اخبار بازی

گزارش جنجالی اسکای نیوز؛ اغلب گیمرها زن ستیز هستند!

!Controversial Sky News Report; Most Gamers Are Misogynists

صنعت گیم نه فقیر می‌شناسد و نه غنی. نه جوان می‌شناسد و نه پیر. نه با سواد می‌شناسد و نه بی‌سواد. پس لزوماً نمی‌توان آن را صرفاً در سیطره‌ی گیمرهای مذکر دانست. اتفاقاً این روزها بیشترین موضوعی که افراد هر جامعه را به جان هم انداخته، همین بحث ارجحیت جنسی یا زن ستیزی است. شاید کمتر کسی فکرش را می‌کرد چنین دیدگاهی به صنعت گیم هم برسد، اما از بخت بد، گزارشاتی منتشر شده است که خلاف آن را ثابت می‌کند. اسکای نیوز امروز در یک گزارش جنجالی تصمیم گرفت، به مقوله فضای زن ستیزانه و ضد جنس مونث در صنعت گیم بپردازد. آن هم با یک تیتر عجیب: ” چرا صنعت بازی هنوز هم با زنان مشکل دارد؟”!

Sky News در شرح گزارش خودش تصمیم گرفته به اپلکیشن ارتباطی و مجازی گیمرها یعنی دیسکورد رجوع کند. میکی کارول، روزنامه نگار حوزه فناوری در گزارش خودش تاکید کرده است که بیشتر از 60 درصد گیمرهای زن هنگام بازی آنلاین مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند و ظاهراً فضای بازی‌های آنلاین را به عنوان مرجع گزارش خودش قرار داده است. میکی کارول می‌گوید که خودش صرفاً به خاطر تصویر پروفایلی که داشته بارها به هنگام تجربه بازی‌های آنلاین مورد آزار و اذیت کلامی قرار گرفته است.

گزارش جنجالی اسکای نیوز؛ اغلب گیمرها زن ستیز هستند!

اسکای نیوز در ادامه به مقاله علمی جنی مک بین استناد کرده است. در این مقاله جنی مک بین براساس آمار و اطلاعات کسب شده در فضای مجازی عنوان کرده است که سوء استفاده گیمرها از مخاطبین مونث غالباً با تهدیدهای جنسی شروع می‌شود. در خلال تحقیقاتی که وی انجام داد، گزارش‌هایی از تهدیدهای مکرر توسط گیمرهای مذکر دریافت کرده بود که حتی به دنبال آدرس محل کار یا منزل قربانیان خود بوده‌اند. ظاهراً تحقیقات رسمی نشان داده است که در سال 2022 از حدود 1000 گیمر زن ساکن ایالات متحده آمریکا و بریتانیا، حدود 72 درصد آنان با تهدیدهای جنسی و آزارهای کلامی مواجه شده‌اند. با این حال در سال 2023 این رقم به 65 درصد کاهش یافته است. مک بین درباره این کاهش می‌گوید: “طبیعتاً این اولین اتفاق مثبتی است که ما از زمان شروع تحقیقات‌مان در سال 2019 شاهد بوده‌ایم. عالی است، اما نمی‌توانیم فرض کنیم که همه چیز طبق میل پیش خواهد رفت. هنوز از سه نفر گیمر مونث، دو تای آن‌ها با این مشکلات دست و پنجه نرم می‌کنند”. شرکت دیسکورد هم به صورت رسمی در پاسخ به گزارش اسکای نیوز اعلام کرد که با فیلترهای مخصوص این اپلیکیشن سعی می‌شود تا حدممکن از چنین آزارهایی جلوگیری شده و تدابیر شدیدتری هم برای نظارت بر آن اتخاذ شود.

گزارش جنجالی اسکای نیوز؛ اغلب گیمرها زن ستیز هستند!

نقدی بر گزارش اسکای نیوز

گرچه اسکای نیوز سعی کرده است تب و تاب قضیه را داغ کند و حتی با آمارهای منتشر شده ارزش مطلب را هم بالاتر ببرد، اما ظاهراً نگارنده مطلب فوق از چند نکته مهم غافل مانده است. در گام اول باید گفت که اکثر مطالعات استناد شده گذشته محور و دارای جهت‌گیری بوده‌اند. مطمئناً طراحی پرسش‌نامه از کسانی که می‌توانند جزء قربانیان باشد، یک دورنمای کلی از وضعیت موجود را ارائه می‌دهد، اما همچنان نمی‌توان با آن آمار و ارقام 60 درصدی را توجیه نمود. از طرفی استناد به داده‌های مجازی و آنلاین آنچنان نزد اهالی علم و دانش ارزش و اعتبار خاصی ندارد. خودتان هم خوب‌دانید یک جامعه آماری 1000 نفره که احتمالاً پیش از جمع آوری داده‌ها اکثراً خودشان را جز قربانیان دانسته‌اند می‌تواند نشان دهنده یک جهت‌گیری واضح در انجام مطالعات باشد. اما علی رغم این تفاسیر، درست مثل هر قشر و طیفی که در جامعه وجود دارد، گیمرها نیز می‌توانند هر نوع مخاطبی را در خود جای دهند. از انواع زن ستیز بگیرید تا نژادپرست و خلاصه هر چیزی که فکرش را بکنید. زن ستیزی هم مورد کتمان نشدنی است و همانطور که اخیراً گزارش‌هایی درباره آزار و اذیت کارکنان زن استدیوهای گیمینگ منتشر شده بود، احتمالاً برای گیمرهای مونث هم این قضیه نمود بیشتری پیدا کند.

حسین رضایی

حسین رضایی، نویسنده، روزنامه نگار و منتقد بازی های ویدئویی و حوزه تکنولوژی.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا