جنگ ستارگان از جمله مشهور ترین عناوین در بین فیلم های سینمایی و بازی های ویدئویی است. جدید ترین این عناوین بازی Star Wars: Squadrons است که در 2 اکتبر 2020 برای هر سه پلتفرم ویندوز، پلی استیشن و ایکس باکس معرفی شد. در ادامه با ما همراه باشید تا نگاهی داشته باشیم به این بازی و از نقاط قوت و ضعف آن مطلع شویم.
بازی Star Wars: Squadrons شما را به ریشه ها بر می گرداند
سازندگان بازی Star Wars: Squadrons سعی داشته اند همان حال و هوای بازی های کلاسیک و مشهور جنگ ستارگان را به کاربران منتقل کنند. حال و هوایی که مدتی بود در عناوین قبلی کم رنگ شده بود و حالا سعی شده تا حد زیادی برگردد. اینکه استودیو موتیو که سازنده این بازی است تا چه اندازه موفق بوده و تجربه و حس و حال گیمر ها از بازی های جنگ ستارگان بر می گردد ولی چیزی که مشخص است این است که Star Wars: Squadrons از جمله بهترین عناوین بازی های روز است که دوست داران جنگ های هوایی و بازی های علمی تخیلی می توانند ساعت ها از آن لذت ببرند. این بازی فضا سازی بسیار خوبی داشته و شما را واقعا به جهان جنگ ستارگان می برد با این حال مشکلاتی نیز دارد. در واقع این بازی AAA نیست و نباید انتظار بالایی از آن داشت ولی همچنان مشکلات آن خودنمایی می کنند. Star Wars: Squadrons دارای دو بخش یعنی داستانی و چند نفره است که مشخصا تمرکز سازنده روی بخش چند نفره بوده است. در ادامه هر کدام از این دو بخش ها و گیم پلی بازی را بررسی خواهیم کرد.
بخش داستانی بازی Star Wars: Squadrons
داستان بازی Star Wars: Squadrons چهار سال پس از پایان قسمت قبل یعنی Battle of Endor روایت می شود که نیرو های امپراتوری قصد دارند پروژه StarHawk را از بین ببرند و این موضوع بحث اصلی داستان را شکل می دهد. از روایت ادامه داستان بازی برای جلوگیری از اسپویل شدن خودداری می کنیم ولی بخش داستانی آنطور که باید و شاید عمل نکرده است و نمی تواند داستانی جذاب و میخکوب کننده ارائه دهد. در واقع داستان بازی یک شروع بسیار خوب دارد و نوید ادامه ای هیجان انگیز را می دهد اما سازنده نمی تواند در ادامه داستان بازی را به خوبی هدایت کند و تا حدودی داستان بازی Star Wars: Squadrons خسته کننده می شود. یکی از مواردی که سبب می شود داستان این بازی زیاد جالب نباشد، شخصیت پردازی ضعیف است به گونه ای که حتی شخصیت پردازی خوبی برای خود کسی که گیمر در نقش او هست نیز نشده است. این موضوع در مورد دیگر کاراکتر ها بیشتر نمود داشته و باعث می شود بیش از پیش حس خسته کننده بودن داستان به گیمر منتقل شود. شخصیت بازیکن اصلی به گونه ای است که بدون هیچ پیش زمینه ای و هیچ داستان خاصی یکباره وسط بازی قرار می گیرد و نمی توان انتظار داشت گیمر با شخصیت اصلی بازی احساس نزدیکی داشته باشد.
از نکات مثبت بازی Star Wars: Squadrons این است که می توانید با سایر کاراکتر ها صحبت کنید که این خود باعث ایجاد جوی طبیعی و واقع گرایانه می شود اما هر چقدر که پیش می روید و شخصیت پردازی های ضعیف و داستانی که بیش از پیش به سمت خسته کننده شدن پیش می رود این رمق را از گیمر می گیرد که از امکاناتی نظیر همین صحبت با کاراکتر ها استفاده کند. پایان داستان نیز با اینکه خوب کار شده است اما همچنان مشکلاتی که مطرح شد باعث می شود نتوان ارتباط خاصی با آن برقرار کرد و همین موضوع باعث می شود نتوان امتیاز مثبتی برای پایان خوب بازی به آن داد. در واقع اگر پیش از این بازی هایی که دو بخش داستانی مولتی پلیر داشته اند را بازی کرده باشید، پس از چند ساعت از بخش داستانی این بازی نا امید خواهید شد و شاید فکر کنید این بدترین داستان بازی است که یک بازی می توانست داشته باشد. اما بخش مولتی پلیر باعث می شود نظر شما تا حدودی تغییر کند. (اما نه زیاد!)
بخش مولتی پلیر بازی
چند سالی است که بازی ساز ها تلاش می کنند بیش از پیش به سمت بازی های مولتی پلیر بروند. در واقع این موضوع آنقدر جدی شده است که بخش داستانی بازی های جدید به گونه ای یک میدان تمرینی محسوب می شود تا گیمر بتواند با تمرین و همینطور آشنایی با ابزار ها و آیتم های بازی خود را برای بخش مولتی پلیر آماده کند. بازی Star Wars: Squadrons نیز دقیقا به همین سبک ساخته شده است و می توان گفت بخش داستانی تنها بستری برای تمرین بوده است تا گیمر در زمان ورود به بخش چند نفر به راحتی بتواند بازی کند. از جمله این موارد آشنایی با انواع تسلیحات و سفینه های فضایی است که به دلیل تعداد زیاد و همینطور پیچیده بودن آنها نیاز به تمرین دارند. با این حال ایده اصلی داستان بازی می توانست بهتر از این ها باشد و چه خوب می شد که Star Wars: Squadrons هم در بخش مولتی پلیر و هم داستانی قوی می بود. بخش مولتی پلیر این بازی چند حالت دارد که در ادامه به آنها می پردازیم.
نخستین بخش مولتی پلیر بازی Star Wars: Squadrons داگ فایت است. (داگ فایت یک سبک از جنگ های هوایی است که یک جنگنده در پشت جنگنده دیگر قرار می گیرد و آن را شکار می کند). در این حالت می توان با دو تیم 5 نفره بازی کرد و بازی نیز به این صورت است که هر تیم توانست زودتر 30 کشته بگیرد (Kill) پیروز است. این سبک بازی دارای محدوده زمانی است و چنانچه با اتمام زمان هنوز هیچ یک از تیم ها نتوانسته باشند به این مقدار پیروزی برسند، آن تیمی برنده خواهد شد که تعداد بیشتری پیروزی دارد. با توجه به محیط بزرگ بازی بهتر بود بتوان با تیم های بزرگتری همچون تیم های 10 یا حتی 20 نفره بازی کرد تا لذت و هیجان بازی افزایش یابد ولی متاسفانه تنها می توان تیم های 5 نفری انتخاب کرد.
نمونه دیگر نبرد های مولتی پلیر، Fleet Battles نام دارد. این سبک نبرد هم بسیار هیجان انگیز است و هم بسیار ساده. مانند قبل دو تیم پنج نفره هستند و هر تیم باید تلاش کند تیم مقابل را نابود کند. هر تیمی که توانست تیم مقابل را نابود کند برنده خواهد بود. این بخش حتی یک قسمت آموزشی نیز دارد که به شما آموزش می دهد چگونه بازی کنید. یک بخش دیگر نیز در Fleet Battles وجود دارد که در آن با هوش مصنوعی خواهید جنگید. متاسفانه مهمترین ایراد این بخش نیز همچون بخش داگ فایت، محدود شدن تیم ها به 5 نفر است که عملا باعث می شود بازی خلوت باشد و اگر تیم ها تعداد بیشتری داشتند هیجان بازی به شدت افزایش می یافت. با این حال اگر از داستان خسته کننده Star Wars: Squadrons خسته شده اید و می خواهید هیجان بیشتری را تجربه کنید به نظر جایی بهتر از Fleet Battles وجود ندارد.
گیم پلی
مهمترین موضوع در گیم پلی بازی ارائه تجربه ای کلاسیک از جنگ ستارگان است به گونه ای که بتوانید خود را در حس و حال فضای میان ستاره ای این بازی غرق کنید و گویی دیگر زمینی وجود ندارد. مهمترین کاری که استودیو موتیو برای رسیدن به این منظور انجام داده است افزودن به امکانات و قابلیت ها و همینطور میزان جنگ های هوایی است. در این بازی می توانید انواع و اقسام استار شیپ ها یا همان سفینه های فضایی را داشته باشید. برخی از این سفینه ها از همان ابتدا در دسترس هستند ولی برای بدست آوردن برخی از آنها باید ماموریت یا مرحله خاصی را به اتمام برسانید. سفینه های فضایی بازی Star Wars: Squadrons فوق العاده طراحی شده اند به گونه ای که اگر بخواهیم تصور کنیم سفینه آدم فضایی ها چگونه است باید نگاهی به سفینه های Star Wars: Squadrons انداخت. سفینه های این بازی از بسیار جهات با هم تفاوت دارند به گونه ای که هر کدام در یک زمینه قوی است و در یک زمینه ضعیف. بنابراین اگر از ماموریت ها و مراحلی که باید با یک استار شیپ خاص طی کنید بگذریم باید گفت انتخاب سفینه مناسب برای مراحلی که انتخاب در آنها آزاد است می تواند تاثیر مهمی در پیروزی یا شکست شما داشته باشد.
گیمر می تواند با امتیازاتی که در بازی بدست می آورد یا با طی مراحل و ماموریت های خاصی، سفینه خود را آپگرید کند. آپگرید های یک استار شب به قابلیت های آن می افزاید ولی همیشه هم اینگونه نیست که آپگرید ها مثبت باشند چرا که هر آپگرید در کنار اینکه یک مزیت دارد یک عیب نیز دارد و در حال که یکی از قابلیت های سفینه را افزایش می دهد ممکن است یک قابلیت دیگر را تحت تاثیر قرار دهد. برای مثال ممکن است شما سلاح قدرتمند تری را برای سفینه خود خریداری کنید ولی این سلاح قدرتمند سرعت سفینه شما را تحت تاثیر قرار دهد. هر سفینه ویژگی های خاص خود را نیز دارد به گونه ای که کار با هر استار شیپ با یکی دیگر متفاوت است ولی در اندک زمانی می توانید کار با هر کدام از سفینه ها را یاد بگیرید. گیم پلی بازی Star Wars: Squadrons در بخش داستانی اندکی بهتر از بخش مولتی پلیر است چرا که شلوغ تر و پر هیجان تر است ولی باز هم همان مسئله داستان پیش می آید که باعث می شود برخی گیمر ها بخش چند نفره را به بخش داستانی ترجیح دهند.
موسیقی جنگ ستارگان همیشه از نقاط قوت و از زیباترین مولفه های آن بوده است که خوشبختانه در Star Wars: Squadrons نیز این موسیقی زیبا و دوست داشتنی وجود داشته و باعث می شود شما بیش از پیش وارد حس و حال و فضای نبرد های فضایی شوید. در مجموع می توان گیم پلی این بازی را خوب ارزیابی کرد.
جمع بندی
بازی Star Wars: Squadrons یکی دیگر از بازی هایی است که با هدف ارائه بهترین تجربه گیمینگ از فیلم های جنگ ستارگان وارد بازار شده است. این بازی در بخش داستانی ضعیف عمل کرده و با وجود ایده داستانی جالب که می شد داستانی بسیار خوب از دل آن بیرون کشید اما چنین نشده است و همانطور که در مقاله اشاره شد سعی شده است بخش داستانی تنها به عنوان محلی برای تمرین و پیش زمینه ای برای بخش مولتی پلیر باشد. بخش مولتی پلیر بازی هیجان انگیز و سرگرم کننده است اما نه آنقدر که از یک بازی جنگ ستارگان انتظار داریم. اصلی ترین ایراد بخش مولتی پلیر بازی Star Wars: Squadrons محدودیت تیم هاست به گونه ای که تنها می شود دو تیم 5 نفره داشت در حالی که فضای بزرگی برای جنگ و نبرد و وجود دارد و می شد تیم های بیشتر و پر تعداد تری داشت. گیم پلی Star Wars: Squadrons بسیار زیبا طراحی شده است و فضا سازی ها و همینطور تجهیزات بسیار عالی کار شده اند. در مجموع باید گفت Star Wars: Squadrons یک بازی نیمه موفق در بین بازی های جنگ ستارگان محسوب می شود که با اندکی بهبود ها می توانست یکی از درخشان ترین ها باشد.
نقاط قوت:
• فضا سازی بزرگ، پر جزئیات و زیبا
• سفینه های متنوع با قابلیت های بالای شخصی سازی
• ایجاد حال و هوای جنگ ستارگان
نقاط ضعف:
• شخصیت پردازی ضعیف
• محدودیت تیم ها در بخش مولتی پلیر
• داستان پردازی ضعیف
• کوتاه بودن بخش داستانی بازی