
انسان ذاتاً موجود کنجکاوی است. اصلاً از سر همین کنجکاوی بود که آتش را کشف کرد و بعدها توانست با همان خوراک خودش را راحتتر تامین کند. گرچه داروین اعتقاد داشت که گونهها به مرور زمان خصایص و ویژگیهایشان دگرگون میشود اما از همان عهد حجر بگیرید تا الان، انسان همیشه پرسشگر بوده و برای پاسخ به آن هم هر جای این کره خاکی را زیر و رو کرده است. هر کسی هم برای هدفی این راه را انتخاب میکند. یکی مثل ارنست شکلتون سر از قطب جنوب در میآورد تا صرفاً به سوالات درونیاش پاسخ دهد. یکی هم مثل ادوارد لی ریچاردز که گنجینهها و غنائم کشتی Black Swan رحم نکرد و آن را به راحتی دزدید! هر کدام از این ماجراجوییها داستانهای پرفراز و نشیب زیادی داشتهاند، از آنجایی که ما دستمان از تاریخ کوتاه است، به همین خاطر چارهای جز به کار انداختن مخیلهیمان برای خلق آثار سینمایی مرتبط با این موضوع نداشتیم. کاملترین نمونه برای ارائه یک داستان پردازی مبتنی بر ماجراجویی و کشف رمز و رامزها بدون شک در اختیار ایندیانا جونز است! شخصیت ایندیانا جونز برای نخستین بار توسط جرج لوکاس و استیون اسپیلبرگ به عنوان شخصیت اصلی در فیلمهای Raiders of the Lost Ark خلق شد. از آنجایی که بعدها این این فیلم تبدیل به یکی از مشهورترین و موفقترین فیلمهای اکشن تاریخ سینما شد سازندگان تصمیم گرفتند بیشتر به شخصیت ایندیانا جونز پر و بال بدهند. سری فیلمهای معرکه این کاراکتر به لطف اسپیلبرگ و دوستانش به قدری در داستان پردازی خارق العاده عمل کردند که بعدها سازندگان بازیهای ویدئویی برای خلق عناوین مرتبط با این شخصیت هم دست به کار شدند. Indiana Jones and the Great Circle به عنوان آخرین بازی ویدئویی این شخصیت توسط استدیوی MachineGames و با حمایت Microsoft ساخته شده تا حجت را در حق گیمرهای عاشق ایندیانا جونز تمام کند. بازی جذابی که اتفاقاً این روزها حسابی سر و صدا به پا کرده است و از قضا مثل همیشه سختیهای گیم پلی آن نیز غیرقابل کتمان است. ظاهراً سازندگان، قابلیت شخصی سازی مبارزات و پازلهای بازی Indiana Jones را هم در منوی تنظیمات بازی اضافه کرده اند تا گیمرها با آزادی عمل بیشتری به تجربه بازی بپردازند. برای مشاهده ادامه خبر با وب سایت تک سیرو همراه باشید.
در شرایطی که اکثر قریب به اتفاق منتقدین از تجربه Indiana Jones and the Great Circle رضایت داشتهاند، نظرات ضد و نقیضی درباره میزان درجه سختی آن داشتهاند. خود همین درجه سختی البته فقط معطوف به مبارزه با دشمنان و کامبتهای بازی نیست! بلکه تا حد زیادی نیز پازلهای بازی هم اصلیترین چالشهای بازی را شامل میشوند. اغلب گیمرها درتجربهی اولشان درجه سختی متوسط را انتخاب میکنند. در این حالت مبارازت چالش برانگیز و سرگرم کننده هستند و خب راستش را بخواهید سختی خاصی هم ندارند. یعنی به حد توانشان آسیب میزنند اما چندان تحفه خاصی هم نیستند. همین قاعده درباره پازلها هم برقرار است، یعنی نهایتاً نیمکره مغزهتان را کمی قلقلک میدهد. اما وقتی درجه سختی را به سطحهای بالاتری میبرید، بازی به شدت چالشبرانگیزتر میشود. اینجاست که دشمنان ضربات سنگینتری وارد میکنند و از قضا تعدادشان هم بیشتر میشود. به قدری که حتی در استتار کردن هم مثل یک گیمر حرفهای عمل میکنندو شناساییشان سخت است. افزایش این میزان سختی میتواند برای عدهای لذت بخش باشد، اما حقیقتاً برای اکثر گیمرها چندان عادلانه و متعادل نیست. با این حال سازندگان بهتر از من و شما بازی خودشان را شناختهاند و به همین خاطر قابلیت شخصی سازی این میزان سختی را هم پیش رویتان قرار میدهند.
تغییر درجه سختی بخش اکشن بازی
همانطور که در تصویر بالا میبینید، شما میتوانید از طریق منوی بازی بخش HUD & Gameplay را انتخاب کرده و در نهایت از طریق منوی Action experience تغییرات مدنظرتان را در بخش اکشن بازی اعمال کنید. به طرز اعجاب برانگیزی اینجا سازندگان کلکسیونی از حق انتخابها را پیش رویتان قرار میدهند. به صورت کلی شما این قابلیت را دارید که بخشهای زیادی از قسمت اکشن بازی را شخصی سازی کنید. به عنوان مثال اگر از حجم و تعداد دشمنان شاکی هستید، میتوانید چگالی حضورشان در لوکیشنهای بازی را کاهش دهید. یا میتوانید به قول معروف دست و پایشان را ببندید تا میزان آسیب (Damage) که به شما وارد میکنند کاهش پیدا کند. حتی این قابلیت را دارید که سرعت آگاهی آنها نسبت به حضور و حرکات خودتان را هم کمتر کنید. یکی از نکات مثبت دیگر این است که این تغییرات میتوانند بهطور مستقیم بر نحوه انجام ماموریتها و تعاملات بازیکن با محیط بازی تأثیر بگذارد. برای مثال، در یکی از مراحل بازی در مصر شما میتوانید برای پنهانکاری از استتار استفاده کنید و یا با کم کردن قابلیت دشمنان یک اکشن به غایت جذاب و سرگرم کننده را تجربه کنید. خلاصه آن که این تنظیمات انعطافپذیری زیادی به بازیکن میدهند تا بلکه فارغ از سختیها و چالشهای پیش رو از دنیای پر رمز و راز این محصول نهایت لذت را ببرند.
تغییر درجه سختی پازل های بازی
به محض تجربه اولین دقایق از بازی Indiana Jones and the Great Circle متوجه میشوید که در این عنوان، پازلها نقش بسیار مهمی در پیشبرد داستان و گیمپلی دارند. برخلاف بسیاری از بازیهای اکشن ماجراجویی که در آنها تمرکز بیشتر بر مبارزات و بخش اکشن است، این بازی بر حل معماهای پیچیده و استفاده از خلاقیت برای عبور از موانع و چالشها تکیه دارد. پازلها از انواع مختلفی تشکیل شدهاند؛ از مکانیزمهای ساده مانند کشیدن اهرمها گرفته تا معماهای پیچیدهتر که نیاز به درک نمادها، ترجمه متون باستانی و حتی استفاده از زبانهای بیگانه دارند. به عنوان مثال، در یکی از مراحل اولیه، درب معبدی وجود دارد که برای باز شدن آن، بازیکن باید نمادهای روی در را رمزگشایی کنند! تقریباً مشابه آن چیزی که پیش از این در Uncharted 4 تجربه کرده بودیم. در این قسمت هم شما میتوانید با رفتن به منوی Adventure experience میزان سختی پازلها را تغییر دهید. این مورد البته جدا از سطح کلی سختی پازلهاست. به عنوان مثال این قابلیت را دارید که از طریق گزینه Objective Text Visibility، مشخص کنید که اهداف مدنظر بازی در هر مرحله برایتان نمایش داده بشود یا خیر! در قسمت Objective Location Markers، میتوانید نشانگر موقعیت اهداف در نقشه بازی را شخصی سازی کنید. اگر این گزینه خاموش باشد باید خودتان برای پیدا کردن اهداف در محیط بازی آستینتان را بالا بزنید.
استدیوی MachineGames از آن دست سازندههای مظلوم و زبان بستهی صنعت گیم است! یعنی با وجود شاهکاری مثل Wolfenstein II: The New Colossus که در سال 2017 خلق کردند، باز هم چندان امیدی نسبت به آنها در قبال عرضه موفقیت آمیز بازی Indiana Jones and the Great Circle وجود نداشت. عدهای اعتقاد داشتند که نمای دوربین اول شخص این بازی عملاً یک تصمیم شکست خورده خواهد بود و در رقابت بازیهای اکشن ماجراجویی مثل Uncharted هم عملاً هیچ شانسی برای عرض اندام ندارند. با این حال Microsoft همچنان از IP جدید خودش حمایت میکرد و حتی با عرضه روز اول بازی در سرویس گیم پس ثابت به گسترش محبوبیت آن هم کمک کرد. خلاصه آن که بازی هم از نظر منتقدین و هم گیمرها یکی از موفقترین آثار اکشن ماجراجویی چند سال گذشته است و مسلماً پتانسیل نسخههای بعدی را هم دارد.