مقالات

انتظاراتی که از Nintendo Switch 2 داریم؛ آغاز عصر جدید کنسول‌ها

What We Expect From Nintendo Switch 2; The Beginning Of A New Era Of Consoles

صنعت گیم بدون Nintendo مثل سرباز بی‌تفنگ، ماشین بدون چرخ و بارسلونای بدون لیونل مسی است! اگر چشم بادامی‌های صنعت گیم نمی‌بودند هرگز این هنر اعجاب برانگیز نمی‌توانست به جایگاه کنونی‌اش برسد. اتفاقاً آن‌ها رقبای قدیمی و دانه درشت زیادی داشتند اما در میان این همه مدعی تنها شرکتی بودند که از دوران تاریک و سیاه صنعت گیم جان سالم به در بردند. دورانی که محبوب‌ترین غول‌های حوزه سرگرمی مثل SEGA و Atari با آن همه جلال و جبروت در برابرش زانو زدند و دست آخر چاره‌ای جز ورشکستگی برای‌شان نماند. این یعنی نینتندو تنها یادگار صنعت گیم از دوران بازی‌های پیکسلی‌ است که گذر زمان و غبار پیری هم نتوانسته جلوی خلاقیت و اعجاب آن را بگیرد. شاید الان پیش خودتان فکر کنید که SONY با PS4 و PS5 حاکم بی چون و چرای یک دهه اخیر صنعت گیم است! اما وقتی که یک نگاه سرسریع و ساده به آمار و درخشش فوق العاده Nintnedo Switch می‌اندازیم تمام معادلات به هم می‌ریزد. به صورت کلی نینتندو سوییچ از زمان عرضه در سال 2016 تا کنون بیش از 146 میلیون دستگاه در سراسر جهان فروخته است. این یعنی بالاتر از PS4 و بسیاری از رقبای تا دندان مسلح امروزی! شاید اگر PS2 افسانه‌ای و Nintendo DS هم نمی‌بودند حالا می‌توانستیم این پلتفرم را به عنوان پرفروش‌ترین کنسول تاریخ صنعت گیم قلمداد کنیم! ماجرا اما فراتر از آمار فروش این کنسول است. شاید برای‌تان جالب باشد که بدانید سود مالی این شرکت از آخرین کنسول گیمینگ‌اش بیشتر از سود تجعمی آن‌ها از سال 1981 تا 2016 بوده است. طبیعتاً وقتی چنین موفقیت وصف ناشدنی رقم می‌خورد هم نینتندو و هم گیمرها برای عرضه کنسول بعدی این شرکت لحظه شماری می‌کنند. کنسولی که نامش مشخص نیست، اما احتمالاً با عنوان Nintendo Switch 2 به بازار عرضه خواهد شد. از قضا انتظارات گیمرها نیز حالا سر به فلک کشیده و همه‌ی‌مان یک لیست درخواستی از ویژگی‌ها و نوآوری‌های جدید داریم تا بلکه بیش از پیش رویاهای دست نیافتنی گیمینگ‌مان محقق شود. در این مطلب هر آنچه که از کنسول Nintendo Switch 2 انتظار داریم را مرور خواهیم کرد و کمی بیشتر درباره این جادوی نسل جدید صحبت می‌کنیم. برای مشاهده ادامه مطلب با وب سایت تک سیرو همراه باشید.

قیمت، قیمت و باز هم قیمت!

راجب قیمت کنسول‌های گیمینگ می‌توان ساعت‌ها سخن گفت! برخلاف بازار گوشی‌های هوشمند که در آن سود نهایی سازندگان تنها معطوف به فروش محصول می باشد، در بازار صنعت گیم حکایت تا حد بسیار زیادی متفاوت است. در حقیقت سونی، مایکروسافت و نینتندو با وجود هزینه کلانی که برای آن‌ها صرف می‌شود، به مراتب قیمت‌گذاری پایین‌تری نسبت به یک گوشی هوشمند دارند. چرا که سود اصلی این سه شرکت در حقیقت از عرضه بازی‌ها و سرویس‌های گوناگون است. با این حال در سالیان اخیر به خاطر گرانی شدید سخت افزارها و  تورم شدیدی که گریبان‌گیر شرکت‌ها شده، ابرغول‌های صنعت گیم نیز سیاست‌های متفاوتی را در پیش گرفته‌اند. نمونه‌اش هم قیمت هنگفت PS5 Pro که شاید مهم‌ترین نقطه ضعف آن هم باشد. با این حال سازندگان برای برون رفت از تورم و مشکلات مالی چاره‌ای جز این ندارند. در نتیجه مطمئناً Nintendo Switch 2 به مراتب گران‌تر از آن چیزی خواهد بود که فکرش را می‌کنیم. به صورت کلی با توجه به قابلیت‌های جدید احتمالی مانند پردازنده‌های قدرتمندتر، پشتیبانی از کیفیت 4K و بهبودهای گرافیکی می‌توان انتظار قیمت 400 دلاری این کنسول را داشت. با این حال، ممکن است نینتندو برای جلب بیشتر مخاطبان و رقابت با دیگر تولیدکنندگان کنسول‌ها، مدل‌های مختلف با قیمت‌های متفاوت عرضه کند. مشابه با آن چیزی که برای سونی و مایکروسافت دیدیم، احتمالاً نینتندو مدل‌های متفاوتی از Nintendo Switch 2 را رونمایی خواهد کرد. حالا این تفاوت می‌تواند به ظرفیت ذخیره سازی کنسول یا حتی سخت افزار آن مربوط شود.

قابلیت Backward Compatibility

نه فقط نینتندو، بلکه سونی و مایکروسافت هم خوب می‌دانند که پشتیبانی از بازی‌های نسل قبلی مهم‌ترین و شاید اولین چیزی باشد که باید برای کنسول جدیدشان باید در نظر بگیرند. به هر حال در یک دوره تقریباً 7 الی 9 ساله کنسول‌ها، بازی‌های زیادی روی دست‌مان مانده‌اند که حالا بنا به هر دلیلی از تجربه‌ی‌شان جا مانده‌ایم و طبیعتاً با عرضه یک کنسول نسل جدید نمی‌توانیم قید آن را برای همیشه بزنیم. صدالبته این روزها می‌بینیم که بازار صنعت گیم به یکباره در قبال عناوین قدیمی‌تر یک روند صعودی عجیبی می‌گیرد و بعضی از بازی‌ها با گذشت چندین سال از عرضه‌ی‌شان‌، دچار افزایش شیب فروش می شوند. خوشبختانه Shuntaro Furukawa، مدیر عامل نینتندو، اخیراً در یک پستی در فضای مجازی X به صورت رسمی تایید کرده که گیمرها می‌توانند در کنسول Nintendo Switch 2 بازی‌های کنسول قبلی را تجربه کنند. با این حال، جزئیات بیشتری درباره نحوه اجرای بازی‌های قدیمی (مانند پشتیبانی از نسخه‌های فیزیکی یا دیجیتالی) هنوز اعلام نشده است. ناگفته هم نماند که طبق گفته نینتندو، اشتراک آنلاین Nintendo Switch Online برای کنسول جدید نیز در دسترس و قابل انتقال خواهد بود. از طرفی خیلی بعید است که نینتندو در کنسول نسل جدیدش معماری و طراحی متفاوتی را در پیش بگیرد و چالش خاصی برای اجرای بازی‌های کنسول قبلی داشته باشد!

طراحی ارتقا یافته بر مبنای Nintendo Switch

چند وقت پیش بود که یک رسانه چینی در فضای Reddit تصویری از کنسول نسل بعدی Nintendo Switch منتشر کرد. ظاهراً سازندگان کنسول رویه اخیر گوشی‌های هوشمند پرچمدار را در پیش گرفته‌اند. همانطور که احتمالاً می‌دانید اخیراً گوشی‌های هوشمند دست به معجزه و تحولات اساسی در ظاهر پلتفرم‌شان نمی‌زنند و با یک کپی ظریفانه محصول بعدی‌شان را به بازار عرضه می‌کنند. البته تا حدی هم حق دارند، تکنولوژی در طراحی این محصولات دیگر به حد نهایی خودش رسیده و دیگر نمی‌توان انتظار تحولات خاصی را داشت. از طرفی نباید به ترکیب برنده هم دست زد! به همین خاطر هم سازندگان تصمیم گرفته‌اند ظاهر و طراحی کلی Nintendo Switch 2 تا حدی مشابه کنسول قبلی باشد. حداقل انتظار ما این است که کنسول همچنان فرم هیبریدی خودش را حفظ کند و در کنار ارتقای ارگونومی Joy-Conها، حاشیه‌های صفحه نمایشگر OLED را هم کاهش دهد. صدالبته انتظار بیجایی هم نیست که از سازندگان بخواهیم صفحه نمایش بازی را مقداری بزرگ‌تر کنند که خوشبختانه براساس افشاگری‌های انجام شده ابعاد آن حالا به 8 اینچ (در مقایسه با نمایشگر 7 اینچی کنسول قبلی) رسیده است. در انتها همانطور که پیش از این هم گفتیم نینتندو باید طراحی جوی کان‌ها را ارتقا دهد و از نظر ارگونومی یک دستی به سر و روی آن بکشد. حتی نحوه اتصال این جوی‌ کان‌ها به نمایشگر هم باید مغناطیسی باشد تا خلاصه هیچ رنج و عذابی گریبان‌گیر گیمر نشود.

زنگ خطر برای نینتندو؛ وقت خانه تکانی در بخش سخت افزاری است!

البته که Nintendo Switch کنسول فوق العاده‌ای است. اما برخلاف نسل‌های قبلی که PSP و PS Vita موی دماغ Wii و WiiU شده بودند، این بار دیگر خبری از رقیب و یا تهدید خاصی نبود. به همین خاطر فارغ از سخت افزار واقعاً محدود و دست و پا بسته این کنسول، شاهد فروش به مراتب خوبی از آن بودیم. اما حالا حکایت متفاوت‌تر از همیشه است! هر شرکت و ابرغولی که فکرش را بکنید این روزها به دنبال مچ اندازی با نینتندو است. از یک طرف Valve با Steam Deck را داریم و در طرف دیگر میدان هم ASUS ROG Ally و Legion Go خودنمایی می‌کنند. کنسول‌های دستی که در حقیقت یک رایانه شخصی دستی به حساب می‌آیند و دست بر قضا در اجرای بازی‌های بزرگ AAA مثل Death Stranding و Elden Ring هم هیچ کم و کسری خاصی ندارند. این در حالیست که Nintnedo Switch با هزار مکافات و افت واضح کیفیت بازی، به زحمت می‌تواند معمولی‌ترین عناوین نسل قبلی (چه برسد به عناوین نسل فعلی) را اجرا کند. از همه مهم‌تر، شایعاتی به گوش می‌رسد که سونی به دنبال ساخت یک کنسول دستی اختصاصی است و حتی چنین زمزمه‌هایی درباره مایکروسافت هم به گوش می‌رسد. پس در چنین شرایطی حداقل انتظار ما این است که کنسول بتواند سخت افزار به مراتب بهتری برای اجرای بازی‌ها داشته باشد.

همانطور که احتمالاً می‌دانید Nintendo Switch در حالت دستی بازی‌ها را با کیفیت 720p و در حالت متصل شده به تلویزیون با کیفیت 1080p به نمایش می‌گذارد. این انتظار را داریم که این کیفیت برای حالت دستی به 1080p و در حالت اتصال به تلویزیون هم به کیفیت اجرایی 4K برسد. آن هم بدون دردسرهایی مثل افت فریم و کرش‌های متعدد! البته از گوشه و کنار خبر می‌رسد که Nintendo Switch 2 از چیپست Nvidia T239 استفاده می‌کند و توان اجرایی مشابه PS4 یا حتی بالاتر برای اجرای بازی‌ها دارد. حتی منابعی که به کنسول دسترسی داشته‌اند تاکید کرده‌اند که این پلتفرم بازی The Legend of Zelda: Breath of the Wild را با کیفیت 4K و نرخ فریم 60 اجرا کرده است. به هر حال انتظارات نسل جدید گیمرها با وجود رقبای دانه درشت موجود در بازار متفاوت‌تر از گذشته شده و با وعده‌های کذایی مثل خلاقیت و نوآوری دیگر نمی‌توان عطش آن‌ها را سرکوب کرد. البته تمام این موارد بدون ظرفیت ذخیره سازی معقول اصلاً ارزش و اهمیت خاصی ندارند. نسخه‌های فعلی نینتندو سوئیچ، مانند مدل استاندارد و OLED، از ظرفیت ذخیره‌سازی 32 گیگابایت برخوردار هستند که با توجه به حجم بالای بازی‌های امروزی، معمولاً به سرعت پر می‌شود و نیاز به کارت حافظه اضافی ملموس می شود. شما را نمی‌دانیم اما برای بخش غالبی از گیمرها شاید این مورد عذاب‌آور و بعضاً غیرقابل تحمل بود، به همین خاطر انتظار داریم که Nintendo Switch 2 از ظرفیت ذخیره‌سازی حداقل 128 گیگابایت یا بیشتر برخوردار باشد. از شما چه پنهان احتمالاً سازندگان مدل‌های مختلفی با ظرفیت ذخیره سازی متفاوت به بازار عرضه کنند. این یعنی حتی می‌توانیم مدل‌های 256 گیگابایتی و یا 64 گیگابایتی را هم ببینیم.

وقت سورپرایز است!

آقای داگ بوسر، رئیس شعبه نینتندو آمریکا در مصاحبه‌ی‌ سال گذشته‌‌اش تاکید داشت که نینتندو همیشه در تلاش است تا روش‌های جدید و منحصر به فردی برای بازی کردن معرفی کرده و از ایده‌های غیرمنتظره برای سورپرایز کاربران استفاده کند. به عنوان مثال، نینتندو سوئیچ فعلی ویژگی‌هایی چون دوربین مادون قرمز جوی‌کان را داشت که می‌توانست ضربان قلب را اندازه‌گیری کند و یا حتی حرکت انگشت را تشخیص دهد. فراموش نکنیم که آن‌ها پیش از این با طراحی‌های خاصی همچون کنترلر Wii و دو صفحه نمایش Nintendo DS اوج خلاقیت خودشان را به رخ کشیده بودند به نحوی که هیچ‌کس پیش از معرفی‌شان، چنین ویژگی‌هایی را پیش‌بینی نکرده بود. این یعنی نینتندو همیشه به دنبال خلق تجربه‌هایی است که هیچ‌کس انتظارش را ندارد. مهم نیست که طراحی نینتندو Nintendo Switch 2  تا چه حد عادی به نظر برسد، به هر حال تاریخ ثابت کرده که نینتندو همیشه با ایده‌های غافلگیرکننده خود، صنعت بازی را شگفت ‌زده کرده است.

سخن پایانی

بحرانی که صنعت گیم این روزها تجربه می‌کند دست کمی از سال‌های تاریک دهه 80 میلادی ندارد. جایی که اکثر شرکت‌های بازیسازی و تولید کننده کنسول به ورطه ورشکستی و نابودی افتادند. این روزها هم تا دل‌تان بخواهد بازی‌های کلیشه‌ای و فاقد خلاقیت می‌بینیم که در بهترین حالت می‌توانند چند ساعت گیمر را سرگرم کنند. این کاملاً متفاوت با ذات هنر است! ما پیش از این بارها جلوه‌های هنر صنعت گیم را دیده بودیم و با آن‌ها بزرگ شدیم. شاید Nintendo Switch 2 آخرین تیر تفنگ صنعت گیم برای ادامه حیاتش باشد. کنسولی که می‌تواند فارغ از جلوه‌های بصری واقع گرایانه و بازی‌های چند نفره سطحی، یک تجربه پر از خلاقیت و نوآوری را به ارمغان بیاورد. به هر حال کنسول نسل قبلی این شرکت به لطف تجربه تعاملی که ارائه داد، توانست بازار کنسول‌های دستی را احیاء کند و در رونق آن بیشترین نقش را داشته باشد. در این مطلب نگاهی به انتظارات اولیه‌ی‌مان از کنسول بعدی نینتندو داشتیم. انتظاراتی که ممکن است برآورده نشود یا برعکس چندین پله فراتر از آن را تجربه کنیم.

حسین رضایی

حسین رضایی، نویسنده، روزنامه نگار و منتقد بازی های ویدئویی و حوزه تکنولوژی.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا