مقالات

فرار از هیاهو؛ معرفی بازی‌های سرگرم کننده در روزهای پرتنش

Introducing Fun Games For Stressful Days

اگر از کمال گرایی و جاه طلبی فاکتور بگیریم، مهم‌ترین وجه اشتراک بشریت، میل به بقاست! فرقی هم نمی‌کند که دقیقاً پای چه چیزی در میان باشد؛ کرونا، افسردگی و حتی جنگ! در هر حالتی این صنعت گیم است که مثل یک تراپیست بار و بندیلش را جمع می‌کند و در کنج اتاق‌های‌مان بدون آن که ساعت‌ها فکاهی کند، پای‌مان می‌سوزد و می‌سازد. به ما انگیزه و البته فرصتی برای فرار از هیاهوی دنیای بیرون می‌دهد. راستش را بخواهید در این نبرد ناعادلانه همیشه کفه ترازو به سمت دردسرها و هیاهو سنگینی می‌کند. آن‌قدر که خیلی از گیمرها به واسطه همین چالش‌های ریز و درشت زندگی، کنسول بازی خود که همان رفیق دوران کودکی‌شان است را ترک می‌کنند. اما درست در همان لحظه‌ای که فکر می‌کنیم روزگار نسخه‌ی‌مان را پیچیده، باز هم این صنعت خوش و رنگ و لعاب بازی‌های ویدئویی است که به دادمان می‌رسد. خصوصاً برای آن‌هایی که در خاورمیانه زندگی می‌کنند و تشنج و چالش جز جدای ناپذیرزندگی‌شان است. نه فقط ما بلکه پزشکان و روانشناسان نیز به اهمیت صنعت گیم در تعالی روحیه و انرژی‌ گیمرها بارها تاکید کرده‌اند. طبق آخرین پژوهشی که در دانشگاه لیمریک ایرلند انجام شده است، بازی‌های ویدئویی می‌تواند طی تنها 2 هفته 28 درصد از میزان افسردگی مخاطبین بکاهند. حتی می‌توانند تا بیش از 30 درصد نشخوار ذهنی منفی گیمرها را هم کاهش دهند. این در حالیست که حتی قوی‌ترین داروهای روانپزشکی هم برای تاثیرگذاری این چنینی به زمان به مراتب‌ طولانی‌تری نیاز دارند. از آنجایی که کشورمان اخیراً با چالش‌های متعددی دست و پنجه نرم می‌کنند، در این مطلب چند بازی ویدئویی برای روزهای پرتنش معرفی خواهیم کرد. برای مشاهده ادامه مطلب با وب سایت تک سیرو همراه باشید.

فرار از هیاهو؛ معرفی بازی‌های سرگرم کننده در روزهای پرتنش
Rematch

سبک: ورزشی
پلتفرم: PC ( در آینده برای PS5 و Xbox Series X/S)

Rematch معجزه‌ای از جنس بازی Rocket League است. یعنی ماهیت ورزش فوتبال را نشانه می‌گیرد و در عوض آن را با زرق و برق‌های فانتزی و اعجاب برانگیز به تصویر می‌کشد. ما در حقیقت با یک بازی کنترل محور روبرو هستیم که در آن دو تیم 5 نفره باید در مقابل یکدیگر قرار بگیرند. هر بازیکن کنترل یک نفر از اعضای تیم را برعهده دارد و از قضا اتفاقات معمول بازی‌های فوتبالی مثل شوت و پاس صرفاً با یک کلیک ساده اتفاق نمی‌افتند. به همین خاطر بازی علی رغم این که هوش و تاکتیک شما را به چالش می‌کشد، مهارت شما را هم هدف قرار می‌دهد. این یعنی شما برای هر شوت، پاس، دریبل و تکل باید به صورت دستی و دقیق اقدام کنید. طبیعتاً در چنین مسیری نیاز است که استقامت بازیکنان و حتی زاویه بدن آن‌ها را هم در نظر بگیرید. بازی در حال حاضر برای پلتفرم Steam در دسترس است و به زودی برای کنسول‌های نسل نهمی هم منتشر می‌شود. درست مانند Rocket League این بازی هم در همان اولین روزهای عرضه‌اش با استقبال فوق العاده مخاطبین همراه بوده است. از همه مهم‌تر مشکلات معمول انتخاب سرور را هم ندارد. تا یادمان نرفته این را هم بگوییم که برای تجربه بازی نیاز به اینترنت دارید. پس در شرایطی که اینترنت با محدودیت مواجه می‌شود بازی جز حالت‌های تمرینی نکته‌ی خاصی ندارد.

فرار از هیاهو؛ معرفی بازی‌های سرگرم کننده در روزهای پرتنش
Split Fiction

سبک: ماجراجویی – معمایی همکاری‌محور
پلتفرم: PC، PS5 و Xbox Series X/S

در روزهایی که صنعت گیم در دوراهی بازی‌های داستانی و چند نفره معلق مانده است، وجود جوزف فارس یک موهبت بزرگی است. سازنده‌ای که در عین حال هم در بازی‌هایش داستان درگیرکننده‌ای روایت کرده و از همه مهم‌تر با ارائه یک تجربه دو نفره همکاری محور گیمر را پای پلتفرمش میخکوب می‌کند. درست مثل بازی It Takes Two، Split Fiction با طراحی گیم‌پلی مبتکرانه و منحصربه‌فرد خود، تجربه‌ای عمیق و چالش‌برانگیز در سبک ماجراجویی همکاری‌محور ارائه می‌دهد. مثل همیشه نکته قوت بازی تنوع بی‌نظیر مراحل آن است. ممکن است در یک مرحله با حال و هوای سنتی سیر کنید و در مرحله دیگر به دل دنیای سایبرپانکی با چراغ‌های نئونی بزنید. سازندگان مثل همیشه توانسته‌اند از عنصر همکاری و تجربه دو نفره به بهترین شکل ممکن بهره ببرند تا در کنار پازل‌ها و معماهای پیچیده یک تجربه داستانی جذاب را به تصویر بکشند. گرچه بازی شباهت‌های زیادی به It Takes Two دارد اما در عین حال برتری‌های ملموسی را نیز به نام خودش زده است. یکی از نکات متمایزگر بازی، توجه بیشتر آن به مهارت گیمرهاست. یعنی برخلاف It Takes Two که گاهی اوقات شانس چاشنی کار می‌شد اینجا تاکتیک، همکاری و مهارت تمام حرف را می‌زند. خلاصه آن که بازی Split Fiction نمونه‌ای برجسته از بازی‌هایی است که ترکیب داستان‌سرایی، طراحی مرحله هوشمندانه و گیم‌پلی مشارکتی را به شکلی متعالی به هم می‌آمیزد و تجربه‌ای فراموش‌نشدنی برای علاقه‌مندان به معما و همکاری چندنفره خلق می‌کند. گفتنی است این بازی را می‌توانید هم به صورت آفلاین و Split Screen و هم به صورت آنلاین تجربه کنید.

فرار از هیاهو؛ معرفی بازی‌های سرگرم کننده در روزهای پرتنش

Monument Valley 3

سبک: معمایی و پازل محور
پلتفرم: اندروید و iOS (عرضه نسخه کنسولی و PC در 22 تیرماه)

Monument Valley 3 دقیقاً همان جایی است که مفاهیم هندسی و هنر بی‌بدیل بشریت با هم تلاقی می‌کنند. شاید در ظاهر امر ما با یک اثر پازل‌محور و پلتفرمینگ روبرو باشیم اما در حقیقت محصولی که پیش روی ماست یک اثر تعاملی پیچیده با سازه‌‌ها و لوکیشن‌های متحرک و پرچالش است. نسخه سوم این بازی هم همین رویه را دنبال می‌کند و ضمن حفظ طراحی هنری مینیمال مرسوم این سری، تجربه‌ای منحصر به فرد در سبک معمایی و پازل محور اراده می‌دهد. هر مرحله شامل معماهایی است که با دستکاری زاویه دید و ترکیب بخش‌های مختلف محیط، قابل حل هستند. مکانیک‌های بازی ساده ولی بسیار هوشمندانه طراحی شده‌اند؛ مثلا بازیکن می‌تواند بخش‌هایی از ساختمان‌ها را بچرخاند یا حرکت دهد تا راه‌های پنهان آشکار شود. طراحی مراحل طوری است که هر بار با نگاهی تازه و خلاق، می‌توان راه‌حل‌های متفاوتی پیدا کرد. نکته‌ای که اما لذت تجربه بازی را هم دوچندان کرده، موسیقی اعجاب برانگیز آن است که به خوبی با ابعاد مختلف گیم پلی سازگار می‌شود. خلاصه اگر به سرتان زد که در دل هیاهوهای بیرونی یک اثر چالش برانگیز تجربه کنید، Monument Valley 3 بهترین گزینه پیش روی شماست.
بازی‌های مبارزه‌ای نسل جدید!
از همان کودکی‌ همیشه یک پای ثابت جمع‌های گیمینگ‌مان بازی‌های مبارزه‌ای یا Fighting است. فرقی هم نمی‌کند که یک بچه مدرسه‌ای باشیم یا کسی که پا به سن گذاشته، همیشه کل کل آن هم از جنس اکشن با نزدیکان‌مان یک تجربه متفاوت و منحصر به فرد است. خوشبختانه در نسل جدید کنسول‌های بازی، سبک مبارزه‌ای در آرمانی‌ترین و ایده‌آل‌ترین روزهایش به سر می‌برد. هر سه بازی صاحب نام این سبک توانسته‌اند در آخرین نسخه‌های‌شان از پس انتظارات گیمرها بربیایند و بهترین تجربه ممکن را به ارمغان بیاورند. از یک سو Mortal Kombat 1، با گرافیک واقع‌گرایانه و خشونت بی‌پروای خود، مبارزاتی خونین و نمایشی پر از فینیشرهای خاص مرسوم این سری را به تصویر می‌کشد. در مقابل، Tekken 8 تمرکز بیشتری روی مبارزات سه‌بعدی استراتژیک با حرکات ترکیبی و فیزیک واقع‌گرایانه دارد، جایی که بازیکن باید حرکات حریف را بخواند و واکنش نشان دهد. از سوی دیگر، Street Fighter 6 همچنان همان اثر چالشی و کلاسیک قدیمی است که این بار با مکانیک‌های تازه و البته یک سیستم کنترل جدید برای گیمرهای تازه‌کار بازگشته است. هر سه بازی با وجود تفاوتی که در سبک و محتوای خودشان دارند، نمایانگر بهترین‌های ژانر مبارزه‌ای در نسل جدید کنسول‌ها هستند و تجربه‌ای منحصربه‌فرد و هیجان‌انگیز به طرفداران ارائه می‌کنند.

فرار از هیاهو؛ معرفی بازی‌های سرگرم کننده در روزهای پرتنش
Death Stranding 2

سبک: ماجراجویی
پلتفرم: PS5 (بزودی برای PC)

راستش را بخواهید فرار کردن از هیاهو و تنش‌های بیرونی با هیچ کدام از آثار هیدئو کوجیما چندان منطقی و توجیه‌پذیر نیست. به هر حال ما با بازیسازی روبرو هستیم که هنوز تحلیل‌گران نتوانسته‌اند بسیاری از رازهای مگو و نکات مهم داستان عناوینش را پیدا کنند. اما از شما چه پنهان گاهی اوقات فقط می‌شود با یک چالش جدید، دردسرهای زندگی عادی را فراموش کرد. مسلماً کسی که غرق در داستان یک بازی بزرگ و پیچیده مثل Death Stranding با این حجم از استعاره و المان‌های نمادین بشود، مجالی به دردسرهای بیرون و نشخوارهای منفی نمی‌دهد. به صورت کلی، بازی Death Stranding 2 ادامه‌ای پرابهت و در عین حال پیچیده بر اثر خلاقانه هیدئو کوجیما است که در تمامی ابعاد یک اثر ساختارشکن به حساب می‌آید. ما با یکی از سینماتیک‌ترین داستان پردازی‌های صنعت گیم روبرو هستیم که می‌تواند مچ فیلم‌های هالیوودی را بخواباند. از طرفی گرافیک بازی‌ هم با اختلاف بهترین جلوه‌های بصری نسل نهم را به نام خودش زده است. در زمینه گیم پلی هم همچنان تلفیق عناصر اکتشافی، اکشن و تعامل اجتماعی در دنیای غیرخطی حرف اول را می‌زند. این‌بار هم مکانیک‌های بازی حول حمل بار، مدیریت منابع و ساخت سازه‌های متصل به شبکه‌ای اجتماعی است که به بازیکنان امکان همکاری غیرمستقیم می‌دهد. تمام این موارد را در کنار هم قرار دهیم به یک معجون بی‌نظیری می‌رسیم که احتمالاً اگر اتفاق خاصی رخ ندهد، جایزه بهترین بازی سال 2025 را تصاحب خواهد کرد.

فرار از هیاهو؛ معرفی بازی‌های سرگرم کننده در روزهای پرتنش
Mario Kart World

سبک: ریسینگ
پلتفرم: Nintendo Switch 2

نینتندو همیشه در روزهای پرهیاهو مثل یک معجزه بی‌بدیل عمل می‌کند. طبق گزارش بسیاری از رسانه‌های گیمینگ در دوران پاندمی کرونا، این کنسول بیشترین محبوبیت را در میان همتایان خودش داشت و از قضا توانست رکورد فروش سالیانه را هم بزند. حالا اما کنسول Nintendo Switch 2 هم به لطف امکانات جدید و از همه مهم‌تر بازی‌های خاص و منحصر به فردش می‌تواند این رسالت را ادامه بدهد. در حال حاضر مهم‌ترین بازی این کنسول که اتفاقاً ماهیت رقابتی و سرگرم کننده‌ای هم دارد، عنوان Mario Kart World، است. بازی که به عنوان تازه‌ترین نسخه از سری کلاسیک و محبوب مسابقات کارتینگ نینتندو، با حفظ هویت شاد و رنگارنگ خود گام بلندی در نوآوری و گیم‌پلی برداشته است. جایی که با ارائه محیط‌های باز و گسترده‌تر نسبت به نسخه‌های پیشین، امکان استفاده از تکنیک‌های آفرود و رانندگی در شرایط متنوع را فراهم می‌کند تا در نهایت یک تجربه به مراتب هیجان انگیزتر را به تصویر بکشد. به طرز اعجاب برانگیزی پشتیبانی از 24 بازیکن آنلاین، رقابت‌های پرهیجان چندنفره را به سطحی تازه ارتقا می‌دهد که شاید تا سالیان سال رقیب دندان درشتی برای آن پیدا نشود. همچنین سیستم سفارشی‌سازی گسترده ماشین‌ها و شخصیت‌ها، به بازیکنان امکان شخصی‌سازی عمیق‌تری می‌دهد. این موارد در کنار گرافیک بهبود یافته و موسیقی متن پویا، بازی Mario Kart World را به یکی از برجسته‌ترین عناوین ریسینگ نسل جدید تبدیل کرده است.

سخن پایانی
بچه‌تر که بودیم چشم و امیدمان به برف زمستان یا تعطیلی وسط هفته بود تا بلکه با فراغ بال به تجربه بازی‌های دوست داشتنی‌مان بپردازیم. آن زمان گیم نه راه فرار از هیاهوی بیرون، بلکه سرگرمی غالب زندگی‌مان بود. رفته رفته اما چالش‌ها و دغدغه‌ها این سرگرمی دوست داشتنی را به حاشیه بردند، اما او هیچ وقت رفیقه نیمه راه ما نبود. همیشه هوای‌مان را داشت، چه زمان کرونا با آن همه استرس و جنجالش تا حالا که خاورمیانه هر روز اسیر تشنج‌های جدید است. در این مطلب نگاهی به بازی‌های سرگرم کننده برای فرار از این هیاهوهای بیرونی انداختیم. عناوینی که البته تجربه‌ی‌شان همیشه می‌تواند حال دل‌مان را از روزگاری که الان دارد، بهتر کنند.

حسین رضایی

حسین رضایی، نویسنده، روزنامه نگار و منتقد بازی های ویدئویی و حوزه تکنولوژی.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا