مقالات

تفاوت صدای فراگیر 7.1 مجازی و واقعی

The Difference Between Virtual And True 7.1 Surround Sound

وقتی که صدا را از یک بازی یا فیلم دریغ کنید، عملاً چیزی به جز صحنه متحرک غیرقابل درک نخواهید داشت. این صداست که به شما کمک می‌کند تا درک بیشتری از جزئیات و فلسفه هر بازی یا فیلم داشته باشید. تصورش را بکنید، اگر فیلم میان ستاره‌ای کریستوفر نولان را بدون شاهکار شنیدنی هانس زیمر می‌دیدیم! تصورش را بکنید که سکانس پایانی Red Dead Rdemption 2 بدون موسیقی حماسی‌اش به تصویر کشیده می‌شد. پس بیاید این ظلم را در حق خودمان و البته سازندگان یک اثر هنری نکنیم و تا آنجایی که می‌شود به ابعاد شنیداری محصول اهمیت بدهیم. متاسفانه، عموم افرادی که دست به خرید هدست‌های گیمینگ می‌زنند صرفاً به یک سری ابعاد ساده و حتی ظاهری اکتفا می‌کنند. بدون آن که درک مناسبی از ویژگی‌های فنی یک هدست مناسب داشته باشند. با این حال گسترش دنیای رسانه باعث شده تا مخاطبین به آگاهی بیشتری در این خصوص دست پیدا کنند. این روزها احتمالاً نام صدای فراگیر 7.1 کاناله به گوش‌تان خورده است. موردی که پربیراه نیست بگوییم یکی از بزرگترین پیشرفت‌های تکنولوژی در زمینه فناوری‌های صوتی است. در این مطلب مقایسه بین صدای فراگیر 7.1 کاناله مجازی و واقعی خواهیم داشت.

تفاوت صدای فراگیر 7.1 مجازی و واقعی

صدای فراگیر 7.1 کاناله

همانطور که از نام فناوری مشخص است، شما می‌توانید با آن‌ها یک تجربه فراگیر مشابه واقعیت داشته باشید. یعنی رخدادها و وقایع صوتی داخل بازی به تناسب موقعیتی که دارند، از طریق کانال‌ها پخش می‌شوند. مسلماً شما با این فناوری می‌توانید درک بهتری از موسیقی و کلاً جزئیات صوتی بازی یا فیلم‌ها داشته باشید. حالت 7.1 کاناله مزیتش این است که می‌تواند از طریق دو کانال بیشتر در سمت راست و چپ، اطلاعات صوتی را مبادله کند. این موضوع دقیقاً می‌تواند عصای دست گیمرها باشد! یعنی جایی که می‌توانید بیشترین آگاهی و تسلط را نسبت به وقایع داخل بازی داشته باشید. خصوصاً در عناوین اکشن و آنلاین. خودتان هم خوب می‌دانید در چنین بازی‌هایی کوچک‌ترین صدای پای دشمنان می‌تواند نتیجه را به کل دگرگون کند. پس تا به اینجای کار فهمیدیم که صدای 7.1 کاناله حداقل می‌تواند بیشتر از همتایان خودش در ارائه اطلاعات صوتی مشابه آن چیزی که در فیلم یا بازی جریان دارد، موفق عمل کند. از آنجایی که دو مدل واقعی و مجازی صدای فراگیر 7.1 کاناله وجود دارد، در این مقاله بهتر است کمی فنی‌تر تفاوت‌های این دو را بررسی کنیم.

خواندن  چرا باید از هدست‌های گیمینگ استفاده کنیم؟

مقاله مرتبط: معرفی بهترین هدست‌های پلی استیشن 5

تفاوت صدای فراگیر 7.1 مجازی و واقعی

صدای فراگیر 7.1 مجازی (Virtual 7.1 Surround Sound)

اصولاً وقتی که ما دستمان از فناوری‌های سخت افزاری که بتوانند صدای 7.1 کاناله را منتقل کنند کوتاه می‌شود به نوع مجازی آن متوسل می‌شویم. صدای فراگیر 7.1 مجازی عاشق این است که ذهن شما را به بازی بگیرد. یعنی تمام هنرش را از طریق تنظیمات نرم افزاری اعمال می‌کند و با تنظیم فرکانس دو کانال سمت چپ و راست یک شبیه ساز دقیق از صدای فراگیر 7.1 را به شما هدیه می‌دهد. این یعنی اگر در داخل بازی یا فیلم یک بمب در سمت چپ شما منفجر شد، شدت صدا در همان سمت بیشتر خواهد بود. یا مثلاً صدای پای دشمنان در همان سمت زودتر شنیده می‌شود. این فناوری از آن جهت محبوب است که قیمت تمام شده کمتری دارد و خرج کمتری روی دست گیمر می‌گذارد. شرکت Razer از آن دست برندهایی است که شاید بهترین نمونه از این فناوری را در اختیار دارد. دانش نرم افزاری آن‌ها توانسته در این زمینه یک تحول اساسی را در بازار هدست‌های گیمینگ ایجاد کند.

تفاوت صدای فراگیر 7.1 مجازی و واقعی

صدای فراگیر واقعی (7.1 True 7.1 Surround Sound)

همیشه یادتان باشد که واقعیت به عالم مجازی ارجحیت دارد! صدای فراگیر واقعی (7.1 True 7.1 Surround Sound) همانطور که از نامش پیداست از کانال‌های بیشتری بهره می‌برد و به واسطه چینش درایوهای صوتی خود می‌تواند پردازش دقیق‌تری از صداهای داخل بازی یا فیلم داشته باشد. اینجا دیگر قرار نیست ذهن‌تان گول بخورد و طبیعتاً با جزئیات و وضوح بیشتری می‌توانید صدا را از طریق ورودی‌ها بشنوید. اما خود همین موضوع هم چندان بی عیب نیست. نخست این که بسیاری از بازی‌ها یا فیلم‌های موجود در بازار هنوز قابلیت پشتیبانی از این فناوری را ندارند. اما مهم‌ترین ایراد به همان مقوله قیمت برمی‌گردد. طبیعتاً در چنین شرایطی شما نیاز به پرداخت هزینه بیشتری برای خرید یک هدست با صدای فراگیر واقعی دارید که خب راستش را بخواهید با توجه به قیمت دلار در کشورمان چندان هم منطقی نیست.

خواندن  راهنمای خرید هدست گیمینگ با بودجه بالای 15 میلیون

حسین رضایی

حسین رضایی، نویسنده، روزنامه نگار و منتقد بازی های ویدئویی و حوزه تکنولوژی.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا