مقالات

چگونه به یک گیمر حرفه ای تبدیل شویم؟

? How To Become A Pro Gamer

هیچ گیمری را نمی‌توانید پیدا کنید که قربان استعداد و توانایی خودش نرود! یعنی همه‌ی‌مان لقب گیمر حرفه‌ای را برای خودمان کنار گذاشته‌ایم و حتی در بدترین شکست‌ها نیز عزت نفس را پایمال نمی‌کنیم. دروغ چرا، شاید خیلی هم کار بلد باشیم و بتوانیم تک نفره در بازی‌های آنلاین رقبای‌مان را تار و مار کنیم، اما آیا تمام این تفاسیر دلیل می‌شود که خودمان را گیمر حرفه‌ای بدانیم؟ بی‌خیال! برخلاف روال کشورهای خارجی، گیمر حرفه‌ای در داخل کشورمان صرفاً یک لقب به حساب می‌آید که خب مثل همان نوشابه‌ای است که برای خودمان باز می‌کنیم. اما برای گیمرهای آن سمت دنیا، فراتر از این حرف‌هاست. جایی که آن را به چشم یک صنعت، شغل و کسب و کار جدید می‌بینند. پس تمنا داریم عجالتاً چرب زبانی و تملق در حق خودمان را کنار بگذاریم و یک بار برای همیشه با واقعیت کنار بیائیم. متاسفانه در کشورمان علی رغم این همه تفکرات جهش یافته و مدرنی که در جامعه امروزی می‌بینیم، گیمر حرفه‌ای همچنان نتوانسته به نان و نوایی برسد. چون اولاً بسترش را نداریم و از همه مهم‌تر دانش خودمان اجازه نمی‌دهد که به چنین جایگاهی برسیم. یعنی بتوانیم و بخواهیم که از بازی‌های ویدئویی درآمد زایی کنیم و هنر و استعدادمان را در جهت یک کسب و کار مدرن به کار بگیریم. ما در مجموعه تک سیرو دستمان در بسترسازی‌های کلان خالی است، اما حداقل بابت تجهیزات گیمینگ حرفه‌ای از هیچ تلاشی فروگذاری نکرده‌ایم. حالا هم در یک مقاله مفصل برای‌تان راه و روش تبدیل شدن به یک گیمر حرفه‌ای را خواهیم کند.

چگونه به یک گیمر حرفه ای تبدیل شویم؟

به چه کسی گیمر حرفه‌ای می‌گویند؟

شما که غریبه نیستید، پول حرف اول و آخر را می‌زند. آرمان شهر ما گیمرها هم همیشه این بوده که بتوانیم با گیم و سرگرمی‌های روزمره‌ی‌مان کسب درآمد داشته باشیم. به هر حال دریافت پول برای انجام کاری که دوست دارید و از آن لذت می برید همیشه دست نیافتنی و غیر واقعی به نظر می رسد. شاید این آرزو برای تعدادی از گیمرها محال به نظر برسد، اما مثل هر حرفه و هنر دیگری که سراغ دارید، وقتی که ذهنیت برنده و تعهد را سر لوحه کارتان قرار دهید، قطعاً در انتهای این ماراتون برنده خواهید شد. گیمر حرفه‌ای هم تکلیفش مشخص است. یعنی یک گیمر کاربلد که نظم و انضباط کاری، اصول موفقیت و جلب رضایت مخاطب را خوب بلد است و به طرق مختلفی درآمدهای کلان کسب می‌کند. شاید اولین و سرراست‌ترین راه کسب درآمد برای این گیمرها، مسابقات حرفه‌ای باشد که در مقیاس کشوری، قاره‌ای و جهانی برگزار می‌شوند. جایی که شما جدا از جایزه‌های بزرگ دلاری توسط اسپانسرهای مختلف حمایت می‌شوید. این یعنی حتی اگر در یک تورنومنت بازنده باشید، باز هم حامیان شما با علم به حرفه‌ای بودن‌تان از شما برای موفقیت‌های آینده حمایت می‌کنند. البته راه‌های دیگری هم پیش روی این افراد قرار دارد. از تبلیغات برای برندهای مختلف بگیرید تا درآمدزایی در فرایندهای استریمینگ همه و همه می‌توانند سود خوبی به جیب‌تان واریز کنند. اما اگر صرفاً فکر می‌کنید که می‌توانید با بازی کردن به درآمد برسید سخت در اشتباهید! گرچه جنبه مالی قضیه به همه چیز می‌چربد، اما نباید فراموش کنید که شما تفاوتی با یک ورزشکار، بازیگر و خواننده حرفه‌ای ندارید. یعنی باید به اندازه همین افراد هنر بازاریابی، زبان بدن، ذهنیت برنده و کسب شهرت را خوب بلد باشید. اما از همه مهم‌تر نیاز است که شما یک گیمر همه فن حریف باشید! حالا این که چگونه می‌توان به این دستاوردها رسید را در ادامه برای‌تان خواهیم گفت.

چگونه به یک گیمر حرفه ای تبدیل شویم؟

  • بازی خاص خودتان را انتخاب کنید!

گیمر حرفه‌ای مثل یک بازیگر حرفه‌ای است. ممکن است یک بازیگر در ژانر کمدی دست نیافتنی و کاربلد بوده اما وقتی در یک فیلم جدی ایفای نقش می‌کند چندان حرف خاصی برای گفتن نداشته باشد. به همین خاطر شما تعداد کمی از بازیگرها مثل دیکاپریو را می‌توانید پیدا کنید که در همه جهات موفق عمل کند! گیمر حرفه‌ای هم همین است. به تناسب استعداد و هنری که دارید ممکن است در یک ژانر خاص خودتان را به رخ بکشید. حتی این احتمال وجود دارد که در تمامی بازی‌های آن سبک مثل تیراندازی اول شخص هم به یک اندازه موفق نباشید. به همین خاطر باید آستین‌تان را بالا بزنید و بازی خاص خودتان را انتخاب کنید. راستش را هم بخواهید مشورت دادن درباره انتخاب بازی اصلی‌تان از عهده هیچ کس بر نمی‌آید. به هر حال یک امر سلیقه‌ای است که خیلی اوقات حتی با منطق هم سازگاری ندارد. اما رسیدن به چنین هدفی هزینه‌های خودش را دارد. شما باید زمان زیادی برای پیدا کردن بازی گمشده‌ی‌تان صرف کنید و از همه مهم‌تر این روحیه را داشته باشید که بعد از شکست در عناوین مختلف، هدف‌تان را گم نکنید. اما عجالتاً سعی کنید از میان بازی‌های به روز و محبوب جامعه انتخاب کنید. طبیعتاً شما اگر بهترین گیمر جهان در یک بازی قدیمی و تاریخ مصرف گذشته هم باشید، به دردتان نمی‌خورد و صرفاً می‌توانید جلوی رفقای‌تان پز بدهید. پس عناوین سرشناس و محبوب جامعه‌ را شناسایی کنید و به دل آن بزنید.

چگونه به یک گیمر حرفه ای تبدیل شویم؟

  • قدرت تجهیزات را دست کم نگیرید!

صنعت گیم ناعادلانه‌تر از آن چیزی است که فکرش را می‌کنید. درست مثل هر جزئی از جامعه که شکاف طبقاتی در آن موج می‌زند صنعت گیم هم از این معضل بی‌نصیب نمانده است. اینجا همان ضرب المثل همیشگی ما ایرانی‌ها خودش را نشان می‌دهد. هر که برفش بیش، بامش بیشتر! این یعنی گیمرهایی که سر کیسه را شل می‌کنند و دست به نقد هستند، تجهیزات حرفه‌ای‌تری دارند. گول این قضیه که کمبود تجهیزات را می‌توان با استعداد و تمرین جبران کرد را نخورید. درست مثل کنکور که هر چه کلاس و کتاب بیشتری داشته باشید، احتمال پیروزی‌تان بیشتر است، در زمینه گیم هم باید با تجهیزات به روز و حرفه‌ای به جنگ رقبای تا دندان مسلح‌تان بروید. البته نه این که در همان روز اول هر چه در چنته دارید را خرج کنید، بلکه به مرور زمان می‌توانید ابزار مورد نیازتان را به دست بیاورید. البته پیش از هر چیزی لازم است که پلتفرم مقصدتان را انتخاب کنید. این روزها بیشتر رقابت‌های جهانی خصوصاً در ژانر بازی‌های آنلاین، تیراندازی، MOBA و RPG رایانه‌های شخصی است. البته کنسول‌ها هم خصوصاً در زمینه بازی‌های ورزشی حرف‌های زیادی برای گفتن دارند. بعد از انتخاب پلتفرم‌تان باید به سراغ تجهیزات حرفه‌ای بروید. برندهای صاحب سبک زیادی در این زمینه فعال هستند، از Razer بگیرید تا Logitech و SteelSeries هر کدام به نوبه خودشان مخصوصاً برای گیمرهای حرفه‌ای تجهیزات بی‌نظیری را تدارک دیده‌اند. مسلماً شما برای بهترین عملکردتان به یک ماوس گیمینگ نیاز دارید که کمترین تاخیر و بیشترین حساسیت و کلیدهای جانبی را داشته باشد. این قاعده برای هدست‌ و کیبوردهای گیمینگ هم صدق می‌کند.

چگونه به یک گیمر حرفه ای تبدیل شویم؟

  • اینترنت، بهترین دوست شماست!

از وقتی که صنعت گیم رنگ و بوی حرفه‌ای شدن به خود گرفته، اینترنت تبدیل به یکی از مهم‌ترین برگ‌ برنده‌های آن شده است. دیگر مثل زمان‌های گذشته نیست که تولید کنندگان محتوا صرفاً به یک سری مطالب کلیشه‌ای و ساده بسنده کنند، آن‌ها تمام تلاش‌شان را به کار می‌گیرند که شما را در رسیدن به بهترین ورژن خودتان یاری دهند. بگذارید تاثیر این قضیه را با چند مثال عینی بگوئیم تا بلکه حق مطلب ادا بشود. تصور کنید که شما در یک بازی آنلاین تیراندازی مشغول رجزخوانی برای رقبای‌تان هستید، که تیم سازنده تصمیم می‌گیرد یک بروزرسانی از سیستم گیم پلی بازی را عرضه کند و از بخت بد این سیستم باعث می‌شود که شوتینگ سلاح‌های بازی، تجهیزات، نقشه و خلاصه هر چیزی که فکرش را بکنید دستخوش تغییرات شود. اینجاست که شما می‌توانید از طریق تالارها و انجمن‌های گیمینگ حرفه‌ای که تعدادشان هم کم نیست، با سایر گیمرهای حرفه‌ای سراسر جهان تبادل دیدگاه داشته باشید و مشکلات‌تان را در میان بگذارید. یا اگر هم غرورتان اجازه طرح چنین مسئله‌ای را نداد می‌توانید صرفاً از طریق مشاهده ویدئوهای یوتیوب آموزش‌های بیشتری را دریافت کنید. چه بسا از طریق همین بستر یوتیوب بتوانید سازو کارها و تاکتیک‌های جدید برای بازی‌تان را یاد بگیرید که پیش از این نمی‌دانستید. از طرفی فراموش نکنید که مهم‌ترین محل خودنمایی شما همین اینترنت است. یعنی اگر به دنبال رشد هر چه بیشتر هستید، محکوم به حضور موثر و سازنده در این فضا هستید تا بلکه با شهرت بیشتری بتوانید راه درآمد بهتر را برای‌ خودتان هموار کنید.

چگونه به یک گیمر حرفه ای تبدیل شویم؟

  • تمرین، تمرین و باز هم تمرین!

تمنا داریم عجله را کنار بگذارید. هیچ کسی در هیچ زمینه‌ای نمی‌توانید پیدا کنید که در مدت زمان محدودی بتواند به موفقیت برسد. به همین خاطر باید عجله کردن و حتی غرور و منیت‌ خودتان را کنار بگذارید و بازی‌ مورد نظرتان را از همان سطح‌های ابتدایی تجربه کنید. شکست ملزومه پیروزی است و مهم‌ترین عامل برای شکوفایی هر چه بیشتر شما خواهد بود. به عنوان مثال با تمرین و تلاش بیشتر می‌توانید رتبه‌های Immortal یا Radiant در Valorant را کسب کنید و به عنوان یک بازیکن مورد احترام از دید رقبا قلمداد شوید. یا مثلاً در CS:GO، یک بازیکن حرفه‌ای با مسابقات محلی و Public شروع می‌کند تا در نهایت به شرکت در رقابت‌های جدی‌تر و بزرگ‌تر می‌رسد. پس باید هراس از مسابقات را هم کنار بگذارید و هر جا که دیدید سطح رقابت‌ها می‌تواند شما را به چالش بکشد، برای شرکت کردن در آن درنگ نکنید. فرقی هم نمی‌کند که برنده باشید یا بازنده، مهم این است که با تجربه‌های بیشتر تاکتیک‌های سایر گیمرها را ببینید که چگونه در جریان رقابت‌ها عمل می‌کنند.

چگونه به یک گیمر حرفه ای تبدیل شویم؟

  • از استریم غافل نشوید!

هیچ گیمر حرفه‌ای را نمی‌توانید پیدا کنید که در دنیای استریمینگ حضور فعال نداشته باشد. دلیلش هم مشخص است: اینجا تنها جایی است که شما می‌توانید خودتان را به رخ بکشید. سالیان قبل که استریم حداقل به اندازه برهه کنونی محبوب نبود، بازیکن‌های حرفه‌ای عموماً در یک فقر رسانه‌ای به سر می‌بردند. اما حالا افراد عادی جامعه به لطف پلتفرم‌های فعلا و محبوب می‌توانند به ویدئوها و عملکرد شما دسترسی داشته باشند. این یعنی شما وارد یک بازاریابی خودکار می‌شوید که بیشترین کمک را در بهبودی عملکردتان به شما می‌کند. صدالبته جنبه درآمدزایی خودش را هم دارد و چه بسا بتوان گفت این روزها سودش از رقابت‌های حرفه‌ای و جهانی هم بیشتر باشد. این یعنی هم برای‌تان شهرت می‌آورد و هم پول، دیگر چه چیزی بهتر از این؟ فرقی هم نمی‌کند که در روزهای اولیه‌ی‌تان چقدر بازدید کننده داشته باشید، 5 نفر یا 5000 نفر، تنها نکته مهم این است که شما در قالب یک جامعه پویا و سرزنده با دنبال کنندگان‌تان در ارتباط باشید. البته مقوله رقابت‌های حرفه با استریمینگ تفاوت‌های زیادی دارد. شما برای بیشترین تاثیر روی مخاطب در ویدئوهای‌تان نیاز دارید که فن بیان قوی، قوه طنز، زبان بدن و توانایی ارتباط با مخاطب را داشته باشید. این یعنی ویدئوهای‌تان بیشتر جنبه سرگرمی می‌گیرند اما در مسابقات حرفه‌ای شما صرفاً آمده‌اید تا پیروز شوید.

چگونه به یک گیمر حرفه ای تبدیل شویم؟

  • تیم‌تان را پیدا کنید!

نشان دادن مهارت و استعداد استثنایی‌تان در جریان رقابت‌های حرفه‌ای می تواند راهی عالی برای تشکیل تیم حرفه‌ای‌تان باشد. با این حال، یک رویکرد واقع بینانه‌تر این است که قبل از اینکه خودتان به دنبال یک تیم بگردید، روی ایجاد شهرت به واسطه حضور در فضای مجازی، انجمن‌های گیمینگ، گروه‌های تلگرامی و خلاصه هر فضای رسانه‌ای کار کنید. به عنوان مثال، Teamfind نمونه‌ای از وب‌سایت‌هایی است که همه ابزارها برای کمک به بازیکنان برای یافتن تیم مناسب را در اختیار دارد. مسلماً وقتی که یک تیم پیدا کنید می‌توانید بیشتر نقاط ضعف و قو‌ت‌تان را پیدا کنید. به هر حال آن‌ها هم تیمی‌های شما هستند و در جریان مسابقات نکاتی را به شما گوشزد می‌کنند که شاید هیچ وقت متوجه آن نشده باشید. از طرفی وقتی اعضای تیم‌تان را گسترش می‌دهید، هر کدام از آن‌ها می‌توانند یک مبلغ برای شما باشند. اما مهم‌ترین نکته این است که تیم‌تان را براساس خصوصیات بازی، تاکتیک و نگرش‌تان انتخاب کنید. فراموش نکنید که بحث فنی مهم‌ترین عامل تمایز شما از سایر گیمرهای عادی جامعه است و باید روی آن حساسیت‌ و دقت به خرج دهید.

چگونه به یک گیمر حرفه ای تبدیل شویم؟

سخن پایانی

عشق به گیم یا ثروت؟ برخلاف ما که احتمالاً به خاطر کسب و کارهای جامعه قید بازی کردن و تفریح را می‌زنیم، گیمرهای حرفه‌ای هر دو را یکجا دارند. یک گیمر حرفه‌ای حتی بدون آن که بتواند در جریان مسابقات حرفه‌ای پاداش و جایزه خاصی کسب کند، صرفاً از طریق حمایت‌های مالی می‌تواند سالیانه 50000 هزار دلار درآمد داشته باشد. حالا اگر این افراد به قدری حرفه‌ای بودند که حائز جایزه هم شدند، این مبلغ دوچندان هم می‌شود. به این موارد درآمدهای ناشی از استریمینگ و تبلیغات را هم اضافه کنید تا نتیجه‌هایی شما را حیرت زده کند. در این میان شهرت، جایگاه و محبوبیت یک بازیکن حرفه ای می تواند بسیار متفاوت باشد و به نوبه خود تعداد فالوئرها بستگی دارد که طبعاً روی درآمد هم تاثیر می‌گذارد. با این حال برای رسیدن به چنین جایگاهی شما علاوه بر استعداد و علاقه‌ به بازی‌های ویدئویی، به تجهیزات و از همه مهم‌تر دانش این کار نیاز دارید. دانش این که بتوانید در عین گیمر بودن، یک فرد حرفه‌ای و منضبط باشید که برای خودش و توانایی‌های ارزش و احترام قائل است.

حسین رضایی

حسین رضایی، نویسنده، روزنامه نگار و منتقد بازی های ویدئویی و حوزه تکنولوژی.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا