بازی Assassin’s Creed: Valhalla جدید ترین نسخه از سری بازی های محبوب بازی Assassin’s Creed است که در سال 2020 وارد بازار شد. این در نقد و بررسی Assassins Creed Valhalla با ما همراه باشید تا نگاهی داشته باشیم به مهمترین ویژگی ها و نقاط قوت و ضعف بازی Assassin’s Creed: Valhalla.
داستان بازی بازی Assassin’s Creed: Valhalla
نام بازی Assassin’s Creed: Valhalla از بهشت نوردیک ها گرفته شده است. والهالا به تالاری در آسگارد اشاره دارد که جنگجویان کشته شده در جنگ ها که اینهریار نامیده می شوند به آن می روند و به عنوان پاداش در تمام مدت به باده نوشی و همینطور نبرد با یکدیگر می پردازند و هر بار کشته می شوند و سپس زنده می شوند تا اینکه قیامت یا همان راگناروک فرا برسد! همین نامگذاری کافیست تا بدانیم با چه فضایی روبرو هستیم. داستان بازی از فلاش بکی به دوران کودکی نقش اصلی داستان یعنی ایوور آغاز می شود که در یک یورش دشمن خانواده خود را از دست می دهد. ایوور سپس همراه با قبیله خود به بریتانیا مهاجرت می کند و با آنگلوساکسون ها درگیر می شود. در این داستان می توان شخصیت های تاریخی بسیاری را مشاهده کرد که شاید معروف ترین آنها شاه آلفرد باشد که مهمترین مانع بر سر راه وایکینگ ها محسوب می شود. اما در این بازی شخصیت آلفرد آنقدر ها جلوه نداشته و زیاد به آن توجه نمی شود و در واقع آنطور که می شد از این شخصیت تاریخی استفاده کرد استفاده نشده است. دیگر شخصیت مهم بازی، گاتروم است که یکی از بزرگترین فرماندهان وایکینگ بود که بریتانیا حمله کرد ولی نهایتا شکست خورد.
پایه داستان بازی Assassin’s Creed: Valhallaبر اساس تاریخ است و به مهاجرت و یورش وایکینگ ها به بریتانیا اشاره دارد اما مانند همیشه نمی توان انتظار داشت بازی های اساسینز کرید دقیقا مطابق تاریخ پیش بروند. یوبیسافت بر خلاف گذشته که بازی های اساسینز کرید را در دو داستان ارائه می کرد حالا داستان سومی را هم در نظر گرفته است که شامل داستان های اساطیری می شود. متاسفانه در این نسخه نیز شاهد داستانی مدرن در کنار داستانی تاریخی هستیم که در واقع ادامه ای بر نسخه قبلی اساسینز کرید است. داستان بخش مدرن که به شخصی به نام لیلا حسن مربوط می شود مانند همیشه خسته کننده بوده و مانند سایر نسخه های اساسینز کرید در بخش مدرن مدام از خودمان می پرسیم: کی تمام می شود؟ داستان لیلا حسن در ادامه پک The Fate of Atlantis بازی Assassin’s Creed: Odyssey روایت می شود که او عصای Staff of Eden را بدست می آورد.
از نکات بسیار خوب داستان بازی Assassin’s Creed: Valhalla می توان به جذابیت آن در تمام طول بازی اشاره کرد به گونه ای که داستان بازی تا انتها کم و بیش جذابیت خود را حفظ می کند. نکته بعد شخصیت پردازی خود ایوور است که به خوبی کار شده است و می توان خوی یک وایکینگ را در او مشاهده کرد. در کنار ایوور برادر او یعنی سیگرد قرار دارد که در بخش های متعددی او را همراهی می کند. وجود کاراکتر هایی همچون اودین در میان بازی باعث شده بعد اساطیری Assassin’s Creed: Valhalla تا اندازه زیادی برجسته شود که البته باعث می شود از تاریخ واقعی دور شود ولی اگر نوشته های وایکینگ ها را بخوانیم با این موضوع که برخی از آنها اودین را در میانه میدان دیده اند روبرو می شویم!
گیم پلی
گیم پلی بازی Assassin’s Creed: Valhalla تا اندازه زیادی شبیه به نسخه های گذشته است ولی تغییرات مثبتی نیز ایجاد شده است ولی همچنان مشکلات وجود دارند. از مهمترین ویژگی های مثبت این بازی می توان به صحنه سازی های بسیار زیبا و دقیق اشاره کرد که زیبایی نبرد ها را دو چندان کرده اند. در این بازی شمار زیادی سلاح وجود دارد که می توانید با هر سلاح که راحت بودید بجنگید. در Assassin’s Creed: Valhalla می توانید از انواع وسایل همچون قایق برای رودخانه ها و اسب برای خشکی استفاده کنید. سیستم مهارت ها بهبود پیدا کرده و حالا با یک درخت مهارت درست و حسابی روبرو هستیم که می تواند تاثیر مهمی در نبرد ها داشته باشد و باعث سهولت درگیری ها و همینطور کار هایی همچون هدف گیری بهتر و… شود. درخت مهارت ها باعث شده هر نبرد حال و هوای خود را داشته باشد و با توجه به قدرتی که بدست آورده اید بتوانید نبرد را بهتر و بهتر به پیش ببرید. همین درخت مهارت هاست که باعث ایجاد تنوعی بسیار عالی در گیم پلی بازی شده است و باعث شده گیمر در طول ساعت ها از نبرد و مبارزه خسته نشود. برای بدست آوردن مهارت ها باید امتیاز لازم یا همان XP کافی داشته باشید که برای بدست آوردن آن باید مراحل اصلی و فرعی را پشت سر بگذارید.
در بازی Assassin’s Creed: Valhalla می توانید تعداد زیادی ماموریت های فرعی را در کنار ماموریت های اصلی تجربه کنید. این ماموریت های فرعی به گونه ای ساخته شده اند تا هم برای پیشبرد بازی مفید باشند و هم بتوانند به عنوان گزینه ای سرگرم کننده مطرح باشند. یکی از اصلی ترین دلایل اجرای این ماموریت ها به ساخت و ساز های بازی مربوط می شود. خوشبختانه در Assassin’s Creed: Valhalla سیستم ساخت و ساز بسیار خوبی ایجاد شده است که تغییر عمده ای نسبت به نسخه های پیشین داشت که تنها با پول می توانستید هر چیزی بسازید. در این سیستم باید منابع و همچنین ثروت لازم برای ساخت و ساز در قبیله را داشته باشید و مهمترین راه بدست آوردن این منابع یورش های وایکینگی به شهر ها و روستا های ساکسون هاست. حمله ها بسیار خوب برنامه ریزی شده اند و یکباره خود را در میانه یک نبرد خونین وایکینگی مشاهده می کنید. کار هایی همچون شکستن درب قلعه ها با استفاده از دژکوب می تواند لذت و هیجان بازی را دو چندان کند. همچنین نبرد های بازی که بیشتر به صورت گروهی هستند باعث رضایت کسانی خواهد شد که عاشق نبرد های بزرگ و گروهی هستند.
در میان این یورش ها و غارت ها این امکان برای شما در نظر گرفته شده است که بتوانید هم تیمی های خود را Revive کنید که امکان جالبی است. از دیگر مزایای این بازی می توان به سیستم دیالوگ های انتخابی اشاره کرد. در این سیستم مثلا وقتی کسی چیزی از شما می پرسد می توانید جواب دلخواه را به او بدهید. پاسخ های شما در نتیجه کلی بازی تاثیری نمی گذارد ولی راه رسیدن به این نتیجه را تغییر خواهد داد. یوبیسافت جهان بسیار بزرگی را برای این بازی ساخته است به گونه ای که می توانید از شهر ها گرفته تا کوه، دشت، جنگل، رودخانه و… را در آن مشاهده کنید. از این روست که یوبیسافت آیتم های مختلفی همچون سلاح، لباس و… را در این نقشه بزرگ پراکنده کرده است تا هم بتوانید از شاهکاری که خلق کرده دیدن کنید و هم حس ماجراجویی بازی بیشتر شود. نکته دیگری که واقعا زیباست قابلیت گسترش قبیله است به گونه ای که می توانید قبیله خود را گسترش داده و با احداث پایگاه هایی قلمرو خود را مشخص کنید.
در این میان موسیقی بازی Assassin’s Creed: Valhalla نیز بسیار زیباست. ساخت موسیقی این بازی از همان آهنگ ها نوردیک دوران وایکینگ ها الهام گرفته شده و باعث می شود گیمر بیش از پیش در فضای تاریخی بازی غرق شود. از زیباترین بخش های موسیقیایی این بازی می توان به زمانی اشاره کرد که به عنوان کاپیتان در حال هدایت کشتی هستید و به سربازانی که در حال پارو زدن هستند دستور می دهند ترانه ای بخوانند که آنها نیز ترانه ای از دوران وایکینگ ها را می خوانند.
اما مشکلات بازی Assassin’s Creed: Valhalla نیز کم نیستند. به نظر ما یوبیسافت بعد از تجربه تلخ Assassin’s Creed Unity که یک بازی فوق العاده قربانی باگ ها شد باید در رویه بازی سازی خود تغییری ایجاد می کرد و بازی های جدید خود را هر چقدر هم که شده دیرتر ولی با کیفیت بالاتر و با باگ کمتر عرضه می کرد. اما یوبیسافت اصلا چنین نکرده و حتی به نظر می رسد در این زمینه هیچ پیشرفت موثری نیز نداشته است! بازی Assassin’s Creed: Valhalla سرشار از باگ است. مثلا یک جایی می روید نمی توانید از آن خارج شوید، به دشمن حمله می کنید ولی کشته نمی شود و… . همین موضوع سبب شده گیم پلی دوست داشتنی Assassin’s Creed: Valhalla بار ها قربانی این باگ ها شود و نتوان بازی را آنقدر ها با لذت اجرا کرد. افت فریم بسیار کم اتفاق می افتد اما هنوز هم وجود داشته و وقتی که در میان صحنه های اکشن چنین اتفاقی بیفتد شاید تمام لذت آن صحنه را از بین ببرد. باگ های این بازی نیز به گونه ای هستند که برخی اوقات گیمر را مجبور می کنند بازی را از ابتدا اجرا کرده و یا حداقل یکی از سیو ها را لود کند.
نقطه ضعف دیگر بازی Assassin’s Creed: Valhalla وجود هوش مصنوعی ضعیف است به گونه ای که تصور کردیم با یکی از نسخه های چندین سال پیش این بازی طرف هستیم. شما می توانید در مقابل یک دشمن عبور کنید و او اصلا متوجه شما نشود و یا برعکس از فاصله دور متوجه شما بشود و یک ماموریت مخفی کاری عالی خراب شود. از دیگر مشکلات گیم پلی بازی می توان به سیستم مبارزاتی اشاره کرد. استودیو قدرتمند یوبیسافت می توانست سیستم نبرد های وایکینگی را که به سرعت و خشونت شهرت دارند را به خوبی بازسازی کند اما سیستم مبارزاتی بازی Assassin’s Creed: Valhalla به گونه ای است که تصور می شود کفه بخش تخیلی بازی بر بخش تاریخی آن سنگینی کرده است. شما با یک پرش می توایند دشمن را چندین متر دور تر بیندازید، تبری که در حال سوختن است را در دست بگیرید و…
همه اینها باعث شده سیستم مبارزاتی بازی از حالت زیبای واقع گرایانه خارج شده و بیشتر به سمت بازی های تخیلی برود. از مهمترین آیتم های مبارزاتی این بازی وجود باس هایی با شمایل عجیب است. ما باس هایی که در بازی های گذشته اساسینز کرید دیده بودیم را به شدت به باس هایی که شمایل عجیب و غریب دارند ترجیح می دهیم و به نظر وجود باسی با شمایل انسان معمولی ولی با مهارت های بالا می توانست بهتر و زیباتر باشد. البته Assassin’s Creed: Valhalla اولین نسخه این سری نیست که چنین باس هایی دارد و اولین بار در اوریجنز شاهد چنین باس های غیر واقعی بودیم که هر چند درگیری با آنها سرگرم کننده است اما واقع گرایانه بودن بازی می کاهند.
نکته مهم دیگر به ساخت فضای بازی بر میگردد. بازی Assassin’s Creed: Valhalla از نظر گرافیکی بسیار خوب ساخته شده است و کاراکتر ها نیز جزئیات بسیار خوبی دارند. با این حال گرافیک این بازی نسبت به نسخه قبلی تغییر زیادی نداشته است و این در حالی است که عرضه این بازی با عرضه کنسول های جدید پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس تقریبا همزمان شده است و به واسطه قدرت سخت افزاری بسیار بالای این دو کنسول، یوبیسافت می توانست Assassin’s Creed: Valhalla را با گرافیکی به مراتب بهتر از قبل بسازد تا عملا با یک بازی میان نسلی واقعی روبرو باشیم. با این حال این بازی از هر نظر یک بازی نسل هشتمی است و برای تجربه یک نسخه اساسینز کرید نسل نهمی باید منتظر نسخه بعد باشیم که شایعاتی وجود دارد که ممکن است نسخه بعدی در امپراتوری ایران روایت شود!
جمع بندی
بازی Assassin’s Creed: Valhalla از داستان بسیار خوبی برخوردار است. این داستان آنقدر خوب هست که بتواند گیمر را برای ساعت های متمادی به خود مشغول کند و اگر اندکی از تاریخ اسکاندیناوی و بریتانیا اطلاع داشته باشید بازی برای شما فوق العاده جذاب تر نیز خواهد شد. اما بخش داستانی بی عیب نیست و مثلا می شد شخصیت هایی همچون گاتروم و شاه آلفرد را بهتر شخصیت پردازی کرد و در واقع ایوور را در یک سمت ماجرا قرار داد و او را با شخصیت مورد نظر همراه کرد که متاسفانه یوبیسافت چنین نکرده است. بخش گیم پلی بازی بسیار خوب کار شده است و از یک سو شاهد نبرد های بزرگی هستیم که در کمتر بازی از سری اساسینز کرید ها شاهد آن بودیم که جای خوشحالی دارد ولی از طرفی عدم پیشرفت سبک جنگاوری نسبت به نسخه قبل باعث شده نتوان گفت سیستم مبارزاتی این بازی عالی است و در بهترین حالت باید گفت بازی Assassin’s Creed: Valhalla از نظر سیستم مبارزه یک آپدیت نسبت به آدیسی است.
مورد آخر نیز باگ های بازی است که باعث شده توصیه کنیم برای اجرای بازی عجله نداشته باشید و می توانید مدتی را صبر کنید تا آپدیت های بازی عرضه شود تا یک بازی کامل تر را تجربه کنید.
نقاط قوت:
• داستان بسیار خوب
• فضاسازی فوق العاده
• تنوع خوب دشمنان
• تنوع خوب سلاح ها
• موسیقی زیبا
نقاط ضعف:
• باگ های فراوان
• شخصیت پردازی می توانست بهتر باشد
• سیستم مبارزاتی می توانست واقع گرایانه تر باشد.
• سیستم مبارزاتی نسبت به گذشته تغییر محسوسی نداشته است