هر آنچه که باید درباره کنسول PS5 Pro بدانید!
! Everything You Need To Know About The PS5 Pro Console
نسل هشتم کنسولهای گیمینگ یکی از تاثیرگذارترین دورههای تاریخ صنعت گیم بود. جایی که برندهای تولید کننده این پلتفرمها تصمیم گرفتند یک دندان لق کرم خوردهی همیشگیشان را از جا در بیاورند و دور بیاندازند! البته که مزیتهای کنسولهای گیمینگ کتمان نشدنی است اما همهی این مزیت تا پیش از نسل هشتم درباره ایرادی که در ادامه به آن اشاره میکنیم ناچیز به حساب میآمدند. اما برگردیم سر اصل مطلب که این ایراد جدی چیست؟ زمانهای قدیم، هنوز بازی ویدئویی به این سطح از واقع گرایی و شکوه خود نرسیده بود. در نتیجه کنسولها میتوانستند در برهههای زمانی طولانی مدت به حیات خود ادامه دهند. فرقی نمیکرد، 10 سال یا حتی 15 سال، بالاخره میتوانستند از پس پردازش بازیها بر بیایند. اما از شروع نسل هشتم رویه کمی تغییر کرد. بازیها آنقدر گسترده و گرافیکی شده بودند که جز با یک پلتفرم بسیار قدرتمند نمیتوانستیم به تجربه بازیها بپردازیم. اینجا بود که هم سونی هم مایکروسافت زنگ خطر را حس کردند و تصمیم گرفتند برای اولین بار مفهوم جدیدی تحت عنوان “کنسول میان نسلی” را خلق کنند. دلیلش هم مشخص است، اگر این دو برند به خودشان نمیآمدند عملاً در سالهای چهارم و پنجم عرضه کنسولها، بازیهای سنگین و گرافیکی تمامی پلتفرمها را ذوب میکردند یا در خوشبینانهترین حالت با افت فریم و لگهای وحشتناک مایه عذاب گیمر میشدند. PS4 Pro و Xbox One X به عنوان اولین پرچمداران این حوزه انصافاً توانستند خیال مخاطبین را تا حد بسیار زیادی راحت کنند و البته پشتیبانی از کیفیت 4K را هم تحقق ببخشند. حالا اما در نسل نهم کنسولهای گیمینگ هستیم، گرچه PS5 از نظر قدرت هیچ کم و کاستی ندارد، اما خودتان خوب میدانید که آینده با آمدن عناوینی مثل GTA VI و بازی بعدی ناتی داگ چالشیتر هم میشود. در این مطلب هر آنچه که درباره PS5 Pro باید بدانید را مرور خواهیم کرد. کنسولی که البته قدرتمندترین پلتفرم گیمینگ جهان به شمار میرود.
تاریخ انتشار PS5 Pro
خودتان را جای سونی بگذارید، وقتی همین حالا کنسول نسل نهمیتان در بازار خوب به فروش میرسد چندان رغبتی به عرضه نسخه ارتقا یافته آن ندارید. خصوصاً این کهPS5 Slim هم به تازگی در بازار عرضه شده است و آن هم از نظر فروش مثل همتایانش خیره کننده عمل میکند. مضاف به این باید در نظر بگیرید که قیمت PS5 Pro مطمئناً فراتر از آن چیزی است که تصورش را داریم، اما آیا جوامعی که هنوز از خرید PS5 عادی عاجز شدهاند، توانایی پذیرش این قضیه را دارند؟ سونی محکوم به صبر است! یعنی لااقل تا زمان تثبیت و رشد فروش PS5 باید برگ برنده قدرتمندش را کنار بگذارد. از طرفی خودتان هم خوب میدانید که ژاپنیها این وسط نیم نگاهی به کنسول میان نسلی ایکس باکس هم دارند و گرچه عرضه زودهنگام آن نکته مثبتی به شمار میآید، اما باید از شرایط و قیمت کنسول رقیب نیز اطلاع داشته باشند. اما به صورت کلی آن طور که منابع خبری خصوصاً کالین موریاتی میگوید، سونی تمام برنامه ریزیاش برای عرضه کنسول در کوارتر نهایی سال 2024 است. حتی برخی شایعات اذعان دارند که سونی تماماً کنسولش را برای عرضه به بازار آماده کرده اما قبل از هر چیزی نیاز است که یک بازی بزرگ و در خور شان این کنسول به بازار عرضه شود تا قدرت آن را به رخ بکشد. خودتان هم خوب میدانید که هیچ عنوانی بهتر از GTA VI وجود ندارد که بتواند این رسالت را به جا بیاورد. اما با این تفاسیر حداقل این اطمینان را داریم که اواخر سال 2024 یا نهایتاً در نیمه اول سال 2025 این کنسول به بازار عرضه میشود.
قیمت PS5 Pro
معماهای قیمت PS5 Pro همچنان بدون جواب ماندهاند! شاید حتی خود سونی هم اکنون به یک نتیجه گیری درست و حسابی برای قیمت گذاری کنسول قدرتمندش نرسیده باشد. هر چه باشد پای یک محصول پرخرج در میان است که سونی برای آن حسابی تلاش کرده و نمیتواند عجولانه یک قیمت خاصی برای آن تعیین کند. اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید قیمت PS5 Pro تا حد زیادی وابسته به PS5 Slim است. اگر به خاطر داشته باشید سونی قبلها تایید کرده بود که PS5 Slim در آینده با کاهش قیمت مواجه خواهد شد. این یعنی قیمت آن احتمالاً به کمتر از مقدار 499 دلاری فعلی خود برسد. اما گزارشهای اخیر نشان میدهد که دخل و خرج سونی به هم نمیخورد و حداقل تا مدت زمان طولانی خبری از کاهش قیمت نیست. پس ژاپنیها هیچ چارهای ندارند که نرخ افزایش قیمت Pro را در مقایسه با قیمت فعالی Slim در نظر بگیرند. کالین موریاتی میگوید که سونی نهایتاً PS5 Pro را با قیمت 599 دلاری به بازار عرضه میکند. اما ممکن است در آینده نزدیک با کاهش قیمت کنسول اصلی، هزینه تمام شده پلی استیشن 5 پرو حتی به 550 دلار هم برسد. اما عجالتاً قیمت 599 دلاری را محتملتر بدانید و برای آن خودتان را آماده کنید. البته این مورد را هم در نظر داشته باشید که نسخه دیجیتال این کنسول میتواند با قیمت کمتری منتشر شود. اینجا یک مقوله مهم وجود دارد و آن هم این است که سونی هیچ وقت بر روی سود سخت افزاری فروش کنسولش حساب باز نمیکند. ترجیح چشم بادامیها این است که از طریق بازیها و سایر المانهای تجاری که به لطف فروش کنسول پلی استیشن 5 پرو رقم میخورند، سود خود را به جیب بزند.
طراحی PS5 Pro
شما که غریبه نیستید، طراحی مدل اولیه کنسول PS5 حسابی ذوقمان را کور کرد. هر چه باشد پای بزرگترین کنسول تاریخ در میان است که انصافاً برای قرار گرفتن در اتاقها و میزهای گیمینگ حسابی چالش برانگیز است. اما خوشبختانه سونی توانست در مدل PS5 Slim تا حد زیادی این ایرادات را برطرف کند و با کاهش حجم و وزن این پلتفرم، امیدها را به جمع طرفدارنش برگرداند. اما اینجا یک سوال بسیار مهم وجود دارد؛ آیا سونی در پلی استیشن پرو دوباره به همان مدل هیکلی و زمخت خودش برمیگردد؟ راستش را بخواهید احتمالش بسیار زیاد است. طبیعتاً وقتی یک کنسول از نظر سخت افزاری لقب قدرتمندترین پلتفرم گیمینگ را یدک بکشد، اندازهاش هم بزرگ خواهد بود. اما بعید به نظر میرسد که این بزرگی آنقدرها بیشتر از مدل اولیه باشد. البته زمزمههایی به گوش میرسد که سونی قصد دارد طراحی کلی کنسول را اندکی تغییر داده تا فضای جمع و جورتری به خود بگیرد. اما تصور ما این است که با همان طراحی و شمایل اولیه این مدل به بازار عرضه میشود.
سخت افزار PS5 Pro
خودتان را برای قدرتمندرترین کنسول تاریخ صنعت گیم آماده کنید. Sony این بار میخواهد در زمینه مقایسه سخت افزاری هیچ جای حرف و حدیثی در برابر رقیب دیرینهاش نداشته باشد. اما بهتر است فنیتر و دقیقتر مشخصات این کنسول را بررسی کنیم. مشخصاتی که به لطف وب سایت یورو گیمر حالا به طور دقیق مشخص شدهاند. پردازنده گرافیکی پلی استیشن 5 عادی 10.23 ترافلاپس است اما به طرز باورنکردنی پلی استیشن 5 پرو قدرت 33.5 ترافلاپس را از خود نشان میدهد! این پیشرفت انصافاً جای ستایش و تحسین دارد. از آن طرف در حیطه پردازنده CPU تقریباً با همان مشخصات نسخه اولیه روبرو هستیم با این تفاوت که سرعت پردازش آن کمی بیشتر شده. درباره حافظه RAM هم باید گفت که گرچه دو کنسول از 16 گیگابایت GDDR6 بهره میبرند، اما نسخه Pro با سرعت 18 گیگابایت بر ثانیه (در مقایسه با رقم 14 گیگابایت بر ثانیه PS5) قدرت خودش را به رخ میکشد، حتی حافظهی RAM که برای پردازش بازی صرف میشود نیز بیشتر از قبل شده است. اما ممکن است این آمار و ارقام چندان برای مخاطبین واضح و گویا نباشند. ولی به صورت کلی میتوان گفت که اگر شایعات درست باشند، PS5 Pro دو برابر قویتر از مدل فعلی این کنسول خواهد بود. به هر حال سونی این روزها حتی در زمینه نمایشگرهای گیمینگ مانور بسیار زیادی بر روی کیفیت 8K داده است و به همین خاطر طبیعیست که کنسولش را هم به تناسب آن عرضه کند. صدالبته هدف اصلی این پلتفرم اجرای بازیهای 4K با فریم ریت 120 است. البته اخیراً تایید شده که سونی به سازندگان این امکان را داده که بازیها را حتی با 30 فریم هم اجرا کنند. خبر خوب این است که معماری این کنسول میان نسلی تفاوت خاصی با نسخه قبلی ندارد و همین حالا سازندگان کیت توسعه برای ساخت بازیها را دریافت کردهاند.
کنترلر PS5 Pro
وقتی سونی اینقدر دست به جیب میشود و کنسول میان نسلیاش را با چنین پیشرفتی به بازار عرضه میکند، طبیعتاً برای کنترلر پلی استیشن 5 پرو هم برنامههای زیادی دارد. البته اینجا چندین شایعه مختلف به گوش میرسد. عدهای می گویند سونی با کمترین تغییر ممکن کنترلر جدیدش را معرفی خواهد کرد. اما عدهای دیگر که اتفاقاً منابع موثقی هم هستند اعتقاد دارند که برنامه سونی این است که Dual Sense Edge را برای PS5 Pro عرضه کند. ولی خب شخصاً اعتقاد داریم که سونی این کنترلر 200 دلاریاش را برای خرید جانبی گیمرهای دست به نقد کنار میگذارد و اینقدرها هم بخشنده و بزرگوار نیست. اما جدیدترین خبری که درباره دسته PS5 Pro به گوش میرسد تا حد زیادی قطعی و مطمئن به نظر میرسد. طبق این خبر سونی سعی کرده همان ویژگیهای Dual Sense Edge را برای کنترلر جدیدش در نظر بگیرد، اما نه به آن شدت و حدت که فکرش را میکنیم. آن طور که مشخص است سونی قصد دارد از قیمت نهایی این کنترلر بکاهد تا آسیبی به بودجه نهایی گیمرها برای خرید PS5 Pro نرسد.