک در کنترلر این کنسول هم وجود دارند.
سخت افزار و باتری
حقیقتاً دنیای PS Portal و Nintendo Switch کاملاً جدا از هم است. همانطور که پیش از این گفتیم پلی استیشن پورتال سخت افزار جداگانهای برای پردازش بازیها ندارد و در حقیقت از خود کنسول اصلی برای به اجرا در آوردن عناوین کمک میگیرد. طبیعتاً شما برای بهره بردن از این پلتفرم به یک اتصال اینترنتی قدرتمند ( در حد 15 مگابیت در ثانیه) نیاز دارید. خودتان هم خوب میدانید که برای بسیاری از مخاطبین داخل کشور داشتن یک اتصال اینترنتی قدرتمند عملاً غیرممکن است. اما نینتندو سوئیچ به واسطه سخت افزار جداگانه خود میتواند به صورت آفلاین از پس اجرای بازیها بر بیایید. با این حال اگر از این ایراد پلی استیشن پورتال، فاکتور بگیریم، از منظر سخت افزار همچنان قدرتمندتر از نینتندو سوئیچ است. حتی صفحه نمایش 1080p آن میتواند کیفیتی به مراتب بهتر از 720p کنسول نینتندو سوئیچ را به تصویر بکشد. یکی دیگر از اجزای مهم و کتمان نشدنی کنسولهای دستی، باتری و طول عمر آنهاست. در این زمینه پلی استیشن پورتال با 7 تا 9 ساعت عمر در مقایسه با رقم 5 تا 9 ساعته سوئیچ تا حدودی شرایط بهتری دارد.
بازیها
بحث در مورد کلکسیون بازیهای این دو کنسول تا حد بسیار زیادی سلیقهای است. اگر از کسانی هستید که ترجیحتان تجربه بازیهای ساده اما در عین حال اعتیادآور است، مطمئناً کنسول نینتندو سوئیچ به لطف بازیهایی مانند The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom، Super Mario Bros. Wonder و Splatoon 3 میتواند از پس انتظارات شما بر بیاید. اما با این حال ممکن است سلیقه شما تجربه بازیهای بزرگ و AAA حال حاضر دنیاست. عناوینی گرافیکی و پرجزئیات که شاید تجربهیشان با آن کیفیت ساخته شده بر روی کنسولهای دستی حال حاضر غیرممکن باشد. اما به لطف سخت افزار PS5 شما میتوانید به راحتی این عناوین را با PS Portal تجربه کنید. مطمئناً کمتر کسی میتواند دست رد به سینه بازیهایی مثل The Last of US، God of War و Spider Man بزند. گذشته از این موارد بسیاری از بازیهای امروزی که توسط سایر شرکتها توزیع میشوند، عملاً عرضه مناسبی بر روی کنسول نینتندو سوئیچ ندارند. اما همچنان پلتفرم نسل نهمی سونی، گزینه هدف بسیاری از سازندگان به شمار میرود. جایی که بیشترین کیفیت به اجرا در آمده و بهینه سازی فنی را میتوانید به لطف این پلتفرم تجربه کنید.