حل مشکل اتصال کنترلر PS5 با چند روش ساده
Solve The PS5 Controller Connection Problem With A Few Simple Methods
شاید فکر کنید که بازیهای انحصاری خارق العاده و سخت افزار قدرتمند برند پلی استیشن (PlayStation) است که توانسته آنها را به غول بیرقیب صنعت گیم مبدل کند. صدالبته نمیتوان منکر این ویژگیهای معرکه شد اما راستش را بخواهید سونی فقط و فقط به یک دلیل توانسته تبدیل به پادشاه این صنعت بشود؛ شجاعت، شجاعت و باز هم شجاعت! ریسک پذیری و شهامت خالقین کنسول پلی استیشن باعث شده تا این پلتفرم تبدیل به گزینه اول اکثر گیمرها شود. موردی که متاسفانه در صنعت گیم آنچنان دیده نمیشود. چه بسا اگر Atari در دهه هشتاد میلادی مثل سونی شهامت به خرج میداد، هرگز به ورطه نابودی کشیده نمیشد. در اسناد منتشر شده از آن زمان آمده که آتاری ایدههای معرکه و فراتر از زمان خودش را در ذهن داشت، اما هیچ وقت جرئت پیاده کردنش را پیدا نکرد. برعکس سونی! آنها خوب میدانند که یکهتاز بازار بازیهای ویدئویی هستند و به همین خاطر همیشه برای ایدههای نو و تغییرات جدید مشتاق هستند. بارزترین و جدیدترین نمونهاش هم کنترل DualSense است. در حالی که همه انتظار داشتیم Dualshock 5 به عنوان کنترلر PS5 معرفی شود، سونی در روز معرفی این پلتفرم غافلگیری بزرگی را رقم زد. ما با یک کنترلر تعاملی و بینظیر روبرو هستیم که با ویژگیهای بینظیرش مثل هپتیک فیدبک، تریگرهای تطبیق پذیر و صدای سه بعدی میتواند از پس هر انتظاری بربیاید. با این حال هیچ محصولی در دنیای تکنولوژی خالی از نقص نیست و مطمئناً DualSense هم به نوبه خودش راه پیشرفت دارد. یکی از مشکلات جدی این کنترلر، بحث اتصال و معضلات پیرامون آن است. از آنجایی که طرفداران گوشیهای هوشمند و رایانههای شخصی هم حسابی از این دسته بازی استقبال کردهاند، تک سیرو راه حل برای حل مشکل اتصال کنترلر DualSense را پیش رویتان قرار میدهد تا یک بار برای همیشه از دست آن خلاص شوید.
1- کنترلر PS5 خود را مجدداً همگام سازی کنید: ابتدا دسته بازی را با کابل USB-C به کنسول متصل کنید و سپس دکمه PS را فشار دهید. اگر این راه حل جواب نداد پیشنهاد ما این است که از کابل USB-C دیگری استفاده کنید. البته راه حل دیگری هم وجود دارد؛ ابتدا کنترلر را دوباره به کنسول متصل کنید. کنترلر شما هر بار فقط میتواند به یک کنسول متصل شود. به همین خاطر شما باید با رفتن به قسمت Settings > Accessories > General > Bluetooth Accessories ببینید که چه کنترلرهایی به کنسول شما متصل شدهاند. اگر دسته خود را در لیست نمی بینید، باید اتصال کنترلر و کنسول را لغو کرده و مجدداً برقرار نمایید. برای این کار ابتدا باید DualSense را خاموش نموده و سپس با دکمههای PS و Share را نگهدارید تا چراغ چشمکزن فعال شود. در گام بعدی شما میتوانید دستگاه متصل را از روی صفحه کنسول انتخاب کنید.
2- پورت های USB را بررسی کنید: معمولاً این مشکل برای کسانی پیش میآید که مدتهاست با پلتفرمشان به تجربه بازی مشغولند و از قضا چندان توجهی به نظافت آن ندارند. در نتیجه پیش از هر چیزی سعی کنید هر گونه گرد و غبار و یا زباله که در درگاه USB-C جمع شده را پاک کنید. البته یک احتمال دیگر هم ممکن است مربوط به نقص فیزیکی و یا شل شدن پورت کنسول و کنترلر باشد که در این صورت باید آن را در اولین فرصت نزد افراد مختصص برای تعمیر کردن ببرید.
3- هر گونه اتصال لوازم جانبی را قطع کنید: میدانیم شاید این مورد چندان کار راه بنداز نباشد، اما گاهاً با قطع کردن اتصال لوازم جانبی مثل هدفون و خلاصه هر چیز دیگر، اتصال کنترلر مجدداً از نوع برقرار شده است.
4- اتصال کنترلر PS5 خود را با سایر پلتفرمها قطع کنید: البته این مورد هم تا حدودی مشابه مورد قبلی است. مطمئناً مخاطب میتواند به تناسب نیازش از کنترلر DualSense بر روی رایانههای شخصی و یا گوشیهای هوشمند هم استفاده کند. در اینجا شما باید هر گونه اتصال دیگر با سایر دستگاهها را قطع کنید.
5- منابع تداخل بلوتوث را حذف کنید: بگذارید کمی سنتیتر پیش برویم. اگر در اتصال بی سیم کنترلر خود با مشکل مواجه هستید، به کنسولتان نزدیکتر شوید و هر چیزی که میان این دو مانع انداخته را از سر راه بردازید. همچنین، هر دستگاه بلوتوث نزدیکی را که میتواند با سیگنال بیسیم تداخل ایجاد کند را جابهجا نمایید.
6- همیشه یک راه حل جادویی وجود دارد؛ ریست کردن! برای این کار، کنسول را با نگه داشتن دکمه پاور خاموش کنید یا از کنترلر دیگری برای خاموش کردن آن استفاده کنید. این کار حافظه عملکردی را پاک کرده و برخی از مشکلات را حل می کند.
7- کنترلر PS5 خود را به تنظیمات کارخانه بازگردانید: برای این کار، دکمه Reset را که به صورت یک حفره در قشمت پشت کنترلر قرار دارد فشار دهید تا کنترلر به تنظیمات کارخانه بازگردد.
8- بهتر است که کنسولتان را آپدیت کنید: اگر کنترلر دیگری دارید، به روز رسانی سیستم را بررسی کنید. برای این کار مسیر روبه رو را دنبال کنید: Settings > System > System Software > System Software Update and Settings > Update System Software
9- باتری کنترلر PS5 را تعویض کنید: اگر کنترلر شارژ یا روشن نمیشود، احتمالاً باتری مشکل دارد. اینجاست که اهمیت خرید از یک مرکز معتبر مثل تک سیرو و ضمانت کیفیت خودش را نشان میدهد.
جمع بندی:
تعویض یا تعمیر محصولات تکنولوژی بعد از یک خرابی نرم افزاری و حتی سخت افزاری یکی از تفکرات غلطی است که متاسفانه بر بازار کشورمان سایه انداخته! اما این روزها به چند دلیل بسیار مهم نیاز است که پیش از اقدامات پرهزینهی گفته شده، اقدامات کمهزینه و راحتتر را امتحان کنیم. لااقل روی کاغذ شانس قابل قبولی برای موفقیت داریم و از طرفی هزینه تعمیر و حتی دردسر فروش محصولات هم میتواند طاقتفرسا باشد. این مهم درباره کنترلرهای گیمینگ بیشترین اهمیت را دارد. چرا که کنترلر همه پلتفرمها خصوصاً DualSense از محبوبیت بالایی برخوردارند و طبیعتاً بیشترین مقدار گزارش مشکلات را به خودشان اختصاص دادهاند. مشکلاتی که بیش از همه حول محور عدم اتصال کنترلر به کنسول میچرخند. در این مطلب نگاهی به چند روش ساده و دم دستی برای حل این معضل انداختیم تا حداقل پیش از ضرر و زیان مالی، بتوانیم بختمان را از طریق دیگر امتحان کنیم.