Ubisoft کلاً علاقه زیادی به فرهنگ فارسی و ریشههای ایرانی دارد. آنها خیلی سال پیش با ساخت سری بازیهای Prince of Persia با لقب شاهزاده ایرانی توانستند یکی از محبوبترین فرانچایزهای تاریخ صنعت گیم را به تصویر بکشند. اما با ورود نسل جدید کنسولهای گیمینگ خصوصاً PS3، یوبیسافت هم حس و حال تحول به سرش زد. آنها تصمیم گرفتند جاهطلبانهترین پروژه کل دوران یوبیسافت را شروع کنند. برای این کار هیچ گزینهای بهتر از نسخه جدید Prince of Persia برای آنها وجود نداشت. هم خیالشان از بابت فروش راحت بود و هم این که تجربه زیادی در خلق یک بازی اکشن ماجرایی داشتند. شاید حتی خوشبینترین کارمند یوبیسافت هم فکرش را نمیکرد که این نسخه فرعی با نام Assassin’s Creed بتواند تبدیل به یکی از سرمایههای شرکت یوبیسافت و حتی صنعت گیم بشود. پروژه به قدری معرکه از آب درآمد که یوبیسافت در نهایت تصمیم گرفت این بازی را به یک اثر مستقل تبدیل کند. یک فرانچایز جدید که شاید خیلی از ماها را عاشق صنعت گیم کرد. تبلوری از وفاداری، فداکاری و تلاش برای آرمانهای متعالی را میتوان در این بازی دید. بازی آنقدر با محبوبیت و فروش فوق العاده همراه شد که یوبیسافت تصمیم گرفت به صورت سالانه نسخههایی از آن را عرضه کند. شاید باورتان نشود اما در یک سال حتی نسخه از این فرانچایز هم به بازار عرضه شده است. که خب راستش را بخواهید بازیهای ضعیف هم کم نداشتند! اما خودتان هم خوب میدانید که بخش زیادی از تحول و موفقیت صنعت گیم خصوصاً در ژانر اکشن ماجرایی را مدیون Assassin’s Creed هستیم. در این مطلب نگاهی به برترین بازیهای Assassin’s Creed میاندازیم.
10. Assassin’s Creed: Revelations
یک پایان بسیار جذاب بر اسطوره بیرقیب و وحشتناکترین قاتل این فرانچایز! یوبیسافت خوب میدانست که برای پایان داستان اتزیو آدیتوره به یک عنوان خاص و جاه طلبانه نیاز دارد. Assassin’s Creed: Revelations تنها یک سال بعد از نسخه Brotherhood به بازار عرضه شد اما میزان پیشرفت المانهای بازی حاکی از تلاشهای بی وقفه یوبیسافت برای این حسن ختام بود. درست مثل همیشه داستان پردازی و روایت حماسی فرقه قاتلین در این بازی هم به قوت خود باقی بود. چه بسا بتوان سکانسهایی از آن را جز نابترین لحظات تاریخ صنعت گیم خطاب کرد که مو را به تن آدم سیخ میکند. بازی اما از نظر گیم پلی هم با بهبودهای قابل توجهی همراه بود. در وهله اول سیستم طراحی مراحل از آن حالت یکنواخت قبلی فاصله گرفت و حتی مراحل دفاع از قلعه هم در بازی وجود داشت. اگر یوبیسافت کمی صبر به خرج میداد و بر روی محتویات اصلی و فرعی Assassin’s Creed: Revelations بیشتر کار میکرد قطعاً میتوانست در جایگاه بهتری قرار بگیرد.
9. Assassin’s Creed 3
یوبیسافت بعد از نسخه Revelations به یک تغییر و تحول اساسی در فرانچایز خود نیاز داشت. گیمرهای طرفدار این سری از روند یکنواخت و نسخههای متعدد شبیه به هم عاجز شده بودند و در به در خواستار یک عنوان متفاوت و جاه طلبانه از این سری بودند. خوشبختانه این انتقادها باعث شد تا شاهد یک نسخه خاص، متفاوت و البته شایسته تحسین از این سری باشیم. Assassin’s Creed 3 این بار شما را در قالب یک کاراکتر سرخپوست نیمه انگلیسی به نام کانر قرار میداد. داستان تلخ و تراژدیک او در کودکی و البته انگیزههای انتقامش باعث شد تا شاهد یکی از جذابترین داستان پردازیهای این سری باشیم. یوبیسافت در این نسخه تصمیم گرفت بیش از آن که به محیط شهری اهمیت دهد، روی المانهای محیطی کار کند. این یعنی کانر به جای پریدن از ساختمانها این بار از این درخت به آن درخت میپرید و البته میتوانست در میان بوتهها و علفزارها پنهان شود. صدالبته این نسخه یکی از جذابترین و روانتریم سیستمهای مبارزه تاریخ AC را داشت. شما را نمیدانم اما برای من انیمیشنهای واقع گرایانه و بسیار روان مبارزات فراتر از حد تصورم بود.
8. Assassin’s Creed
بازی که همه چیز را شروع کرد! یک انقلاب و تحول بزرگ در بازیهای آن زمان که بعدها هر چه قدر سایر شرکتها تلاش کردند نتوانستند مثل و مانند آن را خلق کنند. ایده هک کردن ژنتیک انسان و بازیابی خاطرات اجداد وی یکی از معرکهترین داستان پردازیهای صنعت گیم را به تصویر میکشید. یعنی جایی که شما در قالب کاراکتر الطائر ردای یک اساسین را به تن میکردید و البته باید از رمز و رازهای این فرقه سر در میآوردید. جدا از بحث داستان پردازی که مملو از ریشههای تاریخی و الهامات دقیق از فرقه حشاشیون بود، بازی از نظر گیم پلی هم همهیمان را غافلگیر کرد. تلفیقی از مبارزات تن به تن و سیستم مخفیکاری در کنار مراحل به یادماندنی این بازی باعث شد تا سال 2007 تبدیل به یکی از خاطرهانگیزترین سالهای تاریخ صنعت گیم بشود.
7. Assassin’s Creed: Valhalla
یوبیسافت با فرانچایز Assassin’s Creed تقریباً به همهی جهان و ملتهای مختلف سرک کشید! اما در این لیست جای خالی وایکینگها به شدت حس میشد. به هر حال آنها از خشنترین و رزمآورترین افراد تاریخ بشر بودند و حداقل لیاقت این را داشتند که یک بازی بر اساس تاریخ آنها ساخته شود. همانطور که احتمالاً میدانید یوبیسافت در چند سال اخیر سعی کرده بود فرانچایز خود را به سمت حال و هوای عناوین نقش آفرینی ببرد. یعنی جایی که مبارزات کمی فانتزیتر میشوند و البته قابلیتهای کاراکتر و درخت مهارت آن هم ارزش بیشتری پیدا میکند. بدون شک بالغانهترین نگرش یوبیسافت نسبت به یک بازی نقش آفرینی را میتوانیم در بازی Assassin’s Creed: Valhalla ببینیم. شما در نقش کاراکتری به نام آیوار حالا وارد بطن زندگی وایکینگها میشوید. اما این فقط بخش کوچکی از ماجراست. وقتی قدم در دنیای گسترده و وسیع بازی میگذارید متوجه ارزش کار یوبیسافت میشوید. کلکسیونی از مراحل اصلی و فرعی بسیار جذاب که میتواند ساعتها شما را در خود غرق میکند. میتوانید در بازی به ماهیگیری بپردازید یا حتی گرگها را شکار کنید. یا این که تصمیم بگیرید قلمروی خودتان را گسترش دهید. خوشبختانه یوبیسافت در این نسخه سعی کرده است بین المانهای مخفیکاری و اکشن یک تعادل منطقی ایجاد کند.
خرید بازی Assassin’s Creed Valhalla برای PS5
6. Assassin’s Creed: Origins
گول ظاهر مظلوم این بازی را نخورید. Assassin’s Creed: Origins دو قطبی بزرگی را در میان طرفداران این فرانچایز پدید آورد. جایی که یوبیسافت در عین ناباوری یکی از ریسکیترین تصمیمات تاریخ شرکت خود را گرفت و سبک اکشن ماجرایی این فرانچایز را کنار گذاشت و به جای نسخهای جدید با حال و هوای نقش آفرینی خلق کرد. این یعنی بازی تا حد بسیار زیادی از آن تم واقع گرایانه خود فاصله میگرفت. دیگر خبری از آن مبارزات پرشکوه و سنگین نبود و این بار نبردها بیشتر یک حالت فانتزی داشتند که قهرمان داستان با یک ضربه میتوانست خیل عظیمی از دشمنان را ناکار کند. بخش معدودی از طرفداران قدیمی این فرانچایز چندان با این تصمیم کنار نیامدند اما تعداد بسیار زیادی از مخاطبین عاشق Assassin’s Creed: Origins شدند. چون بازی بالاخره بعد از مدتها با یک حال و هوای متفاوت عرضه شده بود و دست بر قضا توانست با مراحل فرعی و اصلی بسیار جذابش تجربهای متفاوت و منحصر به فرد را به تصویر بکشد. خصوصاً در سرزمین مصر و کنار اهرام ثلاثه! چه کسی میتواند به تجربه چنین بازی نه بگوید؟ بازی آن قدر موفق و درخشان ظاهر شد که یوبیسافت خواه ناخواه تصمیم گرفت نسخههای بعدی را هم در همین سبک و سیاق به بازار عرضه کند.
5. Assassin’s Creed Mirage
Assassin’s Creed Mirage یک غافلگیری بزرگ برای صنعت گیم بود. در شرایطی که یوبیسافت عاشق سبک نقش آفرینی شده بود، طرفداران قدیمی این سری خواستار بازگشت به حال و هوای نسخههای قدیمی بودند. یوبیسافت هم که خودتان خوب میدانید بدش از پول زیاد نمیآید. به همین خاطر ساخت عنوان Assassin’s Creed Mirage را در دستور کار قرار داد. البته Mirage پیش از این قرار بود یک بسته الحاقی برای نسخه والهالا باشد اما سازندگان تصمیم گرفتند با شرح و بسط آن عنوانی در خور توجه بسازند. بازی این بار ما را به بغداد میبرد. جایی که باید در قالب کاراکتری به نام Basim دوباره آن حس و حال گذشته فرانچایز AC را تجربه کنیم. بازی به طرز جالبی از فرهنگ پارسی و المانهای ایرانی الهام گرفته است و بارها به آن اشاره دارد. این را حتی میتوان از مکالمه کاراکترها در کوچه پس کوچههای بغداد فهمید. شاید مهمترین برگ برنده این عنوان بازگشت دوباره سیستم مبارزات به حالت واقع گرایانه قدیمی باشد. از طرفی مخفیکاری دوباره به عنصر اصلی بازی مبدل شده است و میتواند تجربهای چالش برانگیز را پیش رویتان قرار دهد. همینطور طراحی بغداد به معنای واقعی کلمه یک شاهکار به تمام معناست. شاید این بازی بزرگترین دستاورد یوبیسافت در طراحی و ساخت یک شهر پویا در بازیهای جهان باز باشد. شما به خوبی میتواند حال و هوای بغداد را در جز جز این شهر درک کنید. گرافیک فوق العاده در کنار نورپردازی واقع گرایانه هم ارزشهای بصری بازی را دوچندان کرده است.
خرید بازی Assassins Creed Mirage برای PS5
خرید بازی Assassins Creed Mirage برای XBOX
4. Assassin’s Creed: Brotherhood
Assassin’s Creed: Brotherhood به وقایع بعد از نسخه دوم این سری میپرداخت و دوباره ما را به دوران رنسانس ایتالیا میبرد. باز هم اتزیو آدیتوره و باز هم یک داستان پردازی بینظیر! پربیراه نیست که یوبیسافت در تکرار شخصیت پردازی اتزیو همیشه عاجز و ناتوان به نظر میرسد. چرا که شخصیت پردازی عمیق چنین کاراکتری در Assassin’s Creed: Brotherhood کار را برای هر عنوان دیگری در این ژانر سخت میکند. با وجود فاصله زمانی کم بین نسخه دوم و این بازی، یوبیسافت به طرز چشمگیری تمام عناصر بازی را ارتقا داده بود. از گرافیک و طراحی محیط بگیرید تا خود گیم پلی بازی. این بار مبارزات انیمیشنهای متنوعتری داشتند و تمامکنندههای سینماتیک بسیار جذابی برای آنها در نظر گرفته شد. از طرفی همانطور که از نام بازی پیداست شما میتوانید فرقه خودتان را گسترش داده و یارانتان را برای انجام مراحل به خدمت بگیرید. نوار محبوبیت و نفرت در این بازی هم این بار با جزئیات دقیقتری طراحی شده بود. راستی تا یادمان نرفته این را بگوییم که Assassin’s Creed: Brotherhood اولین بازی از این مجموعه بود که بخش چند نفره و آنلاین داشت. بخشی که برای گیمرهای آن زمان یک لذت وصف ناشدنی را ارائه میداد.
3. Assassin’s Creed IV: Black Flag
کنسولهای نسل هشتمی تازه پا به عرصه وجود گذاشته بودند و انتظارات هم از یوبیسافت به عنوان یکی از بزرگترین ناشران صنعت گیم به بالاترین حد خود رسید. طبیعتاً مهمترین توقعی که طرفداران از این شرکت داشتند، شکستن چرخه تکراری و کلیشهای نسخههای گذشته بود. گرچه نسخه سوم انصافاً یک تجربه لذت بخش به شمار میرفت اما هواداران یک اثر متفاوت و خاص میخواستند. به همین خاطر یوبیسافت تصمیم گرفت با ساخت Assassin’s Creed: Black Flag به چرخه کلیشهای سالهای گذشته خود پایان دهد. این بار ما به اعماق اقیانوسها سفر میکردیم. آن هم در قالب یک دزد دریایی که حالا تصمیم گرفته معرفت به خرج دهد و تبدیل به یک اساسین بشود. مطمئناً مهمترین برگ برنده Assassin’s Creed: Black Flag اضافه شدن مبارزات دریایی و کاوش در اعماق اقیانوسها بود. یوبیسافت هرگز این قسمت از بازی را سطحی و ساده طراحی نکرد! شما به معنای واقعی کلمه زندگی کردن در دریاها را یاد میگرفتید! به عنوان مثال برای پیش روی در بازی نیاز داشتید که به سایر کشتیها حمله کنید و با غارت منابع آنها امکانات کشتی خودتان را ارتقا دهید. از طرفی اعضای کشتیتان هم صرفاً یک مجسمه متحرک نبودند و آنها هم برای وفادار ماندن به شما حساب و کتاب خاص خودشان را داشتند. گستردگی جهان بازی به شما این امکان را میداد ساعتها در دل اقیانوسها به سفر بپردازید و برای کشف کردن غنائم بیشتر از هیچ تلاشی دریغ نکنید.
2. Assassin’s Creed Odyssey
نوبتی هم که باشد نوبت یونان باستان است. به گواه بسیاری از کارشناسان، تاریخ و شکوه بشری دقیقاً از یونان باستان منشا میگیرد. پس به یوبیسافت حق بدهید یک عنوان خارق العاده و شاهکار بر اساس آن بسازد. گرچه Origins آغازگر سبک RPG در فرانچایز AC بود، اما مطمئناً بدون موفقیت و عملکرد درخشان Assassin’s Creed Odyssey هرگز این روند ادامه پیدا نمیکرد. یوبیسافت این بار تصمیم گرفت گیمر را بیشتر در جریان داستان پردازی بازی قرار دهد. یعنی تا دلتان بخواهد انتخابهای داستانی تاثیرگذار سر راهتان قرار داشت که میتوانست به کل پایان بندی بازی را تغییر دهد. بازی اما سعی کرد بیشتر از قبل بر روی المانهای نقش آفرینی مانور دهد. به عنوان مثال درخت مهارت در این نسخه به طرز اعجاب برانگیز گستردهتر و متنوعتر از Origins بود. به هر حال یونانیها در ساخت زره و سلاح حرف اول را در دنیا میزدند و اصلاً قابل مقایسه با مصریها و حتی وایکینگها نبودند. صدالبته سیستم مبارزات بازی هم بسیار سریعتر و روانتر شده بود. شاید این ادعای بزرگی باشد اما گستردگی دنیای بازی و مراحل اصلی و فرعی که پیش رویتان قرار میدهد دست کمی از بازی The Witcher 3 ندارد. دنیایی بسیار جذاب و متفاوت که هر لحظه یک غافلگیری برای رو کردن دارد. اما در نهایت این شما هستید که تسلیم زیباییهای بازی میشوید و بعضاً پیش میآید که چند ثانیهای فقط یک گوشه میایستید و زیباییهای یونان باستان را نظاره میکنید.
1. Assassin’s Creed 2
دو سال بعد از درخشش نسخه اول این فرانچایز یوبیسافت با یکی از بهترین عناوین تاریخ صنعت گیم به میدان بازگشت. این بار سازندگان تصمیم گرفتند به دوران رنسانس ایتالیا بروند و کارشان را با کاراکتر جدیدی به نام اتزیو آدیتوره آغاز کنند. مطمئناً هر گیمری در لیست بهترین کاراکترهای زندگیاش، یک جای خالی برای اتزیو کنار میگذارد. چرا که شخصیت پردازی بینظیر اتزیو حداقل در این سالها هیچ وقت تکرار نشده است! داستانی دراماتیک، تراژدیک و بسیار جذاب که درون مایه انتقامی هم داشت. شاید ما گیمرها هم هیچ قهرمانی را مثل اتزیو درست و حسابی نشناسیم. این درک و شناخت متقابل بازیساز و گیمر باعث شده تا یکی از حماسیترین و جذابترین روایتهای تاریخ صنعت گیم را ببینیم. Assassin’s Creed 2 اما به این موارد اکتفا نکرد و به خصوص در زمینه گیم پلی هم در برابر گیمرها و منتقدین روسفید شد! چه کسی بدش از دنیای جهان باز یوبیسافت میآید که میتوانید در آن بر فراز ساختمانها پارکوربازی کنید و در کوچه پس کوچهها دستورات ترور و قتل را انجام بدهید. چه کسی از سیستم مبارزات سینماتیک با تمام کنندههای معرکه بدش میآید؟ چه کسی میتواند بی خیال Hidden Blade اتزیو آدیتوره و قتلهای پنهانی شود؟ تمام این موارد دست در دست هم میدهند تا نسخه دوم را بهترین بازی Assassin’s Creed بدانیم و لاغیر!