اطلاعات منتشر شده اخیر حاکی از آن است که سرعت ورودی و خروجی کنسول پر طرفدار پلی استیشن 5 بالغ بر 17 گیگا بایت بر ثانیه می باشد. Io یک سیستم که همان ورودی و خروجی آن محسوب می شود، بر روی یک دستگاه الکترونیکی مستقر شده است. این سیستم را تحت عنوان ساز و کار نیز نام گذاری می کند.
برای مثال هنگامی که یک فلش مموری را به سیستم کامپیوتری خود متصل می کنید، ویژگی های فنی سیستم IO شما مشخص می کند که اطلاعات موجود در فلش با چه سرعتی به سیستم مورد نظر انتقال پیدا کنند و یا بر عکس آن. البته به یاد داشته باشید که تکنولوژی حافظه فلش نیز در این زمینه بی اثر نخواهد بود. در کنسول های پلی استیشن 5 حافظه ذخیره سازی SSD نقش فلش مموری را ایفا می کند. جالب است بدانید که بالا بودن سرعت و پهنای باند ورودی و خروجی سخت افزار کنسول پلی استیشن 5 زمینه ای
را فراهم می سازد که اطلاعات با سرعت قابل توجه تری بر روی حافظه ذخیره سازی SSD انتقال می یابند. موضوع مذکور ارتباط مستقیمی با سرعت اجرای بازی ها در پلی استیشن 5 دارد. پیش از پرداختن به موضوع اصلی بهتر است در رابطه با چگونگی بارگذاری اطلاعات بر روی کنسول پلی استیشن 5 صحبت کنیم.
نحوه بارگذاری اطلاعات بر روی کنسول پلی استیشن 5
بر اساس آنچه طراحان و سازندگان کنسول PS5 گفته اند، کنسول مذکور در مقایسه با سایر کنسول های بازی دارای بیشترین سرعت است. دستیابی به چنین سرعتی نیازمند کارکرد هماهنگ سه بخش مختلف در این کنسول می باشد که عبارتند از: حافظه پر سرعت SSD، سیستم ورودی و خروجی عالی که عملکرد آن مستقل از CPU می باشد و تکنولوژی فشرده سازی که آن را تحت عنوان اودل کراکن نام گذاری می کنند.
تکنولوژی مذکور وظیفه تقویت سرعت ورودی و خروجی و حافظه SSD را بر عهده دارد. همچنین این تکنولوژی که موسوم به تکنولوژی فشرده سازی می باشد، دیتای بازی ها را فشرده کرده و بدین ترتیب زمینه افزایش تعداد بازی های ذخیره شده بر روی حافظه کنسول و همچنین سرعت بارگذاری آن ها را فراهم می سازد.
بر اساس اعلام رسمی سونی پهنای باند ورودی و خروجی کنسول PS5 برای آن دسته از اطلاعاتی که فشرده سازی نشده اند، معادل 5/5 گیگا بایت بر ثانیه و برای اطلاعاتی که فشره سازی آن ها صورت پذیرفته است، برابر 8 تا 9 گیگا بایت بر ثانیه می باشد. بنابر آنچه تا بدین جا گفته شد، می توان نتیجه گرفت که منظور از سرعت همان سرعت بارگذاری اطلاعات بر روی حافظه ذخیره سازی SSD است.
چنین به نظر می رسد که در ساخت کنسول پر طرفدار پلی استیشن 5 ضمن استفاده از تکنولوژی فشرده سازی کراکن، از تکنولوژی فشرده سازی اودل تکسچر نیز استفاده شده است. همین موضوع موجب ارتقای چشمگیر پهنای باند ورودی و خروجی در کنسول مذکور شده است.
آشنایی با تکنولوژی فشرده سازی کراکن در پلی استیشن 5
همان گونه که پیش تر نیز اشاره کردیم، تکنولوژی کراکن وظیفه فشرده سازی اطلاعات معمولی را به بهترین نحو ممکن انجام می دهد. اما لازم است بدانید که این تکنولوژی در فشرده سازی برخی از انواع داده ها موفق عمل نمی کند. بافت های گرافیکی که توسط GPU پردازش می شوند، یکی از مهم ترین انواع این داده ها هستند. این دسته از داده ها در اجرای بازی های گوناگون از اهمیت فوق العاده ای برخوردار هستند. همین موضوع موجب شده است که وجود فناوری اودل تکسچر بسیار کاربردی گردد. نسبت فشرده سازی معمولی بنا به آنچه پیش تر مورد بحث قرار گرفت، 5/1 به 1 می باشد. این در حالی است که این نسبت با وجود تکنولوژی اودل تکسچر تقریبا 3 به 1 است. بنابر نسبت های مذکور و محاسبات نجام شده در این زمینه می توان نتیجه گرفت که پهنای باند ورودی و خروجی پلی استیشن 5 معادل 38/17 گیگا بایت بر ثانیه می باشد.