نقد و بررسی

بررسی و مقایسه PS5 و PS5 Slim

Review and comparison of PS5 and PS5 Slim

PS5، کنسولی به وسعت صنعت گیم!

جنگ کنسول‌های نسل نهمی زودتر از آن چیزی که فکرش را می‌کردیم، به پایان رسیده است. گرچه مایکروسافت با دو کنسول شایسته تحسین خود یعنی Xbox Series X/S سعی کرد تا حد زیادی به کورس رقابت بازگردد، اما باز هم نابغه‌های ژاپنی بودند که توانستند با کنسول دست نیافتنی‌شان پیروز از میدان جنگ خارج شوند. PS5 اصلاً یک پلتفرم گیمینگ ساده نیست. راستش را بخواهید با توجه به هزینه‌های سرسام آور یک رایانه شخصی گیمینگ و البته وجود بازی‌های انحصاری برند پلی استیشن، در حال حاضر PS5 بهترین پلتفرم برای تجربه حرفه‌ای بازی‌هاست. آن هم عناوینی که اصولاً بهترین عملکردشان را بر روی همین کنسول به جای می‌گذارند. Sony برای رسیدن به موفقیت در نسل نهم راه سختی را پشت سر گذاشت. آن‌ها بر خلاف رقیب غربی‌ خود، سعی کردند معماری کنسول را دست خوش تغییر قرار دهند. آن‌ها حتی به کنترلرهای محبوب خود یعنی Dualshock هم رحم نکردند و با مدل جدیدی تحت عنوان DualSense در بازار حاضر شدند. با این حال هر چه قدر هم که یک کنسول گیمینگ خارق العاده و بی‌نظیر باشد، باز هم خالی از اشکال نیست. خصوصاً این که در سال‌های ابتدایی عرضه این پلتفرم هستیم و طبیعتاً ایرادات جزئی و کلی زیادی می‌توان به ساختار و عملکرد آن گرفت. طبعاً سونی بیشتر از همه‌ی‌ ما نقاط ضعف و قوت کنسولش را می‌شناسد. به همین خاطر آن‌ها تصمیم گرفتند مدل بهبود یافته‌ای به نام PS5 Slim را منتشر کنند. سنتی که البته چند نسلی است در صنعت گیم حاکم شده و حتی حالا به مایکروسافت و ایکس باکس هم سرایت کرده! در این مطلب مقایسه پلی استیشن 5 و پلی استیشن 5 اسلیم را فنی‌تر و دقیق‌تر بررسی خواهیم کرد و با المان‌های تغییر یافته مدل Slim بیشتر آشنا می‌شویم.

بررسی و مقایسه PS5 و PS5 Slim
مقایسه سخت افزاری

طبق سنتی همیشگی قرار نیست که PS5 Slim برتری سخت افزاری واضحی در قبال نسخه اولیه داشته باشد؛ به چند دلیل! نخست این که فاصله زمانی بین انتشار دو کنسول آن قدر زیاد نیست که سونی بتواند حتی به ارتقای سخت افزاری کنسولش فکر کند. از طرفی باید این موضوع را هم در نظر گرفت که سونی تمام ارتقاهای سخت افزاری و فنی خود را برای کنسول PS5 Pro کنار گذاشته است. به صورت کلی، PS5 و PS5 Slim مشخصات تقریباً یکسانی دارند و تنها تفاوت قابل توجه آنها به میزان حافظه آن‌ها برمی‌گردد. PS5 به یک درایو SSD با ظرفیت 825 گیگابایت (در حقیقت 660 گیگابایت!) مجهز است، اما PS5 Slim دارای حافظه 1 ترابایتی است که می‌تواند تا 850 گیگابایت بهره مفید داشته باشد. البته در اینجا هم شما می‌توانید با خرید یک حافظه SSD جانبی، ظرفیت ذخیره سازی خود را ارتقا دهید.
هر دو کنسول از پردازنده گرافیکی AMD RDNA 2 و پردازنده 8 هسته ای AMD Ryzen Zen 2 استفاده می کنند. در نتیجه، تعجب آور نیست که عملکرد دو سیستم در پردازش بازی‌ها دقیقاً یکسان باشد. کسانی که از PS5 Slim استفاده می کنند می توانند از تمام ویژگی های کنسول اولیه مانند فناوری صدای سه بعدی و پشتیبانی از کیفیت 4K با نرخ تازه سازی 120 استفاده کنند. طبیعتاً این قضیه برای کنترلرهای دو کنسول هم صدق می‌کند. یعنی جایی که DualSense با عملکرد اعجاب انگیزش می‌تواند سطح تجربه گیمینگ‌تان را به کل متحول کند.

خواندن  نسخه محدود پلی استیشن 5 با طلای 24 عیار به زودی عرضه می شود

درست مثل نسخه اصلی، PS5 Slim در دو مدل Digital و PS5 Slim Standard Edition به بازار عرضه شده است. برای ما ایرانی‌ها که قیمت دلار و دردسرهای خرید فیزیکی تمامی ندارد، مطمئناً خرید مدل دیجیتال بهترین گزینه ممکن به نظر می‌رسد. با این حال یکی از تفاوت‌های مهم دو کنسول که در کمتر رسانه‌ای به آن پرداخته شده است، جابجایی بسیار راحت دیسک درایو در مدل اسلیم است. این بار در PS5 Slim شما به راحتی می‌توانید فیس پلیت‌های کنسول را بردارید و به سادگی دیسک درایو را در محل مورد نظر نصب کنید. این یعنی اگر احیاناً روزی تصمیم گرفتید که مدل دیجیتال کنسول خود را به نسخه استاندارد تغییر دهید، می‌توانید به سادگی با خرید دیسک درایو جداگانه آن را نصب کنید. فراموش نکنیم که به لطف این مزیت، حالا تعمیرات کنسول هم یک پروسه راحت‌تری خواهند داشت و خبری از دردسرهای سابق نیست. ناگفته نماند که در مدل اسلیم، پورت جلویی USB-A حذف شده و درگاه USB-C دوم به آن اضافه شده است که خب سرعت انتقال داده‌ها را سریعتر می‌کند و برای اتصال لوازم جانبی خبر خوبی به نظر می‌رسد.

خرید کنسول بازی پلی استیشن 5 ( PS5 Standard Edition ) – ظرفیت 825GB

بررسی و مقایسه PS5 و PS5 Slim
طراحی و ظاهر

شما که غریبه نیستید، هر چه قدر هم که کنسول PS5 اعجاب برانگیز و منحصر به فرد باشد، یک عیب بزرگ دارد! جایی که ابعاد بزرگ این کنسول، آن را در میان غول پیکرترین پلتفرم‌های گیمینگ تاریخ قرار می‌دهد. طبیعتاً برای دنیای مدرن امروزی که محصولات سخت افزاری سعی می‌کنند تا حد امکان با ابعاد کوچک‌تری عرضه شوند، چنین اندازه قابل توجهی برای عده‌ای خوشایند نیست. خصوصاً گیمرها که همیشه با محدودیت‌های زیادی از منظر فضا و قرارگیری کنسول‌های‌شان روبرو هستند. کار به جایی رسیده است که بسیاری از کاربران حتی مجبور به تعویض میز و تغییر کلی محیط گیمینگ‌شان شده‌اند تا بلکه بتواند اندازه بزرگ PS5 را پوشش دهد. این ایراد بزرگ البته در همان اولین روزهای معرفی کنسول یقه سونی را گرفته بود. به همین خاطر چشم بادامی‌ها، تصمیم گرفتند در مدل اسلیم یک بار برای همیشه این مشکل بزرگ را برطرف کنند. به صورت کلی PS5 Slim نزدیک به 30 درصد ابعاد کوچک‌تری در مقایسه با مدل اصلی دارد. این رقم اما زمانی تاثیر خودش را نشان می‌دهد که دو کنسول را در کنار یکدیگر قرار می‌دهید. طبیعتاً این اندازه کوچک باعث می‌شود محصول نهایی حتی وزن کمتری هم داشته باشد. گرچه کنسول PS5 یک محصول قابل حمل نیست اما حالا دیگر دردسری بابت جابجایی آن ندارید، چرا که 18 درصد کاهش وزن داشته است! اگر از بحث اندازه و وزن فاصله بگیریم، در حیطه طراحی و ظاهر تغییرات هر چند کوچک هستند، اما ظاهر کنسول را جذاب‌تر کرده‌اند. همانطور که از تصاویر پیداست، PS5 Slim این بار فیس پلیت فوقانی را به دو قسمت جداگانه تبدیل کرده است. این موضوع به تنهایی توانستهخ بار جذابیت را چند برابر کند. گفتنی است که فیس پلیت‌های فوقانی حالا یک طراحی براق گرفته‌اند. از آن طرف اما فیس پلیت تحتانی همچنان مثل قبل حالت مات خود را حفظ کرده است. خوشبختانه مثل مدل اصلی، شما می‌توانید این فیس پلیت‌ها را به صورت جداگانه در بازار هم تهیه کنید. به لطف حمایت سونی از تولیدکنندگان حالا کلکسیونی از قاب‌های متنوع با طرح‌های مختلف در بازار وجود دارد که البته حق انتخاب گسترده‌ای به مخاطب می‌دهد.

خواندن  عملکرد یکسان سیستم خنک کننده پلی استیشن 5 در دو حالت افقی و عمودی

بررسی و مقایسه PS5 و PS5 Slim

PS5 Slim یا مدل اصلی؛ کدامیک را بخریم؟

مطمئناً کنسول پلی استیشن 5 اسلیم گزینه بهتری برای خرید است. خود سونی تقریباً تمام خط تولید مدل قبلی را متوقف کرده است و حالا تمام تمرکزش را بر روی تولید مدل اسلیم گذاشته! در نگاه اول ابعاد و وزن به مراتب کمتر این کنسول باعث می‌شود دیگر دردسر و محدودیتی برای استفاده از آن نداشته باشید. آن‌هایی که از مدل اصلی استفاده کرده‌اند هیچ وقت نتوانستند از عذاب‌های بی‌شمار ابعاد بزرگ کنسول رها شوند. از طرف دیگر همانطور که گفتیم، سونی تمام توانش را بر روی مدل اسلیم گذاشته است. این یعنی بیشترین دسترسی و عرضه را در بازار خواهد داشت. گرچه انواع مدل کارکرده نسخه اصلی در بازار قیمت تمام شده کمتری دارند، اما PS5 Slim است که حرف اول را در بازار می‌زند. ناگفته نماند که قدری نیز از منظر حافظه ذخیره سازی نیز کنسول بهبود داشته و می‌تواند حداقل برای نصب یک الی دو بازی بیشتر روی آن حساب کرد. در انتها بد نیست به این موضوع هم اشاره داشته باشیم که PS5 Slim در قالب دو مدل دیجیتال و استاندارد (دارای دیسک درایو) به بازار عرضه شده است. این که کدامیک را انتخاب می‌کنید، کاملاً بحث سلیقه‌ای است اما این روزها به لطف خرید و فروش اکانت‌های کنسول و البته سرویس PS Plus، دیگر آن طور که باید و شاید به بازار خرید فیزیکی بازی‌ها بها داده نمی‌شود و چه بسا برای نسل آینده به صورت کامل شاهد حذف شدن دیسک درایوها از کنسول باشیم.

خرید کنسول بازی پلی استیشن 5 اسلیم (PS5 Slim Digital Edition) – ظرفیت 1TB

خواندن  تصاویر منتشر شده 360 درجه از لوازم جانبی و کنترلر پلی استیشن 5

حسین رضایی

حسین رضایی، نویسنده، روزنامه نگار و منتقد بازی های ویدئویی و حوزه تکنولوژی.

دیدگاهتان را بنویسید

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا