Activision Blizzard به عنوان یک توسعه دهنده و سازنده آمریکایی بازی های رایانه ای شناخته می شود که در سال 2008 و پس از ادغام شرکت اکتیویژن (ناشر بازی که از زمان کنسول آتاری فعالیت داشته است) و شرکت Vivendi Games شرکت مادر Blizzard Entertainment که به عنوان ناشر بازی های رایانه ای مانند Warcraft شناخته می شد، تاسیس شد. پس از ادغام این دو شرکت ما شاهد تولید بازی های بسیار جذابی مانند World of Warcraft بودیم. در ابتدای راه ادغام این دو شرکت، اکتیویژن به عنوان سهام دار ارشد شناخته می شد ولی شرکت Vivendi با خرید 52 درصد از سهام شرکت Activision Blizzard به عنوان سهام دار اصلی این کمپانی در دنیای امروز شناخته می شود. باید در نظر داشته باشیم که هویت های شرکتی Activision و Blizzard به صورت مستقل حفظ شه است و جریان های مربوط به توسعه و انتشار مستقل هنوز از سوی هر دو شرکت انجام می شود. دفتر مرکزی Activision Blizzard در سانتامونیکا، ایالت کالیفرنیا می باشد.
تاریخچه Activision
اکتیویژن در سال 1979 راه اندازی شد و دیوید کرین و آلن میلر به عنوان موسسان این شرکت به شمار می روند. این دو شخص در طراحی آتاری نیز نقش داشتند (هر چند که بر سر مسائل حقوقی از تیم طراحی جدا شدند) همچنین مدیر سرگرمی این شرکت در زمان تاسیس جیم لوی بود. این شرکت به عنوان یک توسعه دهنده اصلی بازی ها به شمار می رفت و باید بدانید که هویت برند در راستای پاسخ به شرکتی بود که زمانی موسسان اکتیویژن آن را راه اندازی کرده بودند. پس از این که شرکت اکتیویژن تاسیس شد، لری کاپلان و باب واتهد به عنوان طراحان آتاری نیز به این شرکت پیوستند.
Activision را می توان اولین شرکتی دانست که در زمینه توسعه نرم افزار شخص ثالث در صنعت بازی های رایانه ای فعالیت کرد و بلافاصله پس از ایجاد این شرکت، چالش های قانونی مختلفی از سوی آتاری برای این شرکت ایجاد شد. با این وجود شرکت اکتیویژن در شروع کار خود انحصار تولید بازی های Atari VCS را حفظ کرد. مشکلات با شرکت آتاری در سال 1982 حل و فصل شد و باید در نظر داشته باشید که این شرکت در راستای گسترش خود بازی هایی مانند River Raid و Chopper Command را توسعه داد که با گرافیک جدید و یک گیم پلی جذاب و روان بسیار مورد استقبال قرار گرفتند. این بازی ها را می توان اولین نمونه های این سری از بازی ها دانست.
زمانی که Avtivision موفق شد، بسیاری از شرکت ها نسبت به الگو برداری و تقلید از محصولات این شرکت روی آوردند و همین مسئله باعث شد که با ورود بیش از حد بازی های جذاب به بازار، ارزش بازار بازی های رایانه ای در خلال سال های 1983 تا 1984 سقوط کند. اکتیویژن پس از این سقوط ارزش سهام روی به بازار رو به رشد رایانه های خانگی آورد و پس از این که چالش های مالی خود را حل و فصل کرد، نسبت به خرید سهام شرکت بازی های ماجراجویی Infocom اقدام نمود. سازماندهی شرکت در این مرحله انجام شد و همین امر باعث شد که استعداد های خلاق به بنیانگذاران اکتیویژن برای طراحی بازی های جدید بپیوندند.
در نهایت نیز این شرکت در سال 1988 به Mediagenic تغییر نام داد تا بتواند یک توسعه دهنده نرم افزارهای چند منظوره شناخته شود ولی با توجه به این که دوباره تغییر در مالکیت شرکت باعث بروز چالش هایی برای مدیران شد، در سال 1992 باز هم نام Mediagenic به Activision تغییر پیدا کرد. پس از این مرحله، شرکت اکتیویژن عناوین جدید بازی خود را مانند Return to Zork در سال 1993 را در بازار عرضه کرد که به عنوان یک بازی ماجراجویی گرافیکی شناخته می شود و سپس نیز بازی های کلاسیک دیگری مانند Infocom و The Mayan Adventure را در بازار عرضه کرد که مربوط به سال 1994 می شود و برای زمان خود، بسیار اعتیاد آور و جذاب شناخته می شدند.
زمانی که رایانه های شخصی به روز شدند و قدرت خود را بالاتر بردند، در سال 1997 این شرکت با استعداد بالای طراحان نسل جدید خود توانست بازی های سبک جدید را طرحی کرده و برای اولین بار وسایل نقلیه در این سال به صورت سه بعدی طراحی شدند. به طور کلی می توان گفت که ساخت بازی Grand Theft Auto از سوی Rockstar Games با وجود پیشرفت هایی محقق شد که اکتیویژن بنیان گذار آن بود. سیاست جدیدی که اکتیویژن در این سال در پیش گرفت و با شرکت ها و توسعه دهندگان مستقل همکاری کرد، باعث شد که میلیون ها دلار سود به حساب این شرکت سرازیر شود و این نرخ سود دهی در اواخر دهه 1990 و اوایل دهه 2000 میلادی همچنان پابرجا بود. قدم مهم بعدی این شرکت را می توان همکاری Activision و Infinity Ward دانست.
در واقع در توسعه Call of Duty در سال 2003 دانست. در واقع بلافاصله پس از ارائه این بازی، شرکت Electronic Arts در سبک شوتر توسط اکتیویژن به چالش کشیده شد. در ادامه نیز اکتیویژن به RedOctane و Harmonix Music Systems پیوست و در توسعه بازی Guitar Hero در سال 2005 کمک کرد. این بازی را می توان به عنوان یکی از پرطرفدار ترین بازی های سبک فرهنگی دانست. البته توسعه این بازی در سال 2011متوقف شد. این در حالی است که دیگر فرنچایز این شرکت یعنی کال آف دیوتی به عنوان یکی از بهترین بازی های رایانه ای شناخته می شود.
تاریخچه Blizzard
Blizzard Entertainment در سال 1991 راه اندازی شد و در ابتدا نام آن Silicon & Synapse بود. بنیانگذاران این شرکت شامل آلن ادهام، مایکل موهایم و فرانک پیرس بودند که هر سه به عنوان فارغ التحصیلان دانشگاه UCLA شناخته می شدند. اولین پروژه های این شرکت بازطراحی بازی های قدیمی برای پلتفرم های جدید بود و اولین عنوان بازی که از سوی این شرکت به صورت مستقل وارد بازار شد، The Lost Viking بود که در سال 1992 عرضه شد. همچنین یک بازی به نام Rock N Roll Racing در سال 1993 بود. همچنین بازی های مبارزه ای وسایل نقلیه نیز در سال 1994 در بازار عرضه شد. این شرکت در همین سال نام خود را به نام Blizzard Entertainment تغییر داد و پس از آن بازی Warcraft : Orcs & Humans را عرضه کرد و پس از آن نیز بازی RTS از سوی این شرکت معرفی شد که به عنوان یکی از جذاب ترین گزینه ها به شمار می رود. بلیزارد پس از این اقدامات در سال 1995 بازی Tides of Darkness را در بازار عرضه کرد که نسخه دوم Warcraft شناخته می شود و بسط گرافیکی بهتری که برای این بازی انجام شده بود، باعث شد که بازی به صورت چند نفره نیز در دسترس باشد.
بازی چند نفره را می توان یکی از مهم ترین عوامل در مورد موفقیت دانست. بازی اکشن در سبک نقش آفرینی Diablo نیز در سال 1996 طراحی شد و یک سرویس رایگان بود که به بازیکنان این امکان را می داد که به صورت چند نفره بازی کنند. همچنین بازی کمپین تک نفره StarCraft که در سال 1998 معرفی شد نیز به عنوان یکی از موفق ترین بازی های عرضه شده در بازار به شمار می رود.
پرفروش ترین عنوان بازی که از سوی بلیزارد در بازار عرضه شد، Diablo II بود که در سال 2000 در دسترس قرار گرفت و چند نفره بودن این بازی را می توان از مهم ترین عوامل موفقیت این بازی دانست. Warcraft 3 : Regin of Chaos نیز در سال 2002 معرفی شد و فرمول استاندارد RTS را در خود گنجانده بود. همچنین به کاربران این امکان را می داد که نقش های جدیدی را در بازی ایجاد کنند، جلوه صوتی خود را به بازی اضافه کنند و در نهایت تجربه ساخت گیم پلی را به طور کلی تغییر دهند.
پس از آن این شرکت دوباره Warcraft های نسخه جدید به بازار عرضه شد که باعث شد موفقیت بسیار زیادی برای این شرکت به ارمغان آورده شود. بازی World of Warcraft نیز در سال 2004 در بازار عرضه شد و میلیون ها بازیکن آنلاین را به خود جذب کرد. این بازی با شخصیت های جذابی که دارد بسیار مورد توجه قرار گرفت. در اکتبر 2010 این بازی پس از شش سال انتشار، توانست 12 میلیون کاربر را به عنوان مشترک ماهیانه داشت.
پس از تاخیر های بسیار متعدد، StarCraft II : Wings of Liberty نیز در ژوئیه سال 2010 عرضه شد. این نسخه در کنار Battle.net که به عنوان پلتفرمی مانند Steam شناخته می شود، در دسترس قرار گرفت تا بتوانید به بازی های این شرکت بهتر دسترسی داشته باشید. در ادامه به بررسی خبری می پردازیم که بیان می کند، مایکروسافت، قصد خرید Activision Blizzard را دارد. در ادامه با ما همراه باشید.
خبر خرید Activision Blizzard توسط مایکروسافت
با توجه به تمام اخبار بیان شده می توان گفت که Activision Blizzard به عنوان یکی از برترین شرکت های فعال در زمینه تولید بازی به شمار می رود و غول طراحی بازی به شمار می رود. این شرکت در حال حاضر با چالش های دادگاهی که داشته است قطعا در آینده با مشکلات مالی مواجه خواهد شد و از این روی موافقت خود را با معامله 68.7 میلیارد دلاری توسط مایکروسافت اعلام کرده است که نقدینگی خالص شرکت خواهد شد.
در این خصوص شایعه شده است که بابی کوتیک به عنوان مدیرعامل اکتیویژن بلیزارد در بحبوحه تحقیقات دادگاهی در خصوص چالش های حقوقی از موقعیت شغلی خود استعفا خواهد داد و بیشتر از 2000 نفر از کارمندان فعلی و سابق این شرکت امضاء کرده اند که این فرد مشکلات تبعیض آمیز در شرکت ایجاد کرده است. همچنین 1000 نفر از کارمندان این شرکت درخواست استعفای این مدیر عامل را داشته اند. گزارش شده است که این مدیرعامل همچنین از فساد درون این سازمان خبر داشته و اقدامی نکرده است. این در حالی است که مایکروسافت اعلام کرده است که کوتیک به عنوان مدیر عامل به کار خود ادامه خواهد داد.
در همین راستا فیل اسپنسر به عنوان مدیر عامل شرکت Xbox اعلام کرده است که مایکروسافت متعهد است که از کارمندان و گیمرهای این شرکت محافظت کند و همه این مسائل در صورتی روی می دهد که ساختار شرکت حفظ شود.
بر اساس گفته های منابع نزدیکی که به این معامله نزدیک بوده اند و با وال استریت ژورنال صحبت کرده اند، انتظار می رود که کوتیک پس از این که قرارداد خود را در سال 2023 به پایان رسید، کناره گیری خواهد کرد. از دیگر چالش هایی که Activision Blizzard در حال حاضر دارد، عدم همکاری دوباره با کارمندان شرکت پیمانکار توسعه کیفی Call of Duty می باشد. با این حال انتظار می رود که شرکت Activision Blizzard بتواند پس از این معامله بزرگ، باز هم فعالیت حرفه ای خود را ادامه دهد و سری بازی های در دست ساخت خود را با کیفیت بالایی در بازار عرضه نماید.