نقد و بررسی

بررسی بازی Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2

نقد و بررسی بازی Tony Hawk’s Pro Skater 1 +2

یکی از ریمیک های محبوب که بسیار پرطرفدار است سری اول و دوم بازی Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 است. استودیو ویکاریوس ویژنز (Vicarious Visions) با ساخت این ریمیک توانست شاخص های یک ریمیک خوب را تغییر دهد و نشان دهد یک ریمیک خوب باید چه ویژگی هایی داشته باشد. در ادامه با بررسی بازی Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 می توان به علت محبوبیت این بازی پی برد.

در وب سایت متاکریتیک (Metacritic) می توان لیست بهترین و محبوب ترین بازی ها را مشاهده کرد. در این لیست رتبه دوم به یک بازی نامتعارف به نام Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2تعلق دارد. این بازی با امتیاز متای 98 بعد از بازی The Legend of Zelda: Ocarina of Time، در رتبه دوم بهترین بازی های تاریخ جهان قرار گرفته است. پس می توان مدعی شد که بازی Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 یکی از موثرترین بازی ها در طول تاریخ بوده است.

بازی های اسکیت‌ بورد تونی هاوک که ساخت استودیو نورسافت بود می توانست ساعت ها گیمر را بدون خستگی به خود مشغول کند. این بازی در واقع در دهه 90 میلادی که فرهنگ کسب بالاترین امتیاز غالب بود به محبوبیت رسید. با بررسی بازی Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 می توان فهمید علت محبوبیت این بازی در جادوهای اسکور، گیم پلی بسیار روان، اسکیترهای متنوع و موسیقی فراموش نشدنی بوده است. به همین علت تمامی بازماندگان این دهه از این بازی خاطره دارند و آن را جز بازی های محبوب زمان خویش می دانند.

 

اما این بازی با گذشت زمان گرفتار تکرار شد. از طرف دیگر بازی های جدیدی که فضایی مشابه با اسکیت بورد داشتند پا به عرصه ظهور گذاشتند از جمله این بازی ها می توان به اسکیت محصول الکترونیک آرتز اشاره کرد. این بازی به علت میل به واقع گرایی بیش از بازی اسکیت بورد مورد توجه قرار گرفت و توانست نظر گیمرها را به خود جلب کند.

علیرغم تلاش بسیار زیاد سری بازی های تونی هاوک برای جا نماندن از میدان رقابت، این بازی بعد از نسخه چهارم، که آخرین نسخه خوب آن به شمار می آمد، در سراشیبی افتاد. نسخه پنجم این بازی که برای کنسول های نسل هشتم طراحی شده بود با شکست مفتضحانه ای مواجه شد. بسیاری معتقدند این نسخه خط پایان تونی هاوک بود. در نقد و بررسی بازی Tony Hawk’s Pro Skater 1 +2 آمده است که توسعه دهندگان این بازی علت اصلی شکست این بازی بودند. بعد از این شکست نورسافت منحل شد و ادامه کار و ساخت بازی ها به استودیو روبومودو واگذار شد. این استودیو توانست به همگان ثابت کند که به راحتی می توان یک مجموعه را تنها با چند بازی از عرش به فرش آورد.

همه ی گیمرها به نوعی با بازی تونی هاوک خداحافظی کردند اما عرضه سری اول و دوم این بازی موجب شگفت زدگی تمامی گیمرها شد. اما بسیاری در کنار خوشحالی نگران نیز بودند. آنها می ترسیدند نماد شیرین خاطرات کودکیشان که بهترین IP تاریخ بود، ناموفق عمل کند. در میان این ترس ها و شادی ها، نقطه امیدی به نام ویکاریوس ویژنز وجود داشت. استودیویی که با عرضه بازی های سه گانه کرش قابلیت خود را به اثبات رسانده بود. دخیل بودن این استودیو در ساخت پورت های بازی تونی هاوک این نوید را می داد که با کسی طرف خواهیم شد که علاوه بر آشنایی با الفبای ساخت این برنامه ها، روح این مجموعه را نیز می شناسد زیرا سابقه کار با Neversoft را در کارنامه خود داشت. نتیجه کار این استودیو بازی شد که علاوه بر حفظ جذابیت توانست با ایجاد جلوه های بصری و پیاده سازی کنترلهای قدیمی بازی در دل همگان راه پیدا کند، هم کسانی که با سری قدیمی این بازی خاطره داشتند و هم گیمرهایی که اصلا این بازی را تجربه نکرده بودند.

بازی Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 نیز مانند نسخه قدیمی از یک روند داستانی پیروی می کند. هدف این بازی کسب امتیاز از طریق انجام دادن حرکات مختلف و کمبو کردن آنها است. نشان دادن هدف ها به گیمر نقطه آغاز بازی است. اهداف این بازی شامل کسب امتیاز خاص ، پیدا کردن حروف SKATE در نقشه ، پیدا کردن نوار مخفی VHS ، انجام حرکات مختلف در نقاط خاص و خراب یا جمع آوری کردن آیتم ها است. در ابتدا بازیکن با انجام تعدادی از این اهداف به مرحله بعد می رود سپس می تواند تمامی مراحل را پشت سر بگذارد. اما سازندگان بازی تونی هاوک همانطور که در بالا اشاره شد قصد تمام کردن این بازی را ندارد. آنچه موجب ایجاد اعتیاد در این بازی می شود تنها کسب امتیاز در نقشه های مختلف است. ویکاریوس ویژنز با تکیه بر شناخت خود از روح این بازی توانسته است این ویژگی قدیمی را در بازی های جدید به بهترین شکل به اجرا در بیاورد.

بازی Tony Hawks Pro Skater 1 + 2

انجام حرکات در بازی تونی هاوک در عین سادگی بسیار جامع است. برخلاف تمامی بازی های واقع گرایانه امروزی که در جهت پیچیده کردن حرکات تاکید بر استفاده از آنالوگ (مخصوصا آنالوگ سمت راست) دارند، بازی تونی هاوک در ظاهر ساده است چیزی که در نسخه قدیمی آن نیز مشاهده می شد. گیم پلی بازی Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 در عین سادگی نیازمند روزها تمرین و ممارست است. 4 دکمه بر کنترلر قرار دارد که هر کدام وظیفه انجام حرکت خاصی را دارند. به طور مثال دکمه Y یا مثلث برای راندن روی میله ها تعبیه شده است و یا با استفاده از دکمه X یا مربع می توان حرکات مختلف فلیپ را انجام داد. همچنین برای حرکات گرفتنی از دایره یا B استفاده می شود این در حالی است که برای پرش باید از دکمه A یا ضربدر استفاده کرد. این ترکیب ساده می تواند در طول بازی ایجاد حرکات آکروباتیک کند. نقطه عطف بازی تونی هاوک امکان کمبو کردن این حرکات و به واسطه ی آن کسب امتیاز بیشتر است.

در این بازی برای گیمر یک نوار اسپشیال در نظر گرفته شده است که با انجام حرکات مختلف و کمپو کردن (بدون زمین خوردن) پر می شود. وقتی این نوار پر شود بازیکن می تواند امتیاز کسب کند علاوه بر این با انتخاب یک اسکیتر می تواند حرکات مخصوص به آن اسکیتر را انجام دهد. با زمین خوردن بازیکن نوار اسپشیال خالی می شود. در شروع بازی برای هر اسکیتر 5 حرکت اسپشیال در نظر گرفته شده است که قابل تغییر است. در طی بازی و با کسب امتیاز هر اسکیتر می تواند ده حرکت اسپشیال داشته باشد. این حرکات بسیار لذت بخش است و به جذابیت بازی می افزاید.

استفاده از اسکیترهای معروفی همچون ونی هاوک، استیو کابایرو، جف راولی، باکی لازک و … از نقاط عطف سری های قبلی این بازی به شمار می رفت. در سری جدید این بازی ها علاوه بر اسکیترهای قدیمی، 8 اسکیتر جدید نیز افزوده شده است. یکی دیگر از قابلیت های سری جدید امکان ساخت کاراکتر مورد نظر است به طوری که گیمر می تواند با اسکیتر شخصی خود بازی کند.

بخش شخصی سازی کاراکتر یکی از بخش های جذاب این بازی است. این شخصی سازی به این صورت است که علاوه بر ظاهر امکان انتخاب لباس و اسکیت بورد نیز وجود دارد. باید این نکته را خاطر نشان کرد که امکان شخصی سازی از ابتدای بازی ممکن نیست و لازم است گیمر در طول بازی امتیاز و پول جمع کند که بتواند به این مزیت دست پیدا کند. این آیتم ها بسیار متنوع است که شامل لباس با انواع برندها، تاتو برای آواتارتان و اسکیت بوردهای جذاب و دیدنی می شود. . گیم پلی بازی Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 تحت تاثیر شخصی سازی کاراکتر نیست اما تنوع این آیتم ها سبب می شود که گیمر به آنها جذب شود و برای به دست آوردنشان تلاش کند. لذت خرید این آیتم ها سبب می شود که گیمر تن به انواع چالش ها بدهد که علاوه بر رشد سطح کاراکتر باعث کسب امتیاز و پول نیز می شود.

بازی Tony Hawks Pro Skater 1 + 2

در طول نقشه این بازی پوینت هایی قرار گرفته است که با جمع آوری آنها گیمر می تواند توانایی های شخصیت کاراکتر خود را ارتقا بدهد. این توانایی ها شامل پرش، تعادل، سرعت و … می شود. در نهایت می توان گفت بخش شخصی سازی شخصیت دارای جذابیت بسیار بالایی است به طوری که گیمر را وادار به حضور در چالش و لول آپ ها می کند.

بازی شامل سه بخش اصلی است، بخش نسخه اول، بخش نسخه دوم و بخشی به نام اسکیت آزاد. بعد از ورود به هر بخش لازم است امتیازات لازم را از روی نقشه به دست آورد. نقشه های بعدی تنها با انجام دادن اهداف مختلف باز می شود. این نقشه ها در واقع نقشه های کلاسیک این بازی هستند که در نهایت دقت و ظرافت بازسازی شده اند. این بازسازی یک بازسازی ساده نیست بلکه توام با المان های مختلف بصری نیز هست، برای درک بهتر می توان این مثال را زد که در نسخه قدیمی اگر مرکز خریدی وجود داشته در نسخه جدید (در واقع 20 سال بعد) تبدیل به یک متروکه شده یا بازی که در انبار انجام می شده در نسخه جدید بسیار توسعه یافته است. در واقع ویکاریوس ویژنز در مرحله بازسازی به خوبی توانسته است بین حفظ روح نقشه های اول و ایجاد جذابیت های بصری تعادل برقرار کند که این تعادل نتیجه ای جز جذابیت بالای بازی در پی نداشته است. در بخش اسکیت آزاد با انتخاب یک کاراکتر می توان در کل نقشه به گشت و گذار پرداخت.

بدون شک بعد از 20 سال آنچه امتیاز بازی Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 را بالا برده، جلوه های بصری است. استفاده از نورپردازی قوی، انیمیشن اسکیترها و تکسچرهای بسیار زیبا همگی با هم ترکیبی را به وجود آورده است که گیمر را ترغیب می کند به جای انجام حرکات آکروباتیک با اسکیت بورد در فضای نقشه پرسه بزند. برای درک بهتر این مسئله کافیست به مرحله ورود به مدرسه برسید جایی که زمین بسکتبال آن به خوبی فضای یک ورزشگاه را به تصویر می کشد به طوری که گیمر احساس می کند واقعا در وسط یک زمین ورزشی ایستاده است. علت این دستاورد می تواند به دلیل “جهان باز” نبودن بازی باشد. جهان باز نبودن دست توسعه دهندگان بازی را برای اجرای زیبای محیط های کلاسیک باز می گذارد و آنها می توانند با تکنولوژی های امروزی اقدام به بازسازی محیط کنند. بدون شک طراحی شخصیت ها به خوبی صورت گرفته است به خصوص هنگامی که در اسکیت بورد حرکات آکروباتیکی انجام می شود.

بازی Tony Hawks Pro Skater 1 + 2

یکی دیگر از قابلیت های بازی Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 امکان انجام بازی آنلاین با 7 گیمر دیگر است. برای ایجاد تعادل در این سبک از بازی قدرت تمام بازیکن ها یکسان سازی می شود. یکی دیگر از امتیاز های این بازی وجود بخش Create a Park است که بازیکن می تواند در این بخش با استفاده از ابزاری که سازندگان در اختیار گیمر قرار می دهند اقدام به ساخت اسکیت پارک دلخواه خود کنند، همچنین امکان به اشتراک گذاشتن آن نیز وجود دارد. وجود این دو بخش در این بازی منطقی است اما بدون شک نقطه عطف بازی در امتیاز گیری بازی های تک نفره است. امتیازگری در بازی های گروهی نیز جذابیت دارد و باید دانست امکان بازی های گروهی به صورت آفلاین نیز در بخش Split Screen فراهم شده است.

می توان اصلی ترین المان بازی تونی هاوک را موسیقی متن آن دانست. موسیقی بسیار جذاب و پر انرژی این بازی مربوط به گروه های پانک راک در اواخر دهه 90 و اویل هزاره سوم است. این موسیقی ها بخش جدایی ناپذیر این بازی هستند و بسیار بعید است کسی در حین بازی با شنیدن آن به گذشته های دور فکر نکند. ویکاریوس ویژنز در حیطه موسیقی نیز به خوبی به اثبات رسانده که برای احیای این بازی ها بهترین انتخاب بوده و هست. او علاوه بر استفاده از ترک های قدیمی، 37 قطعه جدید نیز به بازی اضافه کرده که کاملا متناسب با ذات بازی است. آهنگ هایی که از خوانندگان معروف انتخاب و به درستی در بخش های بازی قرار گرفته است.

بازی Tony Hawks Pro Skater 1 + 2

رابط کاربری و منو ها توانسته اند به خوبی بین گیمر و بازی ارتباط برقرار کنند. از جمله مشکلات نسخه ریمیک یک و دو تونی هاوک علاوه بر پیچیده بودن منو، بی کاربرد بودن آن است. بنابراین ارتباط برقرار کردن با این منو مشکل است و پیدا کردن گزینه ها کمی زمان می برد. آیتم های درون کاتولوگ فروشگاه به سختی و دیر لود می شوند. علیرغم اینکه این بازی در محیط نقشه هیچ مشکلی فنی ندارد و به راحتی همه تکسچر ها بارگذاری می شود اما در آیتم های فروشگاهی دیدن آیتم ها بسیار زمانبر است و گاهی چند ثانیه لود شدن آنها طول می کشد. این مشکلات به هیچ عنوان در تجربه یک بازی شیرین خلل ایجاد نمی کند و بدون شک در به روز رسانی رفع می شود.

قبل از آنکه استودیو نورسافت منحل شود هر سال شاهد یک نسخه جدید از بازی تونی هاوک بودیم. اما بعد از منحل شدن نور سافت و واگذاری حق ساخت این بازی به استودیو روبومودو، بازی دچار افت بیش از پیش شد. بعد از منحل شدن استودیو روبومودو، استودیو ویکاریوس ویژنز با احیای این بازی ثابت کرد که کار را باید به دست کاردان سپرد. در بررسی بازی Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 متجه شدیم که در کنار حفظ حالت کلاسیک خود سرشار از نوآوری و خلاقیت است. تا قبل از عرضه این بازی بسیاری گمان می کردند دوره بازی های آرکید اسکیت ‌بورد تمام شده است اما انتشار این بازی ثابت کرد که این فکر اشتباه محض است. این بازی می تواند گیمر را به 20 سال پیش برگرداند بدون آنکه احساس قدیمی و تاریخ مصرف گذشته به گیمر القا شود. بررسی بازی Tony Hawk’s Pro Skater روی پلی استیشن 4 انجام شده است.

همچنین می توانید برای مشاهده قیمت و خرید بازی Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 برای PS4 به این لینک مراجعه کنید.

محمد شفیعی

دنیا برای من در یک لحظه قفل شد. پاییز سال 1930 و شخصیت به یادماندنی توماس آنجلو. بازی کردن واقعا احساس رهایی به من میده. من بازی میکنم چون قطعا هیچوقت نمیتونم به 1930 نیویورک برگردم. بازی می کنم چون هیچوقت با دوستانم نمیتونم یه گنگ مافیایی رو توی شهری که هستم رهبری کنم. محمد شفیعی، کسی که از بچگی پای ثابت بازی های کامپیوتری بوده، سعی میکنه که بدون در نظر گرفتن سلیقه شخصی، محتوایی رو برای شما آماده کنه که بررسی، انتخاب و خرید از تک سیرو آسون تر بشه.

دیدگاهتان را بنویسید

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا