نینتندو پادشاه بازار کنسولهای دستی و قابل حمل است! مقابله با ابرغول پلتفرمهای گیمینگ قابل حمل این روزها دل شیر میخواهد! حتی خود سونی هم که روزگاری یک رقیب جدی برای این شرکت بود، تصمیم گرفت میدان را به همتای صاحب نامش واگذار کند. اما به یکباره خبری عجیب رسانههای گیمینگ دنیا را منفجر کرد. کمپانی Valve که بازار بازیهای رایانه شخصی را در سیطره خود دارد، تصمیم گرفت با خلق یک کنسول دستی و قابل حمل، برای تمامی رقبایش خط و نشان بکشد. شاید حتی خوشبینترین افراد حوزه بازیهای ویدئویی هم فکرش را نمیکردند که Steam Deck بتواند تا این حد جریانساز و موفق ظاهر شود. به هر حال این اولین تجربه سخت افزاری جدی کمپانی ولو به شمار میرفت و تردیدها درباره آن چندان هم بیراه نبودند. اما به چند دلیل بسیار مهم و جدی استیم دک توانست گلیم خودش را از آب بیرون بکشد. نخست این که از منظر سخت افزار با یک پلتفرم شایسته تحسین روبرو هستیم که قطعاً در مقایسه با Nintendo Switch یک سر و گردن بهتر عمل میکند. از آن طرف اما نباید فراموش کنیم که Steam Deck بیش از آن که یک کنسول دستی قابل حمل باشد، یک رایانه شخصی گیمینگ کوچک است که میتواند تمام آن چیزی که پلتفرم استیم برایتان فراهم کرده را پیش رویتان بگذارد. البته خود Valve بعدها تصمیم گرفت مدل ارتقا یافتهای به نام Steam Deck Oled را به بازار عرضه کند که همانطور که از نامش پیداست صفحه نمایش ارتقا یافته دارد و البته باتری آن هم با بهبودهای اساسی روبرو شده است. در این مطلب نگاهی به بهترین بازیهای Steam Deck Oled خواهیم انداخت که حداقل تا به امروز توانستهاند با رضایت مخاطبین همراه باشند. این بازیها علاوه بر این که از منظر فنی توانستهاند یک عملکرد بهینه و مناسب را به ثبت برسانند، بلکه به خوبی با ماهیت و اجزای کنترلر کنسول سازگاری دارند. برای بررسی بیشتر این بازیها با وب سایت تک سیرو همراه باشید.
Children of Morta
بله، متاسفانه یا خوشبختانه این بازی یک اثر ایرانی است! خوشبختانه به این خاطر که بالاخره یک تیم حرفهای پیدا شد تا ذوق و استعداد ایرانیها را به تصویر بکشد. متاسفانه هم از این بابت که سرمایههای داخل کشورمان نه تنها حمایت درست و حسابی دریافت نمیکنند، بلکه در اوج گمنانی چشم و امیدشان به عرضه بازی در بازارهای جهانی است. Children of Morta یک اثر در سبک اکشن و نقش آفرینی محسوب میشود. ماهیت بازی البته ساده و بسیار اعتیادآور است. شما دائماً در لوکیشنهای مختلف با شیاطین به مبارزه خواهید پرداخت تا بلکه بتوانید با کسب منابع بیشتر، امکانات خانوادهتان را ارتقا دهید. اسم از خانواده آمد، بازی بیشترین تمرکزش را در قسمت داستانی حول محور خانواده برگسنها گذاشته است. که خب در طول بازی با شناخت بیشتر اعضای خانواده میتوانید از بین آنها کاراکتر مدنظرتان را انتخاب کنید.
Elden Ring
چه گزینهای مناسبتر از بهترین بازی سال سراغ دارید؟ شاید حتی بتوان گفت یکی از بهترین عناوین تاریخ صنعت گیم! میازاکی بارها هنر خودش را در خلق بازیهای سولز لایک ثابت کرده است اما جدیدترین شاهکارش یعنی Elden Ring بالغانهترین و اعجاب برانگیزترین اثری است که از این بازیساز سراغ داریم. بازی هنوز هم همان سبک روایت داستانی آثار میازاکی که مبتنی بر کاوش خود گیمر است را دارد! از آن طرف گیم پلی بازی همچنان آن حس و حال پرچالش و اعصاب خراب کن بازیهای سولز لایک را در خود جای داده. با این تفاوت که جز به جز بازی یک فلسفه و مفهوم خاصی دارد. هر باس فایت، هر سیاهچاله و خلاصه هر قسمت از بازی یک داستان برای روایت کردن دارد. به چند دلیل تجربه Elden Ring بر روی Steam Deck لازم و ضروری است. اما شاید مهمترین دلیل بهینه سازی بسیار خوب بازی بر روی این کنسول قابل حمل است. ظاهراً خود Valve تمام تلاشش را به کار گرفته تا بازی به صورت انحصاری بهینه سازی شود. از آن طرف انصافاً تجربه یک اثر سولزلایک آن هم بر روی کنسول دستی میتواند هر گیمری را مدهوش خود کند.
God of War
یکی از عجیبترین اتفاقات تاریخ صنعت گیم، کوچ بازیهای انحصاری پلی استیشن به سمت رایانههای شخصی بود. بالاخره مدیران ژاپنی به این نتیجه رسیدند که برای فروش بیشتر بازیهایشان باید اندکی از مواضع خود کوتاه بیایند و حداقل بعد از مدت زمان خاصی بازیهای انحصاری را برای PC عرضه کنند. God of War یکی از اولین بازیهایی بود که سونی تصمیم گرفت برای رایانههای شخصی عرضه کند. از قضا شاهد یک بهینه سازی بسیار مناسب از بازی بودیم که امیدها را در دل طرفداران PC زنده کرد. درباره Steam Deck هم همین قاعده صدق میکند. God of War به معنای واقعی کلمه قدرت سخت افزاری Steam Deck را به رخ میکشد. چرا که بازی نه تنها افت فریم و لگ خاصی ندارد، بلکه به خوبی با کنترلر این کنسول هم سازگار است. اصولاً بازیهای اکشن ماجرایی خصوصاً از نوع نبردهای تن به تن بر روی کنسول دستی یک حس و حال خاص و منحصر به فرد دارند.
Hitman 3
بدون شک هیتمن 3 اوج هنر و خلاقیت استدیوی IO Interactive را به تصویر میکشد. مامور 47 حالا ادامه ماجراجوییهای دو نسخه قبلی بازی را دنبال میکند. درست مثل همیشه بازی در لوکیشنهای مختلفی روایت میشود. جایی که هیتمن باید از پس ترورهای سخت و چالش برانگیزش بربیاید. با این حال چند نکته بسیار اساسی وجود دارد که تجربه نسخه سوم را واجب میکند. نخست این که بازی از منظر هوش مصنوعی شاهکار به تمام معناست و اوج یک اثر مخفیکاری را برایتان معنا میکند. از طرف دیگر سیستم طراحی مراحل بازی به لطف لوکیشنهای گوناگون آن حالا به قدری متنوع و جذاب است که عملاً هیچ موقع از آن خسته نمیشوید. لازم به ذکر است که درست مثل سایر بازیهای این لیست، Hitman 3 به صورت اختصاصی برای کنسول Steam Deck پورت شده است و این یعنی خبری از مشکلات فنی بیشمار نیست.
Prince of Persia: The Lost Crown
دروغ چرا، اولین روزی که بازی Prince of Persia: The Lost Crown معرفی شد خیلی از مخاطبین نسبت به آن ابراز ناامیدی کردند. به هر حال پای یکی از محبوبترین فرانچایزهای تاریخ صنعت گیم در میان است و نمیتوان عطش نسخه جدید آن را با یک اثر دوبعدی پلتفرمر سرکوب کرد. اما عرضه بازی به معنای واقعی کلمه همهیمان را غافلگیر نمود. بگذارید اول از همه به داستان خاصی بازی اشاره کنیم که برخلاف تصور به مفهوم ایران باستان و الگوهای کهن پارسی وفادار مانده است. اما اوج هنر و شاهکار بازی به گیم پلی آن برمیگردد. جایی که کلکسیونی از المانهای جذاب و متنوع پیش رویتان قرار داده میشود. شاید گل سرسبد این المانها بخش پلتفرمینگ و پارکور آن باشد که به طرز معجزه آسایی جذاب و معرکه از آب در آمده است. طبیعتاً مبارزات تن به تن بازی هم دیگر بخش حیاتی بازی است که اتفاقاً آن هم با نهایت ظرافت و دقت طراحی شده! راستی تا یادمان نرفته این را هم بگوییم که بازی توسط صداپیشههای داخل کشورمان هم دوبله شده و حداقل از این بابت باید به یوبیسافت یک دست مریزاد درست و حسابی بگوییم.
Spider-Man Remastered
بازسازی فرانچایز مرد عنکبوتی توسط سونی یکی از بهترین تصمیمات این شرکت در نسل هشتم بود. Marvel’s Spider-Man دقیقاً همان عنوانی بود که سالها انتظارش را میکشیدیم. همانطور که احتمالاً میدانید بازیهای اسپایدرمن تا پیش از این در بهترین حالت صرفاً یک اثر متوسط قلمداد میشوند، اما Marvel’s Spider-Man ماجرا را به کل دگرگون کرد. بازی توانست در سال 2018 تمامی معادلات را به هم بریزد و در قامت یکی از بهترین عناوین سال و حتی نسل هشتم خودش را به رخ بکشد. بعدها اما سونی تصمیم گرفت نسخه بهبود یافتهی آن یعنی Spider-Man Remastered را به بازار عرضه کند که طبیعتاً از نظر گرافیکی یک سر و گردن بهتر از نسخه اولیه بود. Spider-Man Remastered با وجود این که نسبت به نسخه PS4، بهبودهای اساسی داشته است اما همچنان میتواند بر روی کنسول Steam Deck یک فریم ریت پایدار و مناسب را به تصویر بکشد. خلاصه آن که آب دستتان است زمین بگذارید و همین حالا Spider-Man Remastered را بر روی کنسول استیم دک امتحان کنید.
The Witcher 3: Wild Hunt
نوبتی هم که باشد، نوبت گرالت پیر است. کاراکتر دوست داشتنی دنیای گیم که به گواه بسیاری از منتقدین و گیمرها بهترین تجربهی نسل هشتمی را با بازی The Witcher 3: Wild Hunt به گیمرها هدیه داد. The Witcher 3: Wild Hunt بدون شک بهترین اثر نقش آفرینی است که حداقل تا به امروز تجربه کردهایم. یک اثر بینظیر که جز به جز آن با نهایت ظرافت و دقت طراحی شده است. جدا از بحث داستانی بازی که همیشه به لطف انتخابهای تاثیرگذار و آزادی عملش همیشه جذاب و منحصر به فرد بوده است، بازی از منظر گیم پلی هم یک شاهکار به تمام معناست. بازی کلکسیونی از مراحل و فرعی اصلی را پیش رویتان قرار میدهد که همگی مثل حلقههای یک زنجیر به هم متصل هستند. ممکن است در یک مرحله فرعی با شخصی برخورد کنید که بعدها در طول بازی به دادتان برسد. سیستم مبارزات تن به تن در کنار درخت مهارت و البته جادوهای گرالت به معنای واقعی کلمه یکی از پیچیدهترین و در عین حال جذابترین تجربیات زندگیتان را به شما هدیه خواهد داد. البته که بازی بر روی کنسول Nintendo Switch هم قابل اجراست اما پر است از مشکلات فنی و حتی گرافیک تاریخ مصرف گذشته! اما Steam Deck دنیای بازی را بدون کم و کاست پردازش میکند.
Hi-Fi Rush
حداقل به خاطر این یک بازی نمیتوانیم شرکت مایکروسافت را ببخشیم. جایی که مدیران تصمیم گرفتند سازنده بازی یعنی استدیوی Tango Gameworks را برای همیشه تعطیل کنند. آن هم در شرایطی که بازی یکی از معدود عناوین برند ایکس باکس به شمار میآید که حداقل توانست در بازار داغ بازیهای انحصاری پلی استیشن حرفی برای گفتن داشته باشد. Hi-Fi Rush یکی از بازیهای ریتمیک و اکشن جذاب است که تمام تمرکزش را بر روی ترکیب کردن عناصر اکشن با حال و هوای موسیقی راک میگذارد. از قضا کاراکتر اصلی بازی هم یک ستاره راک است که دست بزن هم دارد! سیستم مبارزات بازی از زاویه سوم شخص بوده که مبتنی بر ضربات سبک و سنگین شماست. حالا این ضربات هر کدام به تناسب نوع آن و البته دشمنی که جلوی راهتان قرار دارد متفاوت و منحصر به فرد خواهد بود. Hi-Fi Rush معجونی است که میتواند ساعتها شما را سرگرم خود کند بدون آن که متوجه گذر زمان شوید. ترکیب رنگارنگ دنیای بازی در کنار المانهای موسیقی میتواند یکی از بهترین تجربیات کنسول استیم دک را به تصویر بکشد.
خرید کنسول دستی استیم دک اولد Steam Deck OLED – ظرفیت 1TB
خرید کنسول دستی استیم دک اولد Steam Deck OLED – ظرفیت 512GB