نقد و بررسی

معرفی و بررسی اپل ویژن پرو

Apple Vision Pro

رشد تکنولوژی در چند سال اخیر به قدری زیاد بوده که حتی می‌تواند در قامت یک پدیده ترسناک توصیف شود. جایی که بسیاری از سوژه‌های فیلم‌های علمی-تخیلی حالا به واقعیت تبدیل شده‌اند و می‌توانیم به وضوح فناوری دست نیافته را نزدیک‌تر از هر زمان دیگری به خود حس کنیم. شاید بهترین و دم دست‌ترین مثال برای نشان دادن اوج تکنولوژی فعلی، صنعت هدست‌های واقعیت مجازی-ترکیبی باشد. در اولین روزهایی که فناوری VR پا به عرصه وجود گذاشت، خیلی‌‌ها آن را یک پروژه از پیش شکست خورده قلمداد می‌کردند. درست مثل سایر ایده‌های بلندپروازانه که هیچ وقت جامه عمل درست و حسابی به تن نکردند. اما حکایت برای دنیای واقعیت مجازی و ترکیبی کاملاً متفاوت است. این موضوع را می‌توان از حضور ابرغول‌های حوزه تکنولوژی در این صنعت به راحتی فهمید. جایی که حتی مارک زاکربرگ تصمیم گرفت نام برند خودش را به متا تغییر دهد تا بیشتر از هر زمان دیگری اهمیت این حوزه را خاطر نشان کند. اما خودتان هم خوب می‌دانید هیچ شرکتی در حال حاضر قدرتمندتر و محبوب‌تر از Apple نیست. آن‌ها هنر ساخت یک محصول فناورانه و بی بدیل را خوب بلدند. به همین خاطر می‌توان محصول واقعیت ترکیبی این شرکت را یکی از متفاوت‌ترین ساخته‌های بشر در چند سال اخیر دانست. با این حال هدست واقعیت مجازی اپل ویژن پرو(Apple Vision Pro) همچنان نیاز به بررسی‌های بیشتر دارد. خصوصاً این که قیمتش در ایران حتی با یک ماشین هم بعضاً برابری می‌کند. پس لااقل باید پیش از خرید چنین محصول گران قیمتی با ابعاد و ویژگی‌های آن بیشتر آشنا شد.

اپل ویژن پرو

• قیمت، قیمت و باز هم قیمت!

حتی خواجه حافظ شیرازی آن سمت دنیا هم خوب می‌داند که قیمت محصولات اپل اصلاً با کسی سر شوخی ندارد. خصوصاً این که پای پیشرفته‌ترین و خاص‌ترین فناوری این شرکت هم در میان باشد. قیمت اپل ویژن پرو حداقل در بازار کشورمان تا حد بسیار زیادی بی‌رحمانه است. البته این مقوله هم به همان قیمت سرسام آور دلار برمی‌گردد که ظاهراً خیال کوتاه آمدن هم ندارد. پس حداقل این یک مورد را مطمئنیم که این محصول، کاملاً جز کالاهای لوکس طبقه بندی می‌شود. طبیعتاً چنین قیمت زیادی دسترسی آن در بازار را هم محدود می‌کند. البته خوشبختانه در حال حاضر کمی این وضعیت با ثبات بیشتری روبرو شده و حتی بازار محصولات کارکرده آن هم جان تازه‌ای به خود گرفته است. عجالتاً اجازه بدهید در اینجای متن از تضمین کیفیت، قیمت و دسترسی راحت محصولات در فروشگاه تک سیرو غافل نشویم.

خواندن  مقایسه هدست واقعیت مجازی متا کوئست 3 با اپل ویژن پرو

خرید هدست واقعیت مجازی اپل ویژن پرو Apple Vision Pro – ظرفیت 512GB

خرید هدست واقعیت مجازی اپل ویژن پرو Apple Vision Pro – ظرفیت 256GB

اپل ویژن پرو

• در بسته بندی هدست چه لوازمی وجود دارد؟

نکته‌ای که ارزش این هدست را دوچندان می‌کند، بسته بندی کامل و پرجزئیات آن است. اپل تا حد امکان سعی کرده که در بسته بندی سفید هدست خود تمام چیزهایی که یک هدست واقعیت ترکیبی نیاز دارد را قرار دهد.
باتری با کابل USB-C
آداپتور 30 واتی
بند کششی
بند حلقوی دوگانه
یک پارچه برای پولیش سطح هدست
دو بالشتک قسمت جلویی هدست برای جلوگیری از ورود نور

اپل ویژن پرو
• طراحی؛ اپل همچنان می‌تازد!

شاید Apple Vision Pro در نگاه اول شبیه یک عینک اسکی باشد. موردی که در روزهای اولیه معرفی محصول دستمایه کنایه رسانه‌ها و کاربران شده بود. اما به محض استفاده از این هدست، می‌توانید معجزه اپل را به خوبی درک کنید. یعنی جایی که یک طراحی منحنی‌دار با زاویه کاملاً ظریفانه خود می‌تواند تمام سطح چشم را در اوج زیبایی پوشش دهد. گرچه متریال اصلی به کار گرفته شده در این محصول آلومینیومی است، اما می‌توان در قسمت جلویی شیشه هدست، تکه‌های از جنس لمینت سه بعدی را دید. به صورت کلی شما می‌توانید از طریق یک بند کششی قابل تنظیم و یا یک بند دوگانه حلقوی هدست را بر روی چشمان‌تان قرار دهید. هر دو حالت یک طراحی ارگونومیک و راحت دارند که انتخاب از بین آن‌ها تا حد بسیار زیادی سلیقه‌ای است. بسته به این که از کدام نوع بند استفاده کنید، وزن هدست چیزی نزدیک به 600 تا 650 گرم است که شاید بعد از تجربه‌های طولانی مدت کمی آزاردهنده و خسته کننده به نظر برسد. با این حال اپل همچنان اوج هنر خودش در طراحی را حفظ کرده است. به عنوان مثال شما می‌توانید بلندگوهای AudioPod را در قسمت پایینی لبه هدست ببینید. این بلندگوها می‌توانند یک صدای سه بعدی دقیق و بی‌نظیر را منتقل کنند. از آن طرف اما قابلیت EyeSight را داریم. احتمالاً برای شما هم پیش آمده است که به هنگام استفاده از یک هدست واقعیت مجازی ارتباط‌‌تان با دنیای واقعی محدود و بلکه قطع شده باشد. به لطف این قابلیت هدست می‌تواند چشمان‌ شما را در مواقع لزوم برای برقراری ارتباط با سایرین به نمایش در بیاورد. در انتها باید به کیفیت بسیار نرم و راحت بالشتک‌های این هدست هم اشاره کرد که فقدانش در محصولات رقیب کاملاً به چشم می‌آید. از طرفی چند دریچه کوچک در قسمت بالایی هدست و یک محفظه توری در لبه پایینی وجود دارد تا با عبور جریان هوا از تعریق و گرمای بیش از حد جلوگیری کند.

خواندن  مقایسه هدست واقعیت مجازی متا کوئست 3 با اپل ویژن پرو

اپل ویژن پرو
• سخت افزار؛ مدعی و قدرتمند

مهم‌ترین رکن سخت افزار این محصول، به تراشه M2 آن برمی‌گردد. یک پردازنده نسل دوم اپل که دارای CPU هشت هسته ای و GPU ده هسته ای است. وقتی این آمار و ارقام را کنار هم می‌گذاریم تا حد بسیار زیادی خیال‌مان از بابت قدرت سخت افزاری این محصول راحت می‌شود. با این حال هدست اپل یک تراشه R1 هم دارد. راستش را بخواهید درباره مسئولیت‌های فنی این تراشه هنوز بحث‌های زیادی از گوشه و کنار شنیده می‌شود. اما به نظر می‌رسد که بار پردازشی 4K و کاهش میزان تاخیر ارسال داده‌ها (چیزی در حد 12 میلی ثانیه) بر عهده این تراشه است. راستی تا یادمان نرفته بگوییم که این هدست از 16 گیگابایت رم پشتیبانی می‌کند که اتفاقاً جای تحسین هم دارد. با این حال گل سرسبد خصوصیات یک هدست، بحث کیفیت تصاویر پردازش شده آن است. خوشبختانه اپل ویژن پرو می‌تواند با نمایشگر micro-OLED سفارشی شده، 23 میلیون پیکسل را همزمان به تصویر بکشد. این یعنی می‌توانید هر جا از اتاق‌تان را با یک کیفیت فوق العاده 4K تماشا کنید و در همان حالت از جزئیات دیجیتالی که اپل در نظر گرفته نهایت بهره را ببرید. اپل ویژن پرو از Wi-Fi 6 (اگرچه انتظار می‌رفت از Wi-Fi 7 استفاده کند) و بلوتوث نسخه 5.3 برای اتصال بهره می‌برد که مورد دومی به شما این اجازه را می‌دهد که به راحتی هدست را به یک کنترلر گیمینگ مثل ایکس باکس یا پلی استیشن متصل کنید. اما خودتان هم خوب می‌دانید تمام این موارد تا زمانی که یک باتری مطمئن نداشته باشد، هیچ فایده‌ای ندارد. خوشبختانه با این هدست می‌توانید تا حدود 2 ساعت کار کنید، اما نکته عذاب آور قضیه اینجاست که این باتری از نوع خارجی است. یعنی شما نیاز دارید که این باتری نسبتاً بزرگ یا روی میز یا داخل جیب‌تان قرار دهید که در هر حالت مصیبت‌های خاص خودش را دارد.

اپل ویژن پرو
• واقعیت ترکیبی را تنها با اپل تجربه کنید

همانطور که پیش از این گفتیم، این هدست صرفاً یک تجربه واقعیت مجازی را به تصویر نمی‌کشد و بلکه بیشترین تمرکزش حول محور ترکیب دنیای واقعیت با فضای مجازی است. طبیعتاً برای دستیابی به چنین هدفی نیاز است که یک بار برای همیشه از شر کنترلرهای مرسوم راحت شویم. اپل با علم به این قضیه یک سیستم ردیابی چشمی مبتنی بر مادون قرمز طراحی کرده است که در کنار حرکت دست‌ها و البته راه‌های صوتی، دستورات لازمه را منتقل می‌کند. البته خود این موضوع هم چالش‌های خاص خودش را دارد. خصوصاً برای گیمرها! به هر حال برای تجربه یک بازی ویدئویی وجود یک کنترلر از نان شب هم واجب‌تر است و نمی‌توان با یک سیستم ردیابی و حرکت دادن دست‌ها چندان تجربه موفقی داشت. با این حال حرکت اپل جای ستایش دارد. به صورت کلی شما دست‌تان در ترکیب دنیای واقعی با فضای مجازی کاملاً باز است. به عنوان مثال 12 دوربین ( با احتساب دوربین‌های ردیابی) در این هدست وجود دارد که به لطف یک دوربین 6.5 مگاپیکسلی سه بعدی شما می‌توانید رویدادها و وقایع اطراف‌تان را ضبط کرده و بعدها به صورت عینی آن‌ها را مجدداً تماشا کنید؛ درست مثل آن چیزی که در سریال Black Mirror دیده بودیم. شما حتی می‌توانید به لطف فناوری اسکن چهره این محصول، تصویر خودتان را شبیه سازی کرده و با آن در جلسات کاری و خانوادگی شرکت کنید. نکته جالب اینجاست که به لطف این هدست می‌توانید یک سینمای زنده و پویا را در اطراف‌تان خلق کنید. درست مثل یک صفحه نمایشگر، اما این بار به صورت سه بعدی و کاملاً شفاف! لازم به ذکر است که اپل یک صفحه کلید مجازی را هم برای این هدست طراحی کرده که می‌توانید برای چت کردن و خلاصه هر آن چیزی که فکرش را می‌کنید، درست مثل فیلم‌های علمی تخیلی با بازخورد لمسی دستورات مدنظرتان را اعمال کنید.

خواندن  مقایسه هدست واقعیت مجازی متا کوئست 3 با اپل ویژن پرو

خرید هدست واقعیت مجازی اپل ویژن پرو Apple Vision Pro – ظرفیت 512GB

اپل ویژن پرو
• خطاب به گیمرها؛ فعلاً دست نگه‌ دارید!

به هر حال یکی از مهم‌ترین تجربیاتی که می‌توانید با یک هدست واقعیت مجازی-ترکیبی داشته باشید، تجربه بازی‌هاست. متاسفانه اپل در این زمینه همچنان با ایده‌ آل‌های یک گیمر فاصله دارد. نخست این که هنوز بسیاری از سازندگان نتوانسته‌اند بازی‌های خودشان را بر روی این پلتفرم عرضه کند. به هر حال سیستم عامل همیشه متفاوت iOS هم دردسرهای خاص خودش را دارد. به همین خاطر بازار بازی‌های این هدست هنوز آنچنان آب و تاب نگرفته است. البته در کشور ما کلاً محدودیت‌ها نه فقط برای بازی، بلکه تمامی ملزومات برند اپل را هم شامل می‌شود. در کنار این موضوع، همانطور که قبل‌تر گفتیم عدم استفاده این هدست از کنترلر هم شاید چندان به مذاق گیمرها خوش نیاید.

خرید هدست واقعیت مجازی اپل ویژن پرو Apple Vision Pro – ظرفیت 256GB

حسین رضایی

حسین رضایی، نویسنده، روزنامه نگار و منتقد بازی های ویدئویی و حوزه تکنولوژی.

دیدگاهتان را بنویسید

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا