
دیدگاه خالق Counter Strike درباره تقلب در عناوین آنلاین
Counter Strike Creator's View On Cheating In Online Titles
استثناء نداریم؛ هر کداممان در یکجاهایی از زندگیمان دست به تقلب زدهایم. به هر حال برای کسانی که با سیستم معیوب آموزشی بزرگ شدهاند، بدیهیترین اتفاق نوشتن تقلب از روی دست بغل دستی است! اما این واقعیت گاهاً مرزهای افراط را هم رد میکند و تبدیل به یک امر ملالآور و غیرقابل پذیرش میشود. نمونهاش هم در بازیهای آنلاین و چند نفرهای است که این روزها حسابی در بازار جولان میدهند. به هر حال دیگر پنهان نیست که دنیای گستردهی بازیهای چندنفره آنلاین با بحران بزرگ تقلب یا به قول خارجیهای Cheating دست و پنجه نرم میکنند. این یعنی در هر بازیای که قابلیت تجربه آنلاین دارد، فارغ از اینکه بازی بزرگ یا کوچک باشد، امکان نفوذ متقلبها وجود دارد. البته نه این که چنین رویهی غلط و ناپسندی تازگیها باب شده باشد؛ اصلاً! ما در همان زمان Counter Strike 1.6 نیز با این معضل دست و پنجه نرم میکردیم. اما شمار این افراد کم بود و شاید به همین خاطر کسی دغدغهای از بابت ابزارهای ضدتقلب نداشت. اما همانطور که پیش از این گفتیم، ذات کمالگرا و پیروزی طلب گیمرهای نسل جدید باعث شده تا شمار تقلب در بازیهای آنلاین به مراتب بیشتر شود. آنقدر که حتی بعد از بروزرسانیهای متعدد از جانب سازندگان برای آپدیت وضعیت ضدتقلب بازهم توفیق خاصی نصیب گیمرهای پاکدست نمیشود. حالا اما Minh Le، یکی از خالقان بازی افسانهای Counter-Strike و اعضای سابق Valve، در گفتوگوی خود با رسانهی Gaming World Media، به این موضوع پرداخت و با صراحت اعلام کرد که تقلب در بازیهای چندنفره به یک اپیدمی تبدیل شده است. برای مشاهده ادامه خبر با وب سایت تک سیرو همراه باشید.
در گفتوگوی مینه لی با رسانه Gaming World Media، این بازیساز پرسابقه درباره موضوعاتی همچون بازی کانتر استرایک،، رقابتهای حرفهای و وضعیت فعلی صنعت بازی صحبت کرد. مینه لی اعتقاد دارد که بحران تقلب در بازیهای فعلی میتواند در آینده نزدیک تجربه گیمرها را در سراسر جهان به سمت نابودی بکشد. او که در سال 1999 توانست نسخه اولیه Counter Strike را به عنوان یک ماد برای بازی Half Life بسازد درباره معضل تقلب در بازیهای فعلی گفت:
«این یک اپیدمی است. ۲۰ سال پیش، وقتی Counter Strike تازه منتشر شده بود، تقلب یک مشکل جزئی محسوب میشد، اما هیچوقت به اندازهی الان گسترده و جدی نبود. آن زمان، شاید ۵ تا ۱۰ درصد مواقع به یه متقلب برخورد می کردم. ولی حالا، وقتی وارد یک بازی چندنفره میشوی، تقریباً ۴۰ یا حتی ۵۰ درصد مواقع با چیزهای مشکوک روبرو خواهی شد. قطعاً هیچ کس به عنوان یک بازیکن، علاقه ندارد که کسی تجربه گیمینگش را خراب کند. به عنوان یک توسعهدهنده هم ساختن چنین عنوانی اصلاً خوشایند نیست. پس این یک چالش خیلی بزرگ است که ما به مدت 20 سال در حال مبارزه با آن هستیم.»
مین لی توضیح داد حتی زمانی که در شرکت Valve بود، تلاشهای زیادی برای مقابله با تقلب انجام میشد و افراد باهوش زیادی استخدام شده بودند. اما او احساس میکرد که همیشه او و تیمش یک گام عقبتر از متقلبین هستند و تمامی تلاشهایشان توسط این افراد ضایع و نابود میشود. به گفتهی او، یکی از مشکلات اصلی امروز این است که برخی سیستمهای ضدتقلب، آنقدر سختگیر و مخرب شدهاند که خودشان تجربهی بازی را تحت تأثیر قرار میدهند. او وضعیت کنونی را به جنگیدن با یک مار چند سر تشبیه کرده است. به عبارتی هر چه سازندگان این روزها یک راه حل جدیدی برای از بین بردن متقلبین پیدا میکردند، آنها با خلق یک راه جدیدی دوباره به میدان برمیگردند. به همین خاطر تیم توسعه دهنده وارد یک چرخه معیوب میشود که همیشه هم تکرار میگردد. از قضا تا الان تمامی تلاشها نتوانستهاند به یک نتیجه منطقی و درست برسند. مین لی اما در ادامه تاکید کرد که چنین معضلی باعث شده تا گیمرها به سمت بازیهای PvE (بازیکن در برابر محیط) سوق پیدا کنند چرا که تقلب در آنها کمتر معنا دارد و مدیریتشان آسانتر است.
در کرهی جنوبی تقلب جرم بزرگی است
مین لی در بخش دیگری از صحبتهایش گفت که در کشورهایی مانند کرهی جنوبی، تقلب در بازیهای ویدیویی با شدت بیشتری مجازات میشود. بازیکنان باید هویت واقعیشان را پیش از ورود به بازی تأیید کنند و اگر به تقلب محکوم شوند، بهصورت سراسری و دائمی بن می گردند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید ساخت یا توزیع نرمافزارهای تقلب در کره جنوبی میتواند برای سازندگان آن 5 سال حبس به همراه 50 میلیون وون جریمه (حدود 40 هزار دلار) را در برداشته باشد. چنین رویکردی باعث شده تا کره جنوبی تبدیل به یکی از قطبهای اصلی بازیهای Esports (StarCraft، League of Legends و Overwatch) بشود. حتی طبق آخرین گزارشها چنین رویکرد سختگیرانهای توانسته روی رشد اقتصادی صنعت گیم در این کشور هم تاثیر بگذارد. این موفقیت به قدری چشمگیر بوده که در حال حاضر بسیاری از کشورهای آُسیای شرقی با قوانین مشابهی به دنبال اتخاذ تصمیمات جدی در راستای مبارزه با افراد متقلب در بازیهای ویدئویی هستند.
حواشی ادامه دار رقابتهای آنلاین
حواشی تقلب در بازیهای آنلاین اما در سالیان اخیر به غایت خودش رسیده است. به عنوان مثال در سال 2021 بود که گیمر حرفهای مسابقات Call of Duty: Warzone با نام Metzy به دلیل استفاده از Aimbot از مسابقات کنار گذاشته شد و تمامی قرادادهای اسپانسری وی هم لغو گردید. اما شاید اوج این قضیه در سال 2018 و برای بازی Counter Strike خودش را نشان داد. جایی که یک بازیکن حرفهای با نام Forsaken در جریان رویداد eXTREMESLAND Asia 2018 در کشور چین، به دلیل استفاده از Aimbot از این مسابقات کنار گذاشته شد و یکی از شرمآورترین رسواییهای رقابتهای حرفهای کانتر استرایک را رقم زد. نکته جالب اینجاست که او فایل مربوط به تقلب را با نام word.exe ذخیره کرده بود اما نشانهگیریهای دقیق وی باعث شد تا بازرسان نظارت دقیقی روی سیستم اجرایی وی داشته باشند که در نهایت به قیمت رسوایی این بازیکن تمام شد. از آن سال به بعد اما این رویه همچنان ادامه پیدا کرد و در بسیاری از رقابتهای حرفهای و رسمی همچنان رد پایی از تقلب به چشم میخورند. چه برسد به آن که پای یک تجربه آنلاین ساده و چند نفره در میان باشد. جایی که بازرسی و نظارتها آنچنان دقیق نیست و از قضا گیمرهای متقلب هم به مراتب دست بازتری برای انجام تقلبهای گسترده خودشان را دارند.
از شما چه پنهان رقابت بازیسازان با کسانی که ابزار تقلب میسازند تبدیل به یک بازی موش و گربه شده است. حتی در سالیان اخیر متقلبین با استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی توانستهاند تا حدودی سد دفاعی بازیهای آنلاین را هم به راحتی دور بزنند. اما از آن سمت همچنان سازندگان امید دارند تا با تحلیل دادههای رفتاری بازیکنان بتوانند میزان تقلب در بازیهای ویدئویی به حداقل برسانند. اما این معضل تنها زمانی حل میشود که قوانین هماهنگ بین المللی برای مبارزه با چنین رویکردی اعمال شود. وگرنه رویکردهای شلخته و دست و پا شکسته در بعضی از کشورها نمیتواند تاثیر چندانی روی نتیجه کار متقلبین بگذارد.