
Indiana Jones در PS5 بهتر میفروشد؛ بازنده خوشحال مثل مایکروسافت!
Indiana Jones Will Sell Better On PS5; Happy Loser Like Microsoft
بازی Indiana Jones بر روی کنسول PS5 با سرعت بیشتری نسبت به نسخههای PC و Xbox فروش داشته است. آن طور که آمار و ارقام میگویند ماجراجویی جدید ایندیانا جونز تنها در عرض یک هفته بیش از 100 هزار نسخه از آن بر روی کنسول نسل نهمی Sony به فروش رسیده است. برای ادامه خبر با تک سیرو همراه باشید.
PS5 زودتر از آن چیزی که فکرش را میکردیم، برنده نسل جدید کنسولها شد! در شرایطی که فیل اسپنسر رویای برابری و مساوا با Sony در بازار کنسول های گیمینگ را در ذهن داشت، اما در همان اولین سال عرضه کنسول نسل جدید Xbox عملاً آنها به شکست خودشان اعتراف کردند. طوری که بعد از چندین دهه جولان بازیهای انحصاری برای کنسولهای صنعت گیم، حالا مفهوم بازیهای انحصاری برای اولین بار توسط Microsoft به فراموشی سپرده شده است. آنها شکست را همین حالا هم قبول کردهاند و مطمئناً فقط در صورتی میتوانند در چنین بازار رقابتی دوام بیاورند که قید عرضه انحصاری بازیهایشان را بزنند. ماجرا به قدری پیچیده شده بود که حتی شایعات از کنارهگیری Xbox از بازار کنسولهای گیمینگ خبر داده بودند. اما آنها حداقل یک تصمیم درست در یک دهه اخیر خودشان را اتخاذ کردند و طلسم عرضه عناوین First Party برای PlayStation را شکستند. حالا اما شاهد عرضه کلکسیونی از عناوین تحت مالکیت این برند هستیم که برای کنسول پلی استیشن 5 هم عرضه میشوند. نمونه بارزش هم همین Indiana Jones and the Great Circle! عنوانی درخشان که عملکرد قابل قبولی هم بر روی کنسول Xbox Series X/S و PC داشت. اما حالا خبر میرسد که Indiana Jones از نظر سرعت فروش توانسته از دو پلتفرم دیگر هم سبقت بگیرد. موردی که بار دیگر سیاست صحیح مایکروسافت در نسل فعلی برای بقا در بازار را تایید میکند.
سبقت PS5 از Xbox و PC!
به گفته تحلیلگر شرکت Alinea، آمار و ارقام نشان دهنده عملکرد خیره کننده بازی Indiana Jones and the Great Circle بر روی کنسول PS5 است. به عنوان مثال در مقایسه با نسخه PC، بازی Indiana Jones بر روی کنسول PS5 توانسته در بازه زمانی مشابه 28 درصد فروش بیشتر داشته باشد. یعنی چیزی حدود 117.2 هزار نسخه از بازی! در حالی که در همین بازه نسخه رایانههای شخصی 91.2 هزار فروش را به ثبت رسانده است. البته این موفقیت در فروش دلایل متعددی دارد؛ در وهله اول باید به قابلیت پشتیبانی از کنترلر تعاملی DualSense اشاره کرد. خودتان هم خوب میدانید که این کنترلر تا چه اندازه روی ویژگیهای تعاملی بازیها مانور داده و میتواند برای یک اثر ماجراجویی هم جذاب و معرکه باشد. از طرفی بررسیها نشان میدهند که بازی از نظر سرعت بارگذاری و حتی جزئیات گرافیکی بر روی پلی استیشن 5 نسبت به سایر پلتفرمها عملکرد بهتری دارد. به قدری که رسانه دیجیتال فاندری به عنوان تخصصیترین مرجع بررسی گرافیکی و فنی بازیها از عملکرد بصری و ثبات اجرایی آن تمجید کرده است. به نظر میرسد که بهینه سازی بیشتر SSD کنسول PS5 و البته ویژگیهای بیبدیل فنی کنسول PS5 Pro باعث شده تا کاملترین تجربه فنی و بصری از این بازی را شاهد باشیم. البته از شما چه پنهان مهمترین دلیل برای فروش بیشتر این بازی بر روی PS5، محبوبیت غیرقابل کتمان آن در بازار است. به هر حال محصول سونی یک سر و گردن که نه، چندین سر و گردن فروش بهتری نسبت به ایکس باکس را تجربه کرده است. از طرفی یادتان نرود که سونی برخلاف مایکروسافت همچنان عرضه فیزیکی بازیها را در دستور کارش قرار داده و از این بابت هم توانسته سود خوبی به جیب بزند. حتی اخیراً گزارشهایی منتشر شد که از تمایل مجدد گیمرها به خرید فیزیکی بازیها خبر داده بود. تمام این موارد دست در دست هم دادهاند تا شاهد فروش به مراتب بیشتر Indiana Jones and the Great Circle بر روی کنسول جادویی پلی استیشن 5 باشیم.
ضربه GamePass به فروش بازیهای ایکس باکس
شما خودتان را جای گیمرهای ایکس باکس بگذارید! ترجیح میدهید با پرداخت چند دلار ماهیانه به کلکسیونی از بازیها دسترسی داشته باشید، یا این که برای هر عنوان 70 دلار متحمل هزینه شوید؟ درست است که ما در ایران هستیم و گیم پس منطقیترین گزینه با توجه به قیمت دلار خواهد بود، اما برای کشورهای خارجی و گیمرهای آن ور آبی هم 70 دلار رقم کمی نیست. از طرفی خود مایکروسافت هم حسابی بذل و بخشش کرده و عناوین خودش را همان روز اول عرضه بر روی گیم پس عرضه میکند. موردی که باعث شد بازی Indiana Jones and the Great Circle ظرف مدت زمان کوتاهی 5 میلیون گیمر فعال ایکس باکس را جذب کند. طبیعتاً همین مورد باعث میشود فروش بازیها روی پلتفرم ایکس باکس با افت عجیبی همراه شود. افت فروشی که البته نمیتوان آن را به منزله ضرر مایکروسافت تلقی کرد! در هر حال آنها از سرویس گیم پس هم درآمد خارق العادهای به جیب میزنند. با این تفاسیر نمیتوان منکر این شد که گیم پس حسابی به فروش بازیهای ایکس باکس ضربه زده است. همین چند وقت پیش بود که Circana در گزارشی مدعی شد، عرضه بازیها روی سرویس گیم پس به افت 60 درصدی فروش بازیهای Xbox ضربه زده است. اما با این وجود مایکروسافت اعتقاد دارد که با همین سرویس اشتراکی خودش میتواند به صورت مداوم گیمرها را در چرخه بازی کردن و تجربههای گیمینگ حفظ کند. به عبارتی آنها ترجیح میدهند با اشتراکهای ماهیانه، گیمرها همیشه دست به جیب شوند، حتی اگر آن مبلغ کم و ناچیز باشد. به این ترتیب سود نهایی آنها به مراتب از عرضه 70 دلاری بازیها هم بیشتر خواهد بود.