مقالات

پیش نمایش بازی RoadCraft؛ بهترین شبیه ساز 2025؟

RoadCraft Game Preview; Best Simulator 2025

پیش نمایش بازی RoadCraft بر اساس نسخه ارسالی سازنده (PC) برای وب سایت تک سیرو نوشته شده است.

صنعت گیم صرفاً در یک مشت بازی اکشن و کشت و کشتارهای بی‌رحمانه خلاصه نمی‌شود. ما با یک هنر جدیدی رو هستیم که باید برای تمامی سلیقه‌ها راهگشا باشد. شاید یکی ترجیحش تجربه یک بازی شبیه‌ساز گوسفند و بز و گربه باشد یا اصلاً بخواهد بی‌دغدغه وسط یک هوای بارانی با ماشینش به دل جاده بزند. عناوینی که از قضا فروش خوبی در بازار دارند و حتی از نظر مدت ساعات تجربه شده هم یک سور به بازی‌های گران قیمت و AAA می‌زند. درست مثل محصولات شبیه‌سازی کمپانی Saber Interactive که البته ریشه دور و درازی هم دارند. ما پیش از بازی RoadCraft به لطف سری عناوین MudRunner و SnowRunner هم تجربه رانندگی با ماشین‌های سبک و سنگین در میان گل و لای را داشتیم. این بار اما حکایت کاملاً فرق دارد. عنوانی که می‌توان گفت کامل‌ترین محصولی است که تا به حال استدیوی Saber Interactive توانسته به بازار عرضه کند و در تمامی ابعاد حرف‌های جدیدی برای گفتن دارد. به زودی گیمرها می‌توانند دموی این بازی را تجربه کنند، ما هم در تک سیرو توانستیم چند ساعتی از بازی را تجربه کنیم. در ادامه مطلب با تک سیرو و پیش نمایش بازی RoadCraft همراه باشید.

شنزارهای شلخته و جاده‌های صعب العبور، گل و لای عذاب آور و بارانی که خیال کوتاه آمدن ندارد! البته برای ما گیمرها چندان هم عجیب و غریب نیست. به هر حال هر بازی سعی می‌کند ما را در این منجلاب گیر بیاندازد، اما واقعیت امر آن است که RoadCraft به این سادگی‌ها شما را به امان خدا رها نمی‌کند. در RoadCraft شما نقش یک مدیر عملیات را در یک شرکت بازسازی به عهده دارید. داستان بازی حول محور کار در مناطقی است که به‌دلیل بلایای طبیعی یا بحران‌ها دچار تخریب شده‌اند. وظیفه شما این است که با استفاده از انواع وسایل نقلیه سنگین و تجهیزات تخصصی، محیط را بازسازی کرده، جاده‌ها را تعمیر و پل‌ها را بازسازی نموده و در نهایت مناطق آسیب‌دیده را دوباره به حالت عادی برگردانید. این یعنی اصلاً ماهیت بازی محک زدن صبر و طاقت شماست. یعنی جایی باید با ماشین سنگین‌تان از زمین‌های صعب‌العبور بعد از یک بلایای طبیعی مثل سیل عبور کنید. به عنوان مثال در قسمت ابتدایی بازی من وارد یک منطقه شدم که به واسطه طوفان از هم فروپاشیده بود. سیلاب حتی به جاده‌ها رسیده بود و باتلاق عمیق تا آنجا که چشم کار می‌کرد، وجود داشت. خب طبیعی است که در چنین شرایطی تصمیم بگیرید اول تکلیف ماشین‌تان را روشن کنید تا حداقل به یک محیط هموار برسید، اما اینجا هم بازی شما را شکنجه می‌کند. به هر حال این خودش یک نکته مثبت به شمار می‌رود. چرا که بازی با فیزیک پیچیده‌اش توانسته چالش‌های محیطی را برای گیمر ملموس تر کند. به عبارتی زمین‌های باتلاقی، سیلاب‌ها، درخت‌ها و موانع مختلف هرکدام به نوعی به چالش‌های خاص خود تبدیل می‌شوند که نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و استفاده از ماشین‌آلات تخصصی است. از جاده‌های گل‌آلود گرفته تا پل‌های فرو ریخته و زمین‌های پر از درخت‌های شکسته، شما باید با استراتژی‌های مختلف به کمک وسایل نقلیه مانند جرثقیل‌ها، کامیون‌ها و بولدوزرها مراحل را به اتمام برسانید. اگر به دنبال پیشروی بیشتر در بازی هستید هنرتان را باید با انتخاب‌های صحیح و تجهیزات برای بازسازی به کار بگیرید. در نهایت هم مهارت شما همه چیز را تعیین می‌کند. به عنوان مثال حتما باید مکانیسم‌های AWD (چهارچرخ) و دیفرانسیل ماشین‌ها آشنا باشید. در AWD هر چهار چرخ ماشین‌تان به صورت همزمان حرکت می‌کند تا بلکه راحت‌تر از مسیرهای گلی عبور کنید. یا این که سیستم دیفرانسیل‌ هم باعث می‌شود چرخ‌ها با سرعت یکسان بچرخند و در نتیجه در مسیرهای سخت و لیز ماشین گیر نکند. بدون اغراق و صادقانه می‌گویم که کمتر بازی را می‌توانید تجربه کنید که اینقدر روی ظرافت‌های فیزیکی مانور دهد.

البته که نمی‌شود از یک دموی چند ساعته توقع آنچنانی داشت، اما سازندگان در خلال همین تجربه هم توانسته‌اند 3 مرحله جذاب را پیش روی‌ من قرار دهند که خودشان شامل چندین قسمت جداگانه می‌شوند. به عنوان مثال شما در یک مرحله باید درختان را برش دهید و بعدها آن را روی ماشین خودتان سوار کنید. شاید این قضیه به ظاهر ساده باشد اما وقتی در بطن آن غرق می‌شوید متوجه چالش‌های سخت آن خواهید. شخصاً بارها به هنگام قرار دادن چوب‌ها روی تریلر شکست خوردم، حتی از آن بدتر وقتی می‌خواستم آن‌ها را حمل کنم، بازی یک مشت بزرگ به دهانم زد و با فیزیک سخت حمل و نقل یک ماشین سنگین آن هم در محیط‌های صعب العبور عملاً من را عاجز و ناتوان کرد. به صورت کلی در در RoadCraft وسایل نقلیه حرف اول را می‌زنند. از اولین مراحل بازی که با خودروهای سبک و چندمنظوره شروع می‌کنید، به تدریج به وسایل نقلیه سنگین‌تر و تخصصی‌تر مانند آسفالت‌پاش‌ها و بولدوزرها دسترسی پیدا می‌کنید. شخصاً هر سه مرحله از بازی را تجربه کردم که هر کدام چالش خاص خودشان را داشتند. از بازسازی جاده‌ها و ایجاد مسیرهای لجستیکی بگیرید تا تعمیر شبکه برق! در هر قسمت یک سری ظرافت‌ها و کارهای منحصر به فردی وجود دارد که برای انجام دادن‌ها باید قوه تفکرتان را بیش از پیش به کار بیاندازید. مثلاً یک جاهایی باید جاده را برای تعمیر و باسازی شن پاشی کنید. اتفاقاً یکی از دوستانم که به OCD مبتلا بود از دیدن له شدن منظم شن‌ها در جاده به وجد آمد. این یعنی سازندگان بهتر از هر کس دیگری هنر طراحی مراحل در یک شبیه سازی حرفه‌ای را بلدند. خبر خوب اینجاست که سازندگان تایید کرده‌اند نقشه نسخه‌هایی نهایی به مراتب گسترده‌تر خواهد بود و شامل 40 مدل ماشین مختلف می‌شود. التبه ناگفته نماند که صرفاً تعداد ماشین‌ها ملاک نیست، شخصاً در نسخه دمو انتظار داشتم که قابلیت‌های شخصی سازی ماشین گسترده‌تر باشد اما متاسفانه بازی گزینه خاصی روی میز برای ارائه دادن ندارد.

اما یکی از مهم‌ترین ارکان بازی از نظر من بخش مولتی پلیر و Co-op آن است. گرچه نتوانستم آن را تجربه کنم اما آنطور که نمایش‌های می‌گویند با یک بخش کاملاً متفاوت و جذاب روبرو هستیم. در این قسمت، بازیکنان می‌توانند با هم به انجام وظایف مختلف بپردازند و هرکدام یک ماشین سنگین مخصوص خود را کنترل کنند. به عنوان مثال، یکی می‌تواند درخت‌ها را قطع کند، دیگری چوب‌ها را جمع کند و یکی دیگر هم مسئول جابه‌جایی یا کشیدن کابل‌ها باشد. این وظایف نیاز به همکاری و هماهنگی دقیق دارند تا مراحل بازی به درستی پیش بروند. البته گیمرها می‌توانند به جای آن که کارها را تقسیم کنند، با همدیگر مراحل را سپری کنند. اما خب این قضیه مقداری زمان‌بر است و آن حس و حال همکاری را القا نمی‌کند.

RoadCraft از نظر بصری یک سر و گردن بالاتر از بازی‌های قبلی این شرکت خصوصاً SnowRunner است. تقریباً در تمامی ابعاد شاهد یک جهش عظیم بصری هستیم. برای مثال، طراحی محیط بازی و بافت‌های طبیعی مانند گل، شن و چمن‌ها بسیار پیشرفته‌تر از بازی‌های قبلی است و یک پویایی خاصی به آن می‌بخشد. از همه مهم‌تر سازندگان در طراحی نورپردازی و افکت‌های محیطی حسابی سنگ تمام گذاشته‌اند تا شاهد یک شبیه سازی بی‌نظیر و کم نقص باشیم. نکته‌ای که اما توجه من را جلب کرد، پویا بودن بازی است. یعنی هر اتفاقی که اطراف‌تان رقم می‌خورد روی گیم پلی بازی تاثیرگذار خواهد بود. حتی وقتی که خودروها در مسیرهای گل‌آلود حرکت می‌کنند، احساس چسبندگی و مقاومتی که در زمین‌های مرطوب تجربه می‌شود، به طور دقیق‌تری شبیه‌سازی شده‌اند.

شخصاً اهل تجربه بازی‌های شبیه ساز نیستیم. سادگی بیش از حد بعضی از عناوین این سبک باعث شده تا نتوانم چندان با گیم پلی این بازی‌ها حتی از نوع محبوب و موفق‌شان ارتباط برقرار کنم. اما RoadCraft درست مثل یک معجزه که جانی دوباره به بازی‌های شبیه ساز می‌بخشد. اگر هم ادعا صبوری و حرفه‌ای بودن در دنیای گیم دارید RoadCraft یک آزمون مهم برای تصدیق شماست. یک چالش بزرگ از جنس فیزیک که در آن تک تک سلول‌های مغزتانه به تکاپو می‌افتند. این شما هستید و یک کلکسیون از ماشین‌های سنگین که باید در هندل کردن آن‌ دست کمی از فیزیکدانان و راننده‌های ماشین سنگین نداشته باشید. از قضا مراحل بازی هم با چنان ظرافت و دقت عمیقی طراحی شده‌اند که حتی اگر از این همه چالش عذاب ببینید حاضر به ترک کردن آن‌ نیستید. به این موارد جلوه‌های بصری معرکه و تجربه بی‌نظیر Co-op را هم اضافه کنید تا کلکسیون تکمیل شد. البته بازی خالی از اشکال هم نیست، به عنوان مثال توقع نداشتم که در زمینه ساخت و ساز و شخصی سازی ماشین‌ها گزینه‌های بیشتری داشته باشم. امیدوارم که سازندگان در نسخه نهایی من را غافلگیر کنند.

حسین رضایی

حسین رضایی، نویسنده، روزنامه نگار و منتقد بازی های ویدئویی و حوزه تکنولوژی.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا